Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Diğer Konular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeği 18aylık olan anneler yardımınıza ihtiyacım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebeği 18aylık olan anneler yardımınıza ihtiyacım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
iremnur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1051
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeği 18aylık olan anneler yardımınıza ihtiyacım
    Gönderim Zamanı: 16 Tem 2008 Saat 15:26
merhaba arkadaşlar dün kızımı rehberlik merkezine götürdüm ısırma ve bağırması için bunların nedeninin konuşamaması olduğunu söyledi ama bir buçuk yaşındaki bir çocuk ne kadar konuşabilirki anne baba anane mama abi alo gel.. bunun gibi bazı şeyleri söyleyebiliyor sizin çocuklarınız ne kadar konuşuyor bana dil eğitimi alması gerekiyor dedi ama bence normal gibi geldi yardımcı olursanız sevinirim.. 
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3965
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2008 Saat 16:32
ayşegül benim oğlum henüz o kadar olmadı ama yakınlarımın çocuklarında dikkat ettiğim kadarıyla ;çok da geri değil bence .o kadar konuşabilmesi  normal.neticede kullandığı kelimeler var.ayrıca her doktor  söyler ki "her bebeğin gelişme takvimi farkrlıdır"

eğer aklına takıldıysa uzman başka birine daha götür.için rahatlasın .eğr dil uzmanına götürülecek kadar ciddi bi durum varsa ivedi davranSmile

bağırmasını bilmiyorum ama ısırması ile ilgili burada bi topic olmuştu.bulabilirsem link açıyım sana okursunSmile
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3965
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2008 Saat 16:40
Yukarı Dön
iremnur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2008 Saat 17:41
çok teşekkür ederim dediğim gibi bence ciddi bişey yok dil gelişiminde çocuklarla bir araya geldiğinde onlar gibi konuşmaya çalışıyor mesela umarım geçeci dönemdir çok saol ilgin için
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2008 Saat 17:42
canım çocuktan çocuğa değişebilir bazısı 7-8 aylık başlar bazısı 1,5-2 söylediğin kelimeleri kullanıyorsa bence bir sorun yok. rehberlik merkezleri konuşma ve duysal geriliği olan çocuklar için terapi yapıyor benim yeğenim de konuşmuyor ama o 8 yaşına girecek sebebinin anne ve babasının ayrılması bazı psikiyatristler de sevimli otistik oldugunu söylediler ama o hemen hemen hiç konuşmuyor sadece şarkı söylüyor

bunu biz grmeden karar veremeyiz çocuğunda bir özür görüyor musun çoğu çocuk ısırır istediğini yapmazsan sinirlenir bence bu normal iyi gözlemle çocuğunu 1,5 yaş bu tanıyı koymak için bence çok erken ConfusedConfusedConfused
Yukarı Dön
iremnur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2008 Saat 18:01
Derya ablacım çok teşekkür ederim her hangi bir özür görmüyorum kesinlikle dışarda insanlarla özellikle iletişimi çok iyi çok dost canlısı sıcak kanlı hergördüğüne sarılır öper sanki kırkyıldır görmediği birini görmüş gibi sadece biraz fazla hareketli aslında belki de normaldir etrafımızdaki çocuklar hep sessiz sakin görünce bizimki çok hareketli gözüküyor ısırması da dediğin gibi istediğini yapmadığımızda falan yapıyor kendini öle ifade ediyor sanırım konuşması da bencede daha erken çok saol ilgin için
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9194
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2008 Saat 18:31
ayşegülcüm benim kızımda 18 aylık oda çok fazla konuşmuyo daha doğrusu ayına göre bence çok normak durumda ama ne ısırması var nede bağırması ama benim abimin kızı bir yaşında çok net konuşuyordu ama istediği olmazsa hemen ağlayıp ya vuruyodu yada ısırıydo . hatta etrafındaki çocuklarıda kaşla göz arası ısırıyodu sevgisini bile ya sıkarak yada ısırarak ifade ediyodu bunları çok net  ve kendini çok iyi ifade edecekk şekilde konuştuğu  halde yapıyordu . yani bu tür durumlar her çocukta değişiktir .çocuğunda bir farklılık olup olmadığını sen hissedersin zaten .

Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
iremnur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2008 Saat 18:46
saol Zehracaım zaten içim çok rahat çocuğumda bi problem yok çok şükür dr dil eğitimi alsın deyince tedirgin oldum biraz birde bez bağladığımızın yanlış olduğunu çok geç kaldığımızı söyledi ama ben 2yaşından önce wc eğitiminin çocuklar için sakıncalı olduğunu duymuştum gerek dr lardan gerekse buradaki arkadaşlardan nasılsa bir gün öğrenecek hem takmıyorum zaten kafama her dr ayrı şeyler söylüyor insanın kafası karışıyor aslında çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.