Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek reflu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebek reflu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Asud Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek reflu
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2013 Saat 14:15
Sayin Hocam,
Kizim 10 gunlukken fiskirir tarzda kusmaya basladi. Simdi 4,5 aylik. Surekli kusuyor. Sulu bazen peynir gibi. Hali-duvar :( surekli ust degisiyoruz ikimizde. Once motil..basandi. Sonra metpam..ilave edildi. Cok iyi gelmedigini dusunup 3 gun icirmedim. Kusma kismen azaldi gibime geldi ama gece uyumadi. Sancilandi,kustu.Normalde gunduz uyumaz ama gece uyanmadan uyur. Beslenme de istemiyor. 
Gunde 2-3 bazen 4 kere kaka yaptigi olur. Biri mutlaka bezden tasar. 
Hic test yapilmadi. 
1. Ay sonu 440, 2. Ay 900, 3. Ay690, 4. Ay 600 gr aldi. 37 haftalik 3750 dogdu. 4. ay sonu 6440 gr. Sadece anne sutu. Yalniz cok kustugu gunlerde 60-90 AR mama veriyorum. Bazen de sutum gelmedigi icin kiziyor o zaman. Gunde biri gecmiyor. Gunduzleri uyumadigindan hic dinlenemiyorum.
Bu sartlarda test yapilmali mi ya da gastreontolojiye gitmeli mi diye danismak istedim. Bazen gercekten cok kusuyor ve o kadar ilac vermek beni endiselendiriyor.
Gece yuzustu yatiyor. Sirtustu cevirdigimde 10 dak. Gecmeden agliyor. Doktor sirtustu dedi ama o sekil uyumuyor. Kafamiz arkasi da sivri. 

Bir de kafasinin tepede,  3 tane ince pirinc tanesi kadar, kipkirmizi, bitisik kaparti var. sizden de normal diye duyarsam rahatliycam. Cildiye vs. yonlendirilmedik.

Saygilar sunarim.

Düzenleyen Asud - 18 Oca 2013 Saat 14:28
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2013 Saat 03:33
1- Gunumuzun modasi olan; "Her kusan cocuga Reflu denmesi"  maalesef, cok sik rastladigimiz bir durum. Alakasi yok,  oyle olsa idi, kilo kaybi olurdu, sizin kizinizin kilosu normal.
2- Zaten cok kaka yapmasida, (kusmasina ragmen) