Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğimin beslenme saatleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebeğimin beslenme saatleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2009 Saat 16:55
sabah 7 de bırakıyorum.
saat 9 gibi yulaflı kahvaltı maması hazırlıyolar saat 11 gibi meyve püresi saat 1 1,30 gibi sebze püresi (pirinç kabak patates havuç maydonuz brokoli falan) bunları bazen değiştiriyom. saat 2 gibi yoğurt 100mlkadar. saat 4 ,30 sağılmış anne sütü 240 ml akşam 6,30 geliyom çoğunlukla beni emiyo sabaha kadar. ama bazen can sıkıntısı muzlu mama aldım onu veriyom (kaşık maması)

bu hafta kahvaltıya geçicem.

süt içine bebe bisküvisi labne çeyrek yumurta sarısı 1 çay kaşığı pekmez tereyağ karıştırıp vercem.
çorbalara başlıcam püre harici özellikle bezelye çorbası sebze çorbası ve yoğurt çorbası... bazen ıspanak çorbasını da yapsam diyom. ayrıca yoğurt süt..ş bab...m..x mi ne onu alıyom arada mayalamayı unutursam veriyom. meyve mevsimine göre ne varsa ama şuan mandalin ve portakal vermicem ekşi...

süte alıştırıyom yavaş yavaş...

ben 6 aylık menüm bu...
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 12:16
bu beslenme programım
yaklaşık 2 aydır beslenme aralarını 4 saate çıkarmaya çalıştım. şimdi 6-8 ay 5 saate çıkarın diyorlar...

Sabah 6,30 emziriyorum.

Saat 9 gibi kahvaltı (100cc devam sütü (bazen pastorize inek sütü) içine 1 çay kaşığı labne (beyaz tussuz peynir olabilir) 1 çay kaşığı tereyağ 2-3 bebe bisküvi gün aşırı yumurta (çeyrekle başladım şimdi tam veriyom) bazen de 1 çay kaşığı pekmez) bazende hazır kahvaltı mamalarından...

saat 1 gibi sebze püresi (aklına ne gelirse mevsime göre) bazen çorba (yoğurt sebze tarhana bazen yemek (tavuklu sebze yemeği kabak yemeği) çorba ve yemekleri biraz sulu hazırlıyoz ki içine şu etinin ekmekleri varya bebekler için onu koyuyoruz.

tabi tüm herşey tuz ve şeker katılmadan yapılıyo yağda çiğ olarak üzerlerine 1 çay kaşığı dökülüyo
saat 2,30 yoğurt (1 subardağına yakın yiyo) bazen yemek arkasından da verdiğimiz oluyo ama genelde sonra yemeği tercih ediyo...
meyveyi bazen yoğurdu ile veriyorum bazende sade (genelde ısırarak yemeği seviyo)

saat 4,30 - 5 gibi benim sağdığım sütü içiyo (genelde 180-210cc arası ne çıkarsa yani)

saat 6,30 gibi evdeyim ve sonra hep emziriyorum sabaha kadar.

bazen biz sofrada yemek yerken özendiği oluyo kendi yemeklerimizden tattırıyom yada az bişi mama hazırlıyom.
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 12:16
kızlar ilave söyliceniz bişiler varmı bu programa

annemler tarhana yapıyorlar bu hafta sonu artık oğlum tarhana çorbasıda içecek... artık herşey vermek istiyorum ve artık kahvaltılarda karışımı hiç sevmiyo bende ayrı ayrı vermeyi öğretecem inşallah Smile
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 12:19
karışım sevmiyosa verme siboş. o karışımı kendinin yediğini düşünsene Dead ayrı vermeyi dene. Bide o mırç ettiğin sebzeler varya onlarıda tek tek yap ayrı ayrı tadlarını alsın.

Afiyet olsun paşama Approve
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 12:33
doğru diyon ezoş iğrenç tadı var zaten Dead artık tek tek vereyim bali ıspanak çorbası tarhana şehriye çorbası başka ne verebilirim. geçen gün tavuklu bezelye yaptılar onu sevdi...
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 12:50
Brokoli deneyebilirsin. Mercimeğe mercimek yapabilirsin bol bol Smile Lahana deneyebilirsin çorbasını yada yemeğini kapuska gibi. Çorbaların içine kıyma yada et koyardım ben Egeye blendırdan geçirdinmi ette yemiş olur.  
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 12:56
mercimek 8. ay dediği için yapmıyordum.
brokoliyi sebzeli karışımda yemedi ama haşlayıp bölüp bölüp ekmek gibi yedirdiğimde çiğniyo yutuyo LOL lahana denemedim hiç deniyeyim prinçle yapayım bali... tavuk ve balık alıştırmak istiyorum ilk olarak. kırmızı eti 2. plana atıyorum annesi tavuk yemezlerden olduğu için veleti bali tavukları tusem gibi löp  löp götürsün istiyom LOL
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 13:04
Yarasın paşamaaaa LOLLOLLOLLOLLOLLOL onlara alıştır bir ay kadar önümüzdeki ayda kıymaya geçersin. Balığa alıştırmak zor oluyo kokusundan dolayı onuda ilk başta bişeylerin içine karıştırman lazım.

Biz çok yeriz ailece balığı ben Egede sevsin diye yemek gibi yapıyordum balığı belki sanada faydası olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.