Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeğiniz dünyaya geldiğinde sizi şaşırtacak 7 şey
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebeğiniz dünyaya geldiğinde sizi şaşırtacak 7 şey

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeğiniz dünyaya geldiğinde sizi şaşırtacak 7 şey
    Gönderim Zamanı: 19 Nis 2008 Saat 03:37

Aylardır heyecanla beklediğiniz bebeğinizi ilk kez kucağınıza aldığınızda hiç de hayallerinizdeki bebeğe benzemediğini görürseniz ne yaparsınız?

Hayalini kurduğunuz, merakla beklediğiniz bebeğinizin kartpostallarda ya da dergilerde gördüğünüz küçük şirin bebeklere benzememesi sizi şaşırtmasın. Doğum sizin için olduğu kadar, bebek için de zor bir eylemdir ve bebeğin yeni duruma uyum sağlaması zaman alabilir.

İLK KARŞILAŞMA, İLK ŞAŞKINLIKLAR

İşte, dünyaya geldikten sonra yaşamı boyunca sizi sürekli şaşırtacak olan bebeğinizin ilk 7 sürprizi:

1  Bebeğin dünyadaki ilk uykusu

Bebeklerin çoğu doğumdan hemen sonra birkaç saat boyunca uyanık bir dönem geçirirler. Bu sırada bebeğinizle konuşursanız, muhtemelen bilinçli bir şekilde size bakacaktır. Bebek doğar doğmaz işitmeye başlar ve sizin sesinizi de tanıyacaktır.

Bu uyanık dönemin ardından bebeğiniz, doğumun yorgunluğu ve tanımadığı yeni bir dünyaya gelmiş olmanın verdiği şok nedeniyle dinlenmeye ihtiyaç duyacağından ilk 24 saatin çoğunluğunu uyuyarak geçirecektir.

2  Bebeğin cildi

Doğum anında bebeğin cildi mavi-gri renkte olabilir. Bunun nedeni kanına oksijen karıştırarak renginin pembeye dönmesini sağlayacak olan ilk nefesi henüz almamış olmasıdır.

Özellikle de erken doğmuş olması durumunda vücudu vernix adı verilen ve rahim içerisinde bebeğin cildini koruyan beyaz yağlı bir madde ile kaplı olabilir. Aylar boyunca amniyotik sıvı içerisinde kalması nedeniyle cildi buruş buruş olabilir. Ancak cilt rengi ve buruşukluk doğumdan sonraki ilk saat içerisinde düzelecektir.

3  Bebeğin kafası

Doğum şekline bağlı olarak bebeğin kafa şeklinde bozulmalar meydana gelebilir. Normal doğumlarda kafatasını oluşturan dört kemik plakası doğum kanalının şeklini alır ve bu da kafanın uzamış, sivri bir görünüm almasına neden olur.

4  Bebeğin saçları

Bazı bebekler koyu renkli ve şaşırtıcı derecede çok saçlı olarak doğarlar. Bazıları da tamamen kel doğar. Doğumdaki saçlar kısa bir süre sonra dökülür ve yerine ise yeni ve daha sağlam saçlar çıkar. Bu saçların rengi doğum sırasında mevcut olan saç renginden tamamen farklı olabilir.

5  Bebeğin gözleri

Gözleri doğumda gri-lacivert renkli gözükebilir ancak birkaç ay sonra göz rengi değişebilir. Doğum sonrası pek çok bebeğin gözkapakları şiştir. İlk hafta içinde bebeğin vücudundaki fazla sıvının atılması ile bu şişlik inecektir. Bazen bebeğin gözünün beyaz kısmında kanama görülür. Bu da doğuma bağlıdır, bir sorun oluşturmaz ve 2-3 hafta içinde kaybolur.

6  Bebeğin yüzü

Bebeğin yüzünde şişlikler olabilir ve yüzü olduğundan daha şişkin gözükebilir. Bu şişlikler birkaç gün içerisinde kaybolur. Ayrıca bebeğin yüzünde küçük, kırmızı doğum lekeleri olabilir. Bu lekeler de hızla kaybolacaktır.

7  Bebeğin genital organları

Doğduklarında bebeklerin genital organları genellikle olağan halinden daha büyüktür, bazı bebeklerin göğsünde şişkinlik olabilir ve kız bebeklerde vajinal kanama görülebilir. Tüm bunların nedeni doğumdan önce anneden geçen hormonlardır. Bu hormonlar bebeğin vücudundan atılınca genital organ da normale döner.

Düzenleyen zehra - 05 May 2008 Saat 18:36
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3664
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2008 Saat 09:31

Ama benim ikizler hep uyukluyordu!Acaba 35 haftalık doğdular diye mi?Yok hemen bizi duyabildiklerinide sanmıyorum.Thumbs%20Down

İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
MySons Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1535
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2008 Saat 12:47
Sagol Duygucugum, eminim bebek bekleyen anneler icin cok ilgiyle okuyacaklari bir topik olusmus!
Bebeklerin daha anne karninda iken bile duyabildiklerine ve annelerinin sesini tanidiklarini okudum bir cok yerde! Duyabildiklerine kesinlikle inaniyorum!!!
Annelerinin kokusunuda biliyorlar...benim Mert dogdugunda ben epey bir halsizdim ve icim bulaniyordu...o sira esim kucaginda tutuyordu...bir müddet sonra aglamaya basladi esim onu bir türlü sakinlestiremedi, sonra esim telefon acmaya gitmesi gerekiyordu, Merti benim yanima yatirdi...o an sustu Mert!!! Cok ilgincti, okadar sasirmistik ki...o derecede aglayan ve sakinlestirilemeyen yeni dogmus oglum, benim yanima yattigi an sakinlesti ve sustu!!! Öpüyorum Duygucugum!!!Clown

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2008 Saat 18:34
Yessim valla canım araştırmalar duyduğunu kanıtlıyor. Aaa ben de bir test yapmıştım. Müzik dinlettim ve ardından heavy metal tarzı dinlettim inan çok kıpırdadı istemedi o müziği mesela. Bu arada doğmadan daha müzik dinletin derler ya canım. Doğru inan.Wink

Nurgül'cüm güzel yorumun için teşekkür ederim canım. Her konuda açıklayıcı yorum yapmana bayılıyorum inan. Gece okudukça paylaşasım geldi benim de. Aslında doğurdum bitti deyip paylaşamazdım belki ama içim rahat etmezdi. Ben de seni öpüyorum canım.Clown
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2934
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2008 Saat 20:06
paylaşımın için teşekkürler canımClown
[
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2008 Saat 02:43
9 ay boyunca merakla bibbir türlü şekiller canlandırmıştım hep kafamda. kime benzeyecek, saçı olacakmı, gözleri ne renk olacak diye düşündüm durdum. internetten, dergilerden bebek resimlerine bakıp bunun gibi olur heralde diye benzetmeler yaptım. ama oğlumu gördüğüm an aynen bu yazıda yazdığı gibi şaşkınlık içinde kaldım. çünkü kafamda çizdiğim şekillerle hiç alakası yoktu bebeğimin. o hepsinden daha güzeldi.
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2008 Saat 02:44
buarada bebeklerin anne karnındayken duyduklarına kesinlikle inanıyorum. hatta sadece duymuyor anlıyorlar bile. bizimki işine gelmeyen bir şey söylediğim zaman tekmeleri sertleştiriirdi meselaLOLLOL
Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 14:26
Çok güzel bilgiler. Paylaşımın için teşekkürler canım.Clown
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.