|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
zeynepceylin ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 40 |
![]() Gönderim Zamanı: 06 Oca 2010 Saat 15:34 |
|
arkadaşlar ben bundan 1 ay önce doğum yaptım kızım oldu..birde oğlum var 5.5 6 yaşında kreşe verdim oğlumu eylül ayında oğlum normalde yere göğe sığmayan bir çocuk kreşte akıllanır diye verdim ilk 5 ay çok iyiydi kardeşi doğduktan sonra çok değişmiş okuldan aradılar evde nasıl diye..bende evde daha fena anne-baba sözü dinlemiyor,çok agresif,bağırıyor,kıskançlık başladı kardeşine gelen hediyeleri beğenmiyor oysa hamileyken dört gözle kardeşini bekliyordu şimdi tam tersi oldu kıskanmasın diye yanında zavallı kızımı pek sevemiyoruz etkilenmesin ona dha çok yakınlık göstermeye çalışıyoruz fakat çoğu zaman bizi delirtiyor bağırıyorum tahammül edemez hale geldim napcam ben ya |
||
![]() |
||
meryem ![]() Altın Üye ![]() Ali İlber'in annesi Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008 Konum: plates ile:)) Durum: Aktif Değil Puanlar: 3965 |
![]() |
|
henüz ikinci çocuğum olmadığı için pek fazla yardımcı olamayabilirim...belki söyleyeceklerim sözde gelebilir.....ama kıskançlığın doğal bir duygu olduğunu ve çocuğun kışkırtılmadan yaşamasına izin verilmesi gerektiğini okumuştum...
ne bileyim bebekle ilgili bazı sorumlulukklar da verilebilir ki kendisini dışlanmış hissetmesin.... ben ailenin ikinci ya da üçüncü olan bebekleri görmeye giderken genelde hediyeleri ilk çocuklara alırım ya da hepsine birden alırım...bebeğin bi şeyden anladığı yok zaten... ilk aylarda yeni doğana gösterilen yoğun ilgi büyük çocukları sıkabilir çok normal allah kolaylık versin..gelen hediyeleri önünde açmayabilirsiniz...ya da evde ondna gizli aldığınız hediyeleri ona gelmiş gibi gösterebilirsiniz... |
||
![]() |
||
Ziyaretçi ![]() Misafir ![]() |
![]() |
|
malesef kıskanmayan çocuk yok.
bende meryeme katılıyorum.bebekle ilgili sorumluluklar verilirse dışlanmış hissetmeyecektir.
|
||
![]() |
||
aycaelyesa ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 183 |
![]() |
|
|
||
![]() |
||
zeynepceylin ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 40 |
![]() |
|
bunları zaten uyguladık ve uygulamaya gayret ediyoruz bu arada oğlum 3 yaşında değil,nerdeyse 6 sayılır cnm..Allahtan bütün gün evde değil okulda onun büyük yararı var...
![]() |
||
![]() |
||
fatoş ![]() Pırlanta Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2007 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 16089 |
![]() |
|
Canım bence çevrendekileri de bu konuda tembihlemelisin, yakınlarına büyük çocuğuma da hediye alın diyemeyeceğine göre, küçüğe aldığı hediyeyi, büyüğe göstermeden versinler, gelen yakınlarınız, ilk başta küçüğe yönelmek yerine, büyükle biraz sohbet edip, sevdikten sonra küçüğe yönelsinler, böyle şeylere de çok sıkıntı yapabliyorlar
![]() ![]() Düzenleyen fatoş - 06 Oca 2010 Saat 23:36 |
||
![]() |
||
yunahu ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Oca 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 564 |
![]() |
|
benimde yakın bir zamanda ikinci bebeğim olacak ve 3 yaşında bir oğlum var henüz bu durumları yaşamadık ama ben şimdiden araştırma yapıyorum kıskançlık üzerine.
bir yazıda büyük kardeşin anne ve babasıyla özel vakit geçirebileceği yazıyordu. eğer bırakabiliyorsanız küçük kardeşi bırakıp üç kişilik bir gezi yada anner bebekle ilgilenmesi gerektiği için babanın başbaşa mesela parka veya çocuğun hoşlanacağı herhangi bir yere gidebilirsiniz diyordu. denedinizmi bilmiyorum ama buda bi fikir olabilir |
||
![]() |
||
ikikuzum ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ara 2009 Konum: isvicre Durum: Aktif Değil Puanlar: 906 |
![]() |
|
benim kizim daha 1.5 yasindaydi kardesi dogdugunda..
fazla algilayamiyordu ufak oldugu icin.beni kiskanmiyordu ama babasi ile dedesini cok kiskaniyordu.bebegi onlar kucagina aldiklari zaman bakisi degisiyordu,onu indir beni al diyordu. beni hic kiskanmadi yada ben fark etmedim,bilemiyorum. bizde oglumu anneme birakip kizimla hayvanat bahcesine,oyun parkina gidiyorduk. kardesini cok seviyor,ona ne verirsem hani kardese diyor.bir yerde birakmak istemiyor,kardes benim diyor. cocuktan cocugada fark eder,kimi kiskanir belli etmez,kimide kiskanir belli eder ![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|