|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dilekdenizelif ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eyl 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2015 Saat 22:06 |
Merhaba hocam 27 günlük kız bebeğim nefes alamıyordu burnunu serum fizyolojik ve deniz suyuyla temizlediğimde koyu sarı renkte akıntı geliyordu çok huysuz uyuyamıyordu ve en son nefes alamadığı için emmemeye başladı emerken nefesi kesiliyodu ve dudakları morarıyodu idrarında kötü koku vardı ateşi yoktu ama çok kötü bağıra bağıra öksürüyodu hastaneye gittiğimizde idrar yolu enfeksiyonu lökosit bakteri 14 çıktı film çekilde ciğerlerinin dolu olduğunu söylediler acilen hemen yoğun bakım küvese yatırdılar emzirmek yasak hatta dokanmak bile yasaktı bizim ventolin vererek burnunu açtıklarını ve antibiyotik hatta iki çeşit antibiyotik kullanıyolar sesi falan kısılmış 20 gün oldu hala çıkmadı hastaneden iyileşmediğini söylüyor doktor şuan beslenmesi gayet iyiymiş antibiyotiğe ve hava vermeye devam ediyolar hastaneden ne zaman çıkacağı belli değil şimdi ben ne yapayım bebeğim hastaneden çıktıktan sonra hangi yolu izlemeliyim neler yapıp neler yapmayayım ilk bebeğim ve tüp bebekle 9 sene sonra Rabbim nasip etti çok tecrübesizim beni bilgilendirirseniz bana yardımcı olursanız çok sevinirim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118156 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Iyi kazik yemissiniz..
1- Bu yasta bebeklerde, anne karninda iken gecen "Bagisiklik maddeleri" sayesinde, bir tek Gripal (virutik) enfeksiyonlar gorulur.. Hastaneye yatirilmalari gerekmez. 2- IYE diyebilmek icin, "idrar Tahlilinde" NITRIT:(+) olmasi gerekir. Idrarda, Lokosit goruldu diye IYE teshis edilmez.. O Laboratuvarlar, doktorlar la anlasmali olup, gonderilen her idrarda; Lokosit gorurler.. Bu sahtekarlik, Turkiye'de cok yaygindir. Siz bu laboratuvarlara; "Idrar gorunumlu, cay suyu" gonderin, onda bile Lokosit gorurler... 3- HEMEN O BATAKHANE HASTANEDEN, IMZA VERIP KACIN... Yoksa sizi asla salmazlar, her iyilesir gibi oldugunda, baska bir hastalik icad ederler.. Okuyun, butun yazilarimi okuyun... Okumus olsa idiniz, bu hastane kepazeligini yasamazdiniz.. Yoksa, nasil oluyorda, meslek hayatim boyunca bir tane hastami bile boyle sudan sebeperle hastaneye yatirmaya gerek olmadi?? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Eyl 2015 Saat 19:22 |
|
![]() |
|
dilekdenizelif ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eyl 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
yarın ilk işim bebeğimi hataneden çıkarmak olacak doktora bundan sonra yani hastaneden çıktıktan sonra bebeğim için nelere dikkat edeyim diye sorduğumda TOZDAN TÜYLÜ KIYAFETLERDEN ŞEYLERDEN HASTA İNSANLARDAN UZAK TUT HİJYENE DİKKAT VS gibi şeyler sıraladı siz ne diyosunuz birde ventolin verilen cihazı önerdi alayımmı lazım olurmu ve bundan sonra anladığım kadarıyla daha kolay hasta olacak çünkü 20 gündür antibiyotik alıyor hemde 2 tane birinin adı klamer diğerini hatırlamıyorum ve ne yapayım çünkü öksürüğü hala devam ediyo ben kendimde duyuyorum öksürdüğünü kendiliğinden geçecekmi bebeğim iyi olsun lütfen
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118156 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
HEMEN KACIN..
