Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Diğer Konular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğimin sivilceleri?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebeğimin sivilceleri?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebraremel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15 May 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğimin sivilceleri?
    Gönderim Zamanı: 17 May 2008 Saat 16:42
arkadaslar sizlere danısmak istediğim birsey var: zeynebim bugün 37 günlük. dogdugunda yüzünde cok fazla beyaz benekler vardı. 15 gün kadar sonra onların yerini minik sivilceler aldı. yanakları, cenesi ve az da olsa alnı sivilce dolu. nedendir ya da ne yapabilirim. fikri olan varsa lütfen yazsın.
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2008
Konum: Sinop
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2959
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2008 Saat 19:16
canım isilik olmasın?oğlumda da olmuştu.15 günlükken olmuştu.biz hergün ılık su ile banyo yaptırmıştık.geçti sonra
[
Yukarı Dön
Melek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Eki 2007
Konum: İzmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2008 Saat 22:42
bizde de oldu..ben de endişelendim biraz..ama sanırım yediklerimle ilgili idi..eğer emziriyorsan sen de dikkat et bakalım..ben o sıralar (söylemesi ayıp) çok fazla kestane şekeri yiyiyordum..bırakınca o da geçti..belki ondandır diye düşünmüştüm..Smile
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2008 Saat 23:00
Canım yeni doğanda bunlar normal diye biliyorum ben. Onunla ilgili bir yazı okumuştum. Sana yollayayım bulursam. Bir iki ay kadar devam eder diye düşünüyorum ama doktoruna da danış istersen.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2008 Saat 23:03
YENİDOĞANIN İYİ HUYLU CİLT BULGULARI

         Normal bir yenidoğan bebeğin derisi pembedir. Göz kapakları, yüz, el-ayak sırtı ve baldır kemiği üzerinde hafif şişlik ( ödem ) olabilir ve birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolur. Miadından daha geç doğan bebeklerin derisinde aşırı pullanma ve birkaç gün içinde soyulmalar görülebilir. Aşağıda yenidoğan döneminde görülen iyi huylu ve tedavi gerektirmeyen bazı deri bulguları açıklanacaktır.

CİLT DÖKÜNTÜLERİ

         Milia : Yüzde görülen inci beyazı renkte, topluiğne başı büyüklüğünde, keratin artıkları ile dolu kistik kabarıklıklardır. Tedaviye gerek yoktur, birkaç haftada kendiliğinden kaybolurlar.

         Miliarya : Ter kanallarının tıkanması sonucu oluşan topluiğne başı büyüklüğünde sulu kabartılardır. Genellikle sıcak ve nemli çevre koşullarında oluşur. Çocuğun giysilerinin fazlalığı gözden geçirilmeli, ortam ısıssı azaltılmalı ve banyo uygulanmalıdır.

         Yenidoğan aknesi : Anneden geçen hormonlara bağlı, daha çok yanaklar çene ve alında görülen bir sivilce tablosudur. Erkek bebeklerde daha sıktır. Çoğunlukla kısa sürede iyileşir ve tedavi gerektirmez. Uzun süre devam eden vakalarda antibiotikli pomatlar gerekebilir.

       Yenidoğanın toksik eritemi : Sarımsı-beyaz kabartıları çevreeleyen, 5 - 15 mm çapındaki parlak, sınırları belirsiz kızarıklıklardır. Genellikle 2. gün ortaya çıkarlar ve çoğu bebekte 48 saat içinde kendiliğinden kaybolurlar. Tedavi gerektirmez. Banyo yaptırılmasına engel değildir.

CİLTTE RENK DEĞİŞİKLİKLERİ

         Cutis marmoratus ( mermer görünümlü deri ) : Deri altı kılcal damar ağının dağılımına uyar şekilde derinin alacalı görünümüdür. Normal sağlıklı, emmesi-aktivitesi iyi bir yenidoğanda görüldüğünde, çevre ısısına bağlı fizyolojik bir yanıttır. Herhangi birşey yapmak gerekmez. Hastalıkta ateş yükselme sırasında da görülebilir. Bu son durumda hastalığın tanısı ve tedavisine yönelik gerekenleer yapılmalıdır.

         Mongol lekesi : Özellikle kalça ve sırtta görülen, kurşuni-mavi renkte, kenarları belirgin, ciltten kabarık olmayan pigmantasyon alanlarıdır. Genellikle esmer bebeklerde görülür. Çocuk büyüdükçe kaybolur. Mongolizm ( Down Sendromu ) ile hiçbir ilişkisi yoktur.

