Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğimi kendimden korumalı mıyım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeğimi kendimden korumalı mıyım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
prg Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğimi kendimden korumalı mıyım
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 19:09

Dr. Bey yazacaklarım her ne kadar benle ilgili gibi görünse de ucu ne yazık 7 aylık kızıma dokunuyor.Kızım hala sadece anne sütü alıyor.Özellikle geceleri 2-3 saatte bir emmek istiyor ve uykudan canı çok yanmış gibi bağırarak kalkıyor,meme hemen ağzında olsun istiyor.Bu arada meme uçlarında çatlak ve etrafında da kızarıklık var.Canım çok acısa da emzirmeye devam ediyorum. Fakat  asıl sorunum şu: dün aşırı kemik ağrılarım(kaburgalarım özellikle) nedeniyle acil olarak hastaneye gittim.sadece bu bulguyla bir şey söyleyemeyiz dedi doktor ve emzirirken kullanabileceğim bir ağrı kesici verdi.Fakat gece ateşim 38 lere çıktı ve ağrılarıma inanılmaz bir baş ağrısı da eklendi.Maske taktım ve yine de emzirdim gece.Sabah ise doktora zar zor gittim.serum verdiler  ve kan değerlerime baktılar.normal  dışı çıkan tablo şu:

WBC: 11.8          REFERANS ARL. 4.8 – 10.8

MPV:7.3                                            7.6 – 10.8

LYMF% : 11.6                                  20 -  48

GRAN% :84.8                                  42 – 80

GRAN :10.0                                     1.4  -7.0

CRP : 24.71                                   12.0  -14.5

Doktor bana enfeksiyondan kaynaklandığını ama nerde olduğunu kan testinden çıkartamayacığımızı söyledi.Eğer ateş devam ederse eğitim araştırma hastanelerinin enfeksiyon hastalıkları bölümüne görünmemin iyi olacağını söyledi.Ben bunların hepsini kaldırabilirim de ucu kızıma dokunuyor işte L Ateşim hala 38 derece.Kızıma yaklaşmamalı mıyım? Durumum onu tehlikeye sokacak kadar kötü olabilir mi?Maske önlemi yeterli mi? Az önce sol göğsümden emzirmek istedim,biraz acıdı ama önemsemedim.Sonra bir baktım kızımın ağzının kenarından sulu kırmızımsı bir şey akıyor.Meğer göğsümün ucu kanamış.Şimdi bir de kanımı emdiği için çok endişeliyim doktor bey.Kendim için ve dolayısıyla kızım için yapabileceğim veya yapmamam gereken  bir şey var mı?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2009 Saat 10:37
Habbeyi kubbe yapmak diye buna denir... Çok muhtemelen, meme ucundaki çatlaktan mikrop kaptınız. Öyle veya böyle, neticede antibiyotik kullanmanız şart. Enfeksiyonun nerede olduğu sanki çok mühim.. Dayarsın antibiyotiği geçer gider. Siz hemen Augmentin tab. günde 2x1 tab. başlayın.En az 5 gün kullanın.  Bebeğe bir zararı olmaz, zira gerektiğinde bebeklerde bile kullandığımız bir antibiyotik... Bebeğinizin sizin kanınızı içmesi de mühim bir şey değil, kakası biraz siyah çıkar okadar. Hatta iltihaplı sıvı bile içse, bir şey olmaz, mide asiti parçalar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.