Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bayılma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBayılma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 406
Mesajın Direkt Linki Konu: Bayılma
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 00:10
Kadir Bey öncelikle çok endişeliyim nasıl başlayacağımı da bilemiyorum ki. Oğlum nisan 2008 doğumlu. Oğlumla az önce kanepede uzanıyorduk yere düştü kolunun üstüne kötü oldu suratı birden kendinden geçti birkaç saniye.ConfusedSonra hemen kendine geldi kolunu kımıldatamadı dirseğini yerdeki oyuncağına çarpmış. Öyle kıvrandı ki ben omzu çıktı sandım. Hani acıya dayanıksız bir çocuk değil çok düşüp kalkar ciddi anlamda bir yeri ağrımadan ağlamaz asla. Neyse kolu da geçti 10 dakika sonra bişey kalmadı da.
Geleyim asıl hikayeye: Geçen yıl şubat ayıydı sizi tanımam rifadin ve iecilin in ilk dozundan bir kaç saat sonra kasılarak kendinden geçmişti. Sonra kan sayımı için tahlil yaptırdık Mart ayında kan alındıktan sonra dili ve dudağı yüzü abartısız bembeyaz oldu. Karnım ağrıyor dedi. Hastanede olunca hemşireler hemen ayağını dikti kendine geldi ama bayılma olmadı o esnada. Sonrasında bir iki ay önce elini bıçakla kesti. Biz tam ayağını yukarı kaldıracakken yine karnım ağrıyor dedi suratı dili, dudağı aynı şekilde bembeyaz oldu ve bayıldı bir kaç saniye içinde kendine geldi. Sonuncusu da 1 saat önce oldu işte.
Hocam çok endişelendik ne yapacağımızı bilemiyoruz. Hastaneye gitsek bunun için ne türlü tezgah sererler ortaya belli değil. Ne yapalım? Bu bayılmalar beyne zarar verir mi? Çok korktum uykum kaçtı. Anaokuluna da gidiyor. Bir yerlerde düşer kalır bayılır diye çok korkmaya başladım. Cry

Ayrıca bişey daha belirteyim. Malesef ben de onun yaşlarındayken kan görünce ya da bazen sert düşünce bayılırdım. Hala da kan tutar bazen. Zaten nasıl doğum yaptım ona hala hayret ediyorum. Tongue

Nasıl bir yol izleyeyim ne yapayım? Sizin tecrübeleriniz, bilgileriniz çok önemli bizim için.

Düzenleyen esya - 27 Ara 2012 Saat 01:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 02:34
Aynen, size cekmis.... Dogrudur, bazi kimselerin "agri esigi" cok dusuktur. Orta karar bir agri ile bile, bayilmalari  olabilir. Bi tipler, kan gormeyede tahammul edemezler.  Onemli bir sey degil, Doktor veya Asker olamaz, o kadar... Yaninda kimsenin olmamasi da cok onemli degil, bayildiginda dusmesi bile onu iylestirir...
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 406
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 12:18
Çok teşekkür ederim içimi rahalattınız Kadir Bey.

Ağrı eşiği son bir senedir böyle düştü. Geçen yıla kadar düşüp dudağını dişiyle kesse bile ağlamazdı. Canı çok çok yanacak da az bişey öyle ağlardı. Hele bu son aylar da çok soruyo niye kanıyor elimiz felan. Kanamasın istemiyorum gibi ya da en ufak çizikte yara bandını çıkarmıyor. Ağrı eşiği büyüdükçe değişebilir mi?

Yani bu bayılmaların beyne bir zararı olmaz değil mi? Hoş bu sebepten benim de doktora götürülmüşlüğüm yok da. Altında bişey aramaya gerek yok o zaman değil mi hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 20:20
Hicbir yere, hicbir zarari yok...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.