Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğim 7 aylık ve ben uykusuzluktan ölüyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeğim 7 aylık ve ben uykusuzluktan ölüyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cereniko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğim 7 aylık ve ben uykusuzluktan ölüyorum
    Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 16:14
doktor bey benim bebeğim 28 mayıs 2008 doğumlu.kız bebek. bebeğimin ilk 2,5 ay koliği vardı. belirli saatlerde başlayan ve 5-6 saat kesintisiz devam eden ayaklarına karnına çekip avazı çıktığa kadar ağlamasıydı. neyse 2,5 ay çektik ve maalesef koliğe hiçbir ilaç çare değildi. sabahlardım uykusuzluktan.
tüm bu yorgunlukların sonucunda bide bu arada babamı kaybettim neyse sütüm çok azaldı vebebeğim ilk 2 ay sadece anne sütü aldı. sonra ek almaya başladı ama yine anne sütüde aldı.bide bebeğimin emem refleksi çok zayıf nasıl desem dudağının ucu ile kavrıyor  memeyi buda sanırım sütün devamlılığını azalttı. şuan bebeğim 7 ay 2 haftalık ama son 2 haftadır günde sadece 2 kere emiyor oda gece. hem sütüm çok azaldı hemde  istemiyor gün içinde.çok üzülüyorum ama olmadı emzirme işini devam ettiremedim sanırrım 1-2 haftaya kadar hiç kalmaz sütüm.

neyse asıl sorunum bebeğim 2,5 aylık kolik dönemi bitimce çok güzel uyumaya başladı. akşam 8 gibi yatıp sabah 8 gibi kalkıyor ve gün içinde 4 defa yarımşar saat uyuyordu. ama 2 haftadır ne olduysa bebeğim akşamları uyumuyor. zor bela uyutsam geceleri nerdeyse her saat başı ağlayarak uyanıyor am açok şiddetli ağlama. salladım emzik verdim kucağıma almamak için. ama kucağıma alınca susuyor.

artık gece uykum kalmadı. ve ben çalışıyorum.zaten 6,5 da kalkmak zorundayım. ama uykusuzluktan ayakta duramıyorum.

bebek 7,5 aylık kız bebek.. hiç dişimiz çıkmadı. salya kızarıklık falan yok.ama süt dişler beyazlamış biraz bide  eli hep kulağında belirti olabilirmi. eğer öyleyse bu diş hep gecemi oluyor. gündüz neden ağlamıyor. çok hzursuz çok sinirli bir bebek oldu çıktı.

boy 63 cm kilo 8,5 kilo.

teşekkürler.
CERENİM SEN NASILSAN BEN ÖYLEYİM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 17:39
Dişler hastalık yapmaz..Sıkıntıda yapmaz.Dişler canları ne zaman isterse o zaman çıkarlar. Geç kalmış dişi erken çıkaran bir tedavi yoktur.Bu bahsi kafanızdan silin.
Bebeğe kim bakıyorsa, tembih edin, gündüz çok uyutmasın. Gündüz çok uyuyan bebekler gece oyuna kalkarlar.
Bebeğiniz 9 aylık bebek gibi, merak etmeyin..Anne sütü yetmiyorsa, mama vermenize gerek yok, kutu sütlerinden verebilirsiniz.Biz '82 den beri hastalarımıza veriyoruz, bir zararını görmedik.
Yukarı Dön
cereniko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 21:57
öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim .

doktor bey bebeğim geceleri her saat başı ağlayarak uyanıp sabah 6,30 dan sonra bir daha uyumuyor. sonra saat 11:00 da uyuyup 11,30 da kalkıyor.öğleden sonrada 14:30 da uyuyo 15:00 da kalkıyor. bir daha akşam 21:00 kadar uyku yok.

o saatte de yatırınca ağlıyuor. ama kucakt gezince oynayınca sorun yok. yani gün içinde sadece 1 saat uyuyor toplam.

gece ise 21:00 dan sabah 06:30 kadar her saat başı kalkarark , ağlayarak  geçiyor zaman. özellikle  gece 03:00 dan sonra baya sallıyorum ayağımda uyutmak için. ama o ellerini kollarını sallıyor, sesler çıkarıyo  yani uyumak istemiyor.

ben pek ilaç taraftarı değilim ama uykusuz da olmuyor enerjim kalmadı.
piyasada melila, baybay damla gibi şeyler var.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.
CERENİM SEN NASILSAN BEN ÖYLEYİM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2009 Saat 09:41
İlaç kullanmaktansa, birkaç gün çocuğu ağlatmayı tercih ederim.Siz genede gündüz bakıcısını bir kontrol edin. Bana kalırsa çok uyutuyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.