Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bademcik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbademcik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
imrann Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı imrann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bademcik
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2014 Saat 20:17
hocam iyi akşamlar benim sorum bademcik iltihabında nasıl bir tedavi yöntemi öneriyorsunuz  çünkü her ay ateşleniyor doktora gidiyoruz bademcik illtihabı diyor bugün ateşinin dördüncü (40.7) günü
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119032
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2014 Saat 23:36
Sizin "iflah" olmaniz biraz zor... Zira -her ateslendiginde, antibiyotik kullanilmasina- alistirilmissiniz.
Halbuki; cocuklarin 10 atesli hastaligindan, ancak 1 veya nadiren 2si antibiyotik gerektirir..
   Antibiyotik gereken durumlarda; Agizda pis bir koku ve dil uzerinde kalin bir pas tabakasi olur. Eski mailleri okuyun. Yediginiz kaziklar boyunuzu gecmis.
Ayrica da, Turk Cocuk doktorlarinin uydurdugu gibi; "Tek basina Bademcik" iltihabi OLMAZ... Esas Tibbi ismi: Sino-Tonsillo-Farenjit'tir...
Siz zannediyormusunuzki; toplam 5x5cm lik bir bolgede, 1x2cm lik Bademciler de iltihap olacak, hemen yanindaki fareks dokusunda bir sey olmayacak!!!
Bunlar hep, bu gariban millet kandirmak, gozunu boyamak ve sanki matah bir is yapiliyormus havasi vermek icin uydurulan SAHTEKARLIKLARDIR...

Simdiye kadar sizin cocuga; Hic Grip teshisi konuldumu??? Turk Cocuk doktorlari, Grip teshis etmemeye yeminlilerdir de!!!

Gripler; ne tedavi uygularsaniz uygulayin, buyuk cogunlugu;4-5 gun ates yaparlar.. Eski mailleri okuyun, cok ihtiyaciniz var. isin mali yonunden gectim, cocuga yazik.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Ara 2014 Saat 23:37
Yukarı Dön
imrann Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 51
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı imrann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2014 Saat 17:13
hocam benim gönderdiğim bu soru sanırım 30.su aslında sizi çok takip ediyorum ve her sferinde antibiyotik vermemek için uğraşıyorum budan önceki iki seferinde vermeden atlattık bu sefer ağzında çok kötü koku olduğu için verdim benim bu sorudan kastım ise gripte öksürükte verdiğiniz özel tavsiyenizin gibi boğaz hastalıklarındada  olup olmamasıydı.
hocam bide viral hastalıklara antibiyotik etiki etmiyorsa hastalığı  kendi vücudu yenmiş mi oluyor yani ikinci kez aynı virüs hastalık yaparmı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119032
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2014 Saat 19:26
1- Ister Viral, Ister Bakteriel hastalik olsun, Oksuruk icin yaptiklarimiz aynidir. Tek fark, Bakteriel oldugundan emin isek; Antibiyotik veriyorum...
2- Dogru, yanliz Viruslarin iki turlusu vardir...
A- Kizamik, Sucicegi, kabakulak gibi "yasli" virusler, vucut yapilari SABIT oldugundan, bir defa hasta olmaniz veya asi olmaniz ile,hayat boyu suren bagisiklik olusur..
B- Grip, HIV, Ebola gibi "Genc Virusler", devamli yapilarini degistirdikleri icin, ayni virus ile bir kac sene sonra, gene hasta olabilirsiniz... Kazandiginiz bagisiklik, o virus sekil degistirene kadar gecerlidir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.