Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğim emmiyor :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeğim emmiyor :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seldayiğit Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğim emmiyor :(
    Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 15:35
hocam merhabalar,, kolay gelsin....
daha önce de yazışmıştık hocam ,, oğlumun bugün 57. günü...
bebeğim 1 , 2 dakika olsun emiyordu önceden ben doymadığı için kaşıkla veriiyordum ardından,, ancak son bir kaç gündür hiç emmiyor,, göğsüme yaklaştırınca ağlıyor,, 
 aslında genel olarak beslenmeyi reddediyor. biberonu da tutmuyor,, kaşıkla da almıyor.. ancak uyuyunca enjektörle boğazına sıkıyorum sütü ve burnunu hafif tıkayınca yutkunuyor..   her öğünde 80 cc anne sütü veriyorum, beslenme aralığını 3 saat tutuyorum bazen 3 buçuk saat bekliyorum acaba acıkır da kendi emer mi ya da biberonu tutar mı diye ama kesinlikle reddiyor,, sanki hiç acıkmıyor,, çok üzülüyorum,,  
dudağında sadece küçücük bir yerde pamukçuk var ve her iki yanağında da yine küçücük,, 
bu mu acaba engel olan,, yalnız emziği cuk cuk çekiyor,, 
pamukçuğu için karbonatlı suyla temizliyorum,, ve mukostatin diye bir ilaç vermişti dr. onu kullanıyorum,, çok endişeleniyorum,,  günlerimiz işkence gibi geçiyor,, hadi anne memesini reddeden bebekler gördüm evet ama biberonla gayet güzel doyuruyorlar karınlarını ama benim bebeğim neden böyle olabilir,, 
1.)sizce ne yapmalıyım ,, doğrusu nedir bilemiyorum,, beslenmeyi reddedmesinin başka ve önemli bir sebebi olabilir mi ? ( biberonu tutması kaşıkla bile almaması ve ağlaması )
2.) pamukçuğu için uyguladığım tedavi doğru mudur hocam ve emmesine bu mu engel acaba ,, yalnız dediğim gibi emziği çok güzel emiyor ...
3.) ve hocam iki üç gündür kakasını köpük köpük yapıyor sarı ama köpük köpük bu normal mi ? 
şimdiden çok teşkkr ederim ,, 

yiğit'im
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2013 Saat 19:15
1- Ilk 30 gunden sonra, Pamukcuk olmaz. Tedaviyi birakabilirsiniz.
2- Ac kalan bir bebek; top-top SERT kakalar yapar. EGER KAKASI: altin sarisi renkte ve civik kivamli ise, merak etmeyin yeterli besleniyor demektir. Yesil kaka yaparsa, cok yediriyorsunuz demektir..
30. gunden sonra; bir "zor kaka yapma" devresi baslar. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.