Madem; toz'dan, tuy'den oluyormus, niye antibiyotik vermisler? Sakin Ventolin'i de kullanmayin... Sanki Astim hastasi!!! Tabiiki, oksuruk devam edecek, zira butun Griplerde, oksuruk; en az 20 gun surer. Bosu bosuna yatirdilar bir suru masraf ve eziyete sebep oldular.. Hele o uydurma; IYE teshisine hic inanmayin.. Kacin ve evde benim bu konudaki yazilarimi okuyun. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
merhaba hocam dediğiniz gibi bebeğimi hastaneden çıkardım çıkarken doktor sadece serum fizyolojik kullanmamı söyledi kullanıyorum ama pek işe yaramıyor burnu hiç açılmıyor devamlı tıkalı bazen hırıltılı şekilde oluyor çok hapşırıyor çok terliyor devamlı sırtına bez koyuyorum yoksa üşütüyormuyum bebeğimi o yüzden iyileşemeyip hastalık yenilenimiyor öksürüğü yok denecek şekilde azaldı çok şükür burnunu açmak için etkili ne kullanabilirim ve bebeğim ne zaman iyileşecek nasıl iyileşecek nolur yardımcı olun terlemesini nasıl önleyebilirim serum fizyolojiyi mutlaka kullanmalımıyım kullanılmazsa ne olur rahat uyuyamıyor nefes alamadığı için küçük olduğu için ıhlamur gibi şeyler içiremiyorum bebeğim iyileşsin istiyorum artık
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Zaten, basindan beri GRIP idi..
Zaten, ilk gunden beri bu sikayetleri vardi,, Zaten, yatirdiginiz zamanki sikayetleri aynen devam ediyor... Zaten,Gripler; en az, 2-3 hafta surerler..Serum fiz ile burnunu temizleyin, yastigini yukseltin. Arar ara, sicak su buhari uygulayin. Banyo yapmasi iyi gelir. Eski mailleri okuyun. Daha isin basindasiniz, bari bundan sonra kazik yemeyin. Terlemekle, terinin ustunde sogumasi ile ve usutmekle hastalik olmaz. Eski mailleri okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Eyl 2015 Saat 19:20 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekdenizelif
merhaba hocam öncelikle size çok ama çok teşekkür ediyorum pc bozuk olduğu için yazamıyordum...
öksürük 20 gün sürer yazmıştınız ama kızımın 1 eylülde başlamıştı öksürüğü hala devam ediyor hala burnu tıkalı serum fiz kullanıyorum buhar hepsini ara ara uyguluyorum eşim hastaydı öksürüyodu acaba ondan mı geçti anneden babadan hastalık geçermi diğer bir sorumda 1 aydır kakasını yaparken çok zorlanıyor bazen 5 gün yapmadığı oluyor sadece anne sütü aldığı için bunun normal olduğunu biliyorum ama devamlı ıkınıyor kıpkırmızı oluyor yapamayıncada çığırarak ağlıyor uzun süre susturmakta zorlanıyorum uykusundan uyanırken bile ıkınıyor aslında uyanık olduğu sürece devamlı kucağımızda devamlı hareketler masajlar yapıyoruz bazen kulak çubuğunu zeytin yağına bulayıp poposunu uyarıyorum ona rağmen yapamıyo bana bi yol gösterirmisiniz ne yapmalıyım bir de çok az emiyor uyku süresi bazen 4 saati bulup emme süresi en fazla 10 dakika bu yetiyormu doyuyormu doymasa okadar uzun süre uyuyabilirmi sütümde aaz bunun için ne önerirsiniz çoğalması için
Düzenleyen dilekdenizelif - 19 Eki 2015 Saat 00:05 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Herkezden gecebilir...
Cok ikinirsa, Gliserin Fitil sokun. Eski mailleri okuyun. Okumadiginiz icin, sikintiya dusuyorsunuz, cocuk cekiyor. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|