Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bağışıklık Düşüklüğü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bağışıklık Düşüklüğü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zencefil09 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bağışıklık Düşüklüğü
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2022 Saat 01:01
Kadir hocam size ilk defa kendimle ilgili yazıyorum çünkü artık ne yapacağımı şaşırdım. Kaç kere hastaneye gittim kaç doktor gördü kimse nedenini bulamadı tedavi edemedi

Kızım bu sene kreşe başladığı için çok sık hastalandı ve her hasta olduğunda ben de oldum. Başta normal karşıladım
Ama 3 ay önce ailece grip olduk, influenza a pozitif çıktı kızım. 
Ateş, burun akıntısı, öksürük başladı. Eşim ve kızım iyleşti ama ben iyileşemedim.

3 aydır geçmeyen öksürük, gök gürültüsünü andıran tarzda öksürük ve sonrasında gelen bolca koyu renk koyu kıvam balgam, öksürürken sanki göğsüm ısınıyormuş, yanıyormuş gibi hissedişim, ciğerlerimde ağrı. Burnum aynı şekilde hep dolu koyu yeşil akıntı var, yüzümde doluluk hissi. Ve sanki burnumun gerisnden genizinden sürekli aldığım bir koku, iltihap kokusu gibi nasıl tarif ederim bilmiyorum ama genzimden bir koku geliyormuş gibi hissediyorum. Bazen şekerli bir tat geliyor balgam ile.
3 aydır iyileşemediğim gibi sürekli halsizim, uyumak istiyorum, baş dönmes mide bulantısı oluyor. Ateş hastalığın başında çıktı sonra bir daha olmadı. 

Öksürk gün içinde de sürekli oluyor ama gece yatınca tıkanır tarzda çok artıyor. 
Kaç defa acile gittim, süreyya paşa göğüs hastalıklarına gittim, özele devlete heryere gittm ama film çekildi, tomografi çekildi ciğer temiz diyip gönderiyorlar. 1 kere antibiyotik kullandım geçmedi.
Peki ciğerlerim temizse neden 3 aydır iyleşemiyorum? Öksürükler neden bitmiyor? Ve ciğerlerim temizse beden bu kadar çok balgam çıkıyor? Her birkaç dakikada bi yoğun bir şekilde geliyor. 
Artık iyileşemeyecekmişim hep böyle yaşayacakmışım, hastalığımı teşhis edemeyeceklermiş ve tedavi olmayacakmışım gibi gelmeye başladı

Nolur siz bir şey söyleyin, neden böyle olmuş olabilir? Benim yaşadığım şey hangi hastalık olabilir neye baktırmam lazım?
Sürekli hasta olmamın, iyileşemememin ve 1 senedir hep uykulu halsiz olmamın altında kötü bir şey var mıdır? 5 yaşında kızım var ve ben ilk defa başıma bir şey gelmesinden kötü bir hastalığım çıkmasından ve teşhis alamamaktan çok korkuyorum. 
Bana bir yol gösterirseniz sevinirim. Çok teşekkürler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2022 Saat 01:43
Size hic; "Cocugunuz Grip geciriyor!" diyen oldumu???  ASLA OLMAZ! Zira, kendilerine bir cikari olmadigi 
icin, asla Grip teshis etmezler.
Kres/Okul ilk defa baslayan her cocugun ilk 2 senesi (kisi) bu sekilde, cok hastalikli gecer. Yoksa bu durum
 sirf sizin cocuga mahsus bir durum degildir.
Bugunden baslayip, geriye dogru Forum Soru-Cevaplari okuyun. 
Sadece: Limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix kullanin. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2022 Saat 01:47
Kadir bey soru kızım için değildi, hasta olup iyileşemeyen ve teşhis alamayan benim. 
Kızım için hep sizin dediklerinizi uyguluyorum zaten
ama benim 3 aydır yaşadığım yukarıda yaşadığım durumlara hiç bir dktor teşhis koyamadı malesef
o yüzden tedavi de olamıyorum
sizden benim hastalığıma teşhis koymanızı rica etmiştim aslında :( 
Siz diğer doktprlardan çok daha fazla bilgi sahibi olduğunuz için size yazdım 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2022 Saat 01:49
3 aydır geçmeyen öksürük, gök gürültüsünü andıran tarzda öksürük ve sonrasında gelen bolca koyu renk koyu kıvam balgam, öksürürken sanki göğsüm ısınıyormuş, yanıyormuş gibi hissedişim, ciğerlerimde ağrı. Burnum aynı şekilde hep dolu koyu yeşil akıntı var, yüzümde doluluk hissi. Ve sanki burnumun gerisnden genizinden sürekli aldığım bir koku, iltihap kokusu gibi nasıl tarif ederim bilmiyorum ama genzimden bir koku geliyormuş gibi hissediyorum. Bazen şekerli bir tat geliyor balgam ile.
3 aydır iyileşemediğim gibi sürekli halsizim, uyumak istiyorum, baş dönmes mide bulantısı oluyor. Ateş hastalığın başında çıktı sonra bir daha olmadı. 

Öksürk gün içinde de sürekli oluyor ama gece yatınca tıkanır tarzda çok artıyor. 
Kaç defa acile gittim, süreyya paşa göğüs hastalıklarına gittim, özele devlete heryere gittm ama film çekildi, tomografi çekildi ciğer temiz diyip gönderiyorlar. 1 kere antibiyotik kullandım geçmedi.
Peki ciğerlerim temizse neden 3 aydır iyleşemiyorum? Öksürükler neden bitmiyor? Ve ciğerlerim temizse beden bu kadar çok balgam çıkıyor? Her birkaç dakikada bi yoğun bir şekilde geliyor. 
Artık iyileşemeyecekmişim hep böyle yaşayacakmışım, hastalığımı teşhis edemeyeceklermiş ve tedavi olmayacakmışım gibi gelmeye başladı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2022 Saat 01:53
Kizinizdan Grip bulasiyor!!! 
Ayni seyleri yapin. 
Akcigerlerde bir sey (!) olsa idi, solunum sayiniz;60'dan fazla olurdu. 
Antibiyotik gerekirse: Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabakasi olur. 
Yukarı Dön
egeavr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı egeavr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2024 Saat 08:06
vücutta bağışıklık düşüklüğü nasıl belli olur?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2024 Saat 09:14
  " vücutta bağışıklık düşüklüğü nasıl belli olur?"
İlk enfeksiyonda vefat edersiniz. 

Ateş olmadan başlayan viral enfeksiyonlarda; hastalık uzun sürer.
Öksürük , Grip ve Allerji (Sahtekarlığın 3 Safhası yazımda anlattığım) ilaçları kullanalarda uzun sürer.
Film ve Tomografi temiz olduğuna göre; Verem veya kanser değilsiniz. 

Balgam sadece Akciğerlerden gelmez, Sinüslerden de gelebilir. 
Bilhassa "maske tarzında" baş ağrılarınız varsa Sinüzit düşünülmelidir. 
Yukarı Dön
egeavr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı egeavr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2024 Saat 10:26
bağışıklık nasıl güçlendirilir? antibiyotiklerle uzun yıllar düşen bağışıklık yeni antikor baktrrilere vücut nasıl kazanır ?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.