doktor bey benim bebeğim 28 mayıs 2008 doğumlu.kız bebek. bebeğimin ilk 2,5 ay koliği vardı. belirli saatlerde başlayan ve 5-6 saat kesintisiz devam eden ayaklarına karnına çekip avazı çıktığa kadar ağlamasıydı. neyse 2,5 ay çektik ve maalesef koliğe hiçbir ilaç çare değildi. sabahlardım uykusuzluktan.
tüm bu yorgunlukların sonucunda bide bu arada babamı kaybettim neyse sütüm çok azaldı vebebeğim ilk 2 ay sadece anne sütü aldı. sonra ek almaya başladı ama yine anne sütüde aldı.bide bebeğimin emem refleksi çok zayıf nasıl desem dudağının ucu ile kavrıyor memeyi buda sanırım sütün devamlılığını azalttı. şuan bebeğim 7 ay 2 haftalık ama son 2 haftadır günde sadece 2 kere emiyor oda gece. hem sütüm çok azaldı hemde istemiyor gün içinde.çok üzülüyorum ama olmadı emzirme işini devam ettiremedim sanırrım 1-2 haftaya kadar hiç kalmaz sütüm.
neyse asıl sorunum bebeğim 2,5 aylık kolik dönemi bitimce çok güzel uyumaya başladı. akşam 8 gibi yatıp sabah 8 gibi kalkıyor ve gün içinde 4 defa yarımşar saat uyuyordu. ama 2 haftadır ne olduysa bebeğim akşamları uyumuyor. zor bela uyutsam geceleri nerdeyse her saat başı ağlayarak uyanıyor am açok şiddetli ağlama. salladım emzik verdim kucağıma almamak için. ama kucağıma alınca susuyor.
artık gece uykum kalmadı. ve ben çalışıyorum.zaten 6,5 da kalkmak zorundayım. ama uykusuzluktan ayakta duramıyorum.
bebek 7,5 aylık kız bebek.. hiç dişimiz çıkmadı. salya kızarıklık falan yok.ama süt dişler beyazlamış biraz bide eli hep kulağında belirti olabilirmi. eğer öyleyse bu diş hep gecemi oluyor. gündüz neden ağlamıyor. çok hzursuz çok sinirli bir bebek oldu çıktı.
boy 63 cm kilo 8,5 kilo.
teşekkürler.