Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğimin beslenme saatleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebeğimin beslenme saatleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 13:52
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

bu beslenme programım
yaklaşık 2 aydır beslenme aralarını 4 saate çıkarmaya çalıştım. şimdi 6-8 ay 5 saate çıkarın diyorlar...

Sabah 6,30 emziriyorum.

Saat 9 gibi kahvaltı (100cc devam sütü (bazen pastorize inek sütü) içine 1 çay kaşığı labne (beyaz tussuz peynir olabilir) 1 çay kaşığı tereyağ 2-3 bebe bisküvi gün aşırı yumurta (çeyrekle başladım şimdi tam veriyom) bazen de 1 çay kaşığı pekmez) bazende hazır kahvaltı mamalarından...

saat 1 gibi sebze püresi (aklına ne gelirse mevsime göre) bazen çorba (yoğurt sebze tarhana bazen yemek (tavuklu sebze yemeği kabak yemeği) çorba ve yemekleri biraz sulu hazırlıyoz ki içine şu etinin ekmekleri varya bebekler için onu koyuyoruz.

tabi tüm herşey tuz ve şeker katılmadan yapılıyo yağda çiğ olarak üzerlerine 1 çay kaşığı dökülüyo
saat 2,30 yoğurt (1 subardağına yakın yiyo) bazen yemek arkasından da verdiğimiz oluyo ama genelde sonra yemeği tercih ediyo...
meyveyi bazen yoğurdu ile veriyorum bazende sade (genelde ısırarak yemeği seviyo)

saat 4,30 - 5 gibi benim sağdığım sütü içiyo (genelde 180-210cc arası ne çıkarsa yani)

saat 6,30 gibi evdeyim ve sonra hep emziriyorum sabaha kadar.

bazen biz sofrada yemek yerken özendiği oluyo kendi yemeklerimizden tattırıyom yada az bişi mama hazırlıyom.

sibel maşalah menünde beslenmeside çok güzel arkadaşım.ClapClap
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 13:59
sağol canım...

ezom bu akşam balık alıcam şimdi ilk olarak hangi balıkla başlasamki?? bide nasıl vereyim yemeklerine kat dedin ama mesela neyle karıştırayım???
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 14:09
Sibel fletosu çıkarılan balıklar varya mezgit, mırlan onlardan al önce. Eti kırmızı olan balıklara sonra geçersin. Tavaya soğan doğra, domates rendele, az bi yağ koy kavur onları önce. Sonra at balığı içine yemek gibi ğişsin öyle yedirmen daha kolay olur hem balıkta çiğ çiğ kokmaz çocuğa... zaten iki lokma yese yeter ona.
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 14:24
domates de zararlı gelmezmi bu aylarda ezom ayy heryerde okuyom da şuna şu aylıkken buna bu aylıkken diyolar ConfusedTongue

mezgit alam bali Smile
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 14:37
heryerde ilk dil balığı somon verin falan diyolardı yağlı oluyomuş somon omega açısından zenginmiş falan Smile
Yukarı Dön
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 14:41
bende ilk somon balığı verdim.
 balık çorbası yaptık. birde ben ızgarada öyküye çok yaptım balığı. kendi yağıyla. balığa ben 8 aydan sonra başlamıştım. şuanda da öykü alıştı sayılır balığı tüketiyoruz.
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 14:42
sitelerde 7 aydan önce başlamayın diyo ama kendi doktorum ve kadir bey 6. aydan sonra herşeyi yiyebilir dedi...

bi tarif buldum sende öyküye böyle mi yaptın???

• Balıklı Bebek Çorbamızın Malzemeleri:
  • 200 gram dil balığı
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük patates
  • 1 avuç doğranmış dereotu ve maydanoz
  • 1/4 küçük kırmızı soğan
  • 1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 300 ml sıcak su

Balık çorbasının yapılışı:

Balığı iyice yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dökün ve tencereye tekrar 300 ml sıcak su koyarak balığı pişirin.Balığın piştiğini bir çatalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyor.Pişen balığı tencereden çıkarıp suyunu süzün ki suda kılçık kalmasın.

Tencerede az yağda soğanı hafifçe kavurun ardından sırasıyla havuç ve patatesi katın.Birkaç dakika çevirdikten sonra balık suyunu ilave edin. Su kaynayınca içine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye ilave edin.Çorba pişince blendırdan geçirerek bebeğinize yedirin ,afiyet olsun.(pişirme esnasında su az gelirse sıcak su ilave edin)

Yukarı Dön
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 14:43
ben öyküye kış aylarında birde ıhlamur-bebe bisküvisi ile veriyordum. ara öğün olarak bazende gece. şuanda da devam ediyoruz. öykü ona güçlenme çayı diyor :) ve istiyor..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.