       Palyaço rengi : Yenidoğan döneminde çok az sayıda bebekte, vücudun alından kasıklara kadar bir yarısı kırmızı diğer yarısı soluk olmak üzere net olarak ikiye bölünmüş görülür. Sebebi henüz iyi aydınlatılamamıştır. Tedavi gerektirmez, kendiliğinden düzelir.

        Sarılık : Sağlıklı ve normal yenidoğanların çoğunda 2-3. günde başlayan sarılık görülür. Bunların büyük çoğunluğu, fizyolojik sarılık ve anne sütüne bağlı sarılık gibi altında herhangi bir hastalık söz konusu olmayan durumlardır. Gününe ve kilosuna göre değişen belli değerlerin üzerine çıkmadıkça tedavi gerektirmezler. Sınır değerlerin üzerine çıktığı durumlarda özel dalga boylu ışık tedavisi ( fototerapi ) ile tedavi edilirler. Çoğunluğu iyi huylu olmasına rağmen sarılıklı tüm yenidoğanlar doktor tarafından değerlendirilmeli ve izlenmelidir. Patolojik sarılıklarda, fototerapi ile birlikte kan değişimi ve nedene yönelik tedavi gerekebilir.

         Hemanjiomlar : Yüz, boyun, gözkapağı, saçlı deri ve vücutta hemanjiomlar ( damarsal lezyonlar ) oldukça sık görülür. Farklı görünümlerde olan çeşitli hemanjiomlar vardır.

  • Nevus simpleks : Yüzde göz kapağında, ensede ve boyunda görülürler. Deriden kabarık olmayan çeşitli büyüklüklerde pembe oluşumlardır. Genellikle 1 yaşına kadar kendiliğinden kaybolurlar.
  • Kapiller hemanjiomlar ( çilek lekesi ) : Deriden kabarık kırmızı renkli bir leke şeklinde başlar. 5 - 6 ıncı aylarda çileği andıran yumuşak kabartı halini alırlar. Büyümeleri 1 yaşından sonra durur ve daha sonra gerilemeye başlayarak genellikle 5 - 9 yaşlarda kendiliğinden kaybolurlar. İleri derecede büyük ve bazı sorunlarla birlikte olanlar hariç tedavi gerektirmezler. Gelişimleri takip edilmelidir.
  • Kavernöz hemanjiomlar : Kapiller hemanjiomdan daha derin yerleşimli,sert kistik oluşumlardır. Olgun kan damarlarından oluşmuşlardır. Üzerlerindeki deri normal renkte veya mavimsi olur. Bunlarda hızla büyürler, sonra duraklar ve küçülmeye başlarlar. Aşırı büyüyenler ve yerleşim yeri nedeniyle sorun olanlarda çeşitli tedaviler yapılır. Sakin seyirli olanlarda gidişi izlemek ve kendiliğinden küçülmesini beklemek yeterlidir. Büyük kavernöz hemanjiomlarda bazen trombositlerin harcanmasına bağlı kanama oluşabilir ( Kasabach-Meritt Sendromu ). Bu durumda acilen tedavisi gerekir.
  • Şarap lekesi beni ( nevus flameus ) : Yenidoğan döneminden itibaren görüldüğü bölgede sabit kalır. Kalıcıdır, kendiliğinden düzelmez, fakat deri dokusu sağlam kalır. Yüzde trigeminal sinirin dağılım alanında görülürse bazı nörolojik sorunlara yol açan kafa içi damar anomalisi buna eşlik edebilir ( Sturge-Weber Sendromu ).

 Görüp-işitiyormu ?        Bebeğimin banyosu        Göbek bakımı         

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2008 Saat 23:58
canım merak etme. tabi görmeden birşey söylemek yanlış ama çınar da uzun süre olmuştu o sivilceler.. hatta bir de bebek teni derler bu ne böyle diyordum.. ama bir süre sonra kendiliğinden geçti.. dr da normal oldugun söyledi.. hatta halk arasında bu sivilceler çıktığı zaman annenin sütü yaradı diyorlar.. belki de doğrudur bilmyiroum.. ama bence endişe edecek bir durum yok...
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Oca 2008
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 588
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2008 Saat 00:45
merhaba canım..benim bebeğimde de 15 günlükken çıkmaya başladı yaklaşık 1 ay sonra geçti doktorumuz bize bebek egzaması dedi pahalı bir merhem verdi onu kullandık ve geçti...seninde yazdığın gibi beyaz miliaya benzer sivilce görünümde kabartılar vardı..endişelenme geçecektir...
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Kayıt Tarihi: 25 Ara 2007
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2802
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2008 Saat 03:57

coğu bebekte goruluyor bu durum ama zamanla geciyor ama endişelerin buyuduyse dr.a danışmanda fayda var Smile

"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.