Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebegim dişmi çıkarıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebegim dişmi çıkarıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1696
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebegim dişmi çıkarıyor
    Gönderim Zamanı: 26 Eki 2010 Saat 08:56
merhaba bende hamileliğim döneminde internetten bu vebenzeri konuları çok araştırmıştım ama pratik ve doğrularla yazılanlar hep aynı olmuyor kızımın dişleri sessiz sedasız çıktı zaten aslında mantığada yatmıyor düşünsenize kızım 26 aylık daha bir sürü eksik dişeri var yani bu yaşına kadar hastamı olacaktı Smile
bunu doktora söyledinmi canım her diş değil bazıları zor çıkıyor damak aynı damak diş aynı diş ama bazıları inatçı galiba Smile
kadir beyi tanıdıktan sonra nerde ise artık bu tip yazıları okumuyorum yada çok temkinli yaklaşıp süzgeçten geçiriyorum
bu sadece bu konuda değil daha bir sürü konuda böyle Smile
Yukarı Dön
çikolata Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 54
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2010 Saat 01:26
ne zor dönemdir.
allah bebişlere kolaylık annelere sabır versin...
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5690
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2010 Saat 17:28

Diş Çıkarma Belirtileri

Her bebeğin gelişimi aynı olmadığı gibi diş çıkarma dönemleri de birbirinin aynı değildir. Bazı bebekler için bu süreç oldukça ağrısız ve rahat geçerken; bazıları için de son derece huzursuz ve ağrılı olur.

Bu bebeklerde kilo kaybına rastlanması da muhtemeldir. Bebeğin diş çıkarmaya başlaması ile birlikte çok fazla olmasa da ateş görülebilir. Bununla birlikte huysuzluğun artması, gece uyanma ve ağlama seansları, salya ve tükürükte artış diş çıkarma dönemlerinde en çok rastlanan durumlardır.

Kendilerini oldukça huzursuz hissettikleri bu dönemde bebekler, sürekli olarak rahatlatılmaya ve yatıştırılmaya ihtiyaç duyarlar.

Bunların dışındaysa;

- Ateş ve ishal
- İştahsızlık ve beslenmeyi reddetme
- Ağız çevresinde döküntüler
- Ellerini ısırma
- Hafif öksürük
- Her şeyi ağzına götürme isteği
- Yüzde ve boyun çevresinde kaşıntı gibi belirtilere de sıklıkla rastlamak mümkündür.

Düzenleyen peperutka - 12 Eki 2010 Saat 17:30

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.