Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
lagrima
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 624
|
Konu: bebeğimi emziremiyorum :( Gönderim Zamanı: 03 Nis 2012 Saat 22:21 |
merhaba kızlar 4 gün hastanede yattı bebeğim yogun bakım küvezinde biliyorsunuz sütümü sağıp sağıp götürdüm fakat biberonla vermişler ve biberona alışmış durumda göğsümü emmiyor. agzına alıyor 2 3 çekiyor bazen hırsından 5 6 kez cekiyor fakat sonra aglama krizine giriyor sakinleştirinceye kadar atla karayı çekiyorum. sağıp biberonla veriyorum. chicco nun yenidoğan biberonundan aldım bugün onunla veriyorum amaa emmiyor. :( emmemesi çok zorluyor beni. sağmak da mahvetti göğüslerimi. inanılmaz acı cekiyorum sağarken kendimi. :( memeye nasıl alıştırabilirim. ???? ve bu göğüslerimin yanmasını sızlamasını agrısını nasıl geçirebilirim. 6 gündür evde ama mahvoldum..
|
Rabbim sana emanet!!
|
 |
dilek yiğitcan
Altın Üye
Puanlar: 3304
|
Gönderim Zamanı: 03 Nis 2012 Saat 23:36 |
benimde oyle oldu oğlum doğar doğmaz saralık oldu 5 gun hastanede kaldı sağıp verdım sonra eve geldı alışmış birkere evı dolaştırıyodum, bırde sık sık emzıryodum az az hem göğüslerın yumuşar hemde yara olma ınat etsın alışır bıberon vermeme ,memenı alır merak etmeme o kızıyo kendınce , sıcak suyla yıka hem sutun kesılmez hemde acısı dıner, allah kolaylık versın sana canım .
|
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .
|
 |
mehtappp
Kıdemli Üye
Puanlar: 945
|
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2012 Saat 00:00 |
canım inat et bence aç kalınca mecburen alacaktır biliyorum söylemesi kolay ama keyfine bırakma zorla biraz Allah yardımcın olsun
|
|
 |
Kevser
Moderatör
Mersin benden sorulur:)))))
Puanlar: 5082
|
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2012 Saat 00:30 |
Allah kolaylık versin canım, ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum, söylemesi kolay belki ama NE KADAR AĞLARSA AĞLASIN BİBERON VERME, AYRICA MAMA DA VERME. mamaya alışırsa sütünün tadını sevmez, sütün boldur daha yeni doğum yaptın, anne sütünden başka hiç bir şey verme. gerekirse 10 saat aç dursun, lütfen kararlı olllll
|
 |
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Puanlar: 3781
|
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2012 Saat 06:30 |
Allah yardımcın olsun.Aynı durum benim de başıma geldi.Sabırla göğsünü vermeye devam et.Vermeden önce göğsünün çok şiş olmamasını sağla ki alması kolay olsun.göğüsler gergin olduğunda bebeğin tutması zorlaşır.Emzirme öncesi biraz sağabilirsin.Emerken de ellerinle hafif hafif masaj yap sütün akması kolaylaşır.Biberon kadar kolay alamadığı için sinirleniyor.Sen onun işini elinden geldiğince kolaylaştır.
Sağmak için ne kullanıyorsun?Neden yordu seni?Göğüslerinin ağrı ve sızısı emzirdikçe geçecektir eminim.İlk çocuğun mu?
|
 |
miss hugolina
Pırlanta Üye
Puanlar: 9100
|
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2012 Saat 08:23 |
Allah kolaylık versin öncelikle...Sabırla dene,kucağına al,sarıl hissetsin seni.Göğüs gerginken zor olur emzirmek,almadığı zaman pompayla sağ istersen,sütün azalmaması için.Geçmiş olsun.
|
 |
lagrima
Kıdemli Üye
Puanlar: 624
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2012 Saat 12:21 |
biberon vermezsem susmuyorki. 10 saat ac nasıl bırakayım çocugu? biz koca insanlarken oruç tutarken zorlanıyoruz aç duramıyoruz. mamayı 3 kez verdim şimdiye kadar oda göğüslerimi sağamayacak kadar cok acıdıgı için.sütüm çok şükür bol ama azalacak bu gidişle gibime geliyor.agladıgında içim titriyor acıktı diye.
agzına akıyor zaten süt onu yalıyor 2 3 de cekiyor avaz avaz aglıyor sonrada susturabilene aşk olsun.gögsümün sızlaması sagdıgımda geçiyor ama sağmaişlemi canımı cok yakıor.sağmak için elektirkli pompa kiraladım ilk çocugum beni yoranda sağmak :(
kaşıklada olmuyor kaşığı emmeye çalısıyor oda dısarı akıyor hep.
|
Rabbim sana emanet!!
|
 |
sedesa
Altın Üye
Puanlar: 256
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2012 Saat 12:43 |
büyüklerimiz de bu durumda kaşık önerir ama o da olmuyor diyorsun... benim aklıma başka bir çözüm gelmiyor... kolaylıklar diliyorum sana... umarım bir yolunu bulup emzirebilirsin bebeğini.... emzirmenin yeri çok başka çünkü.....
|
|
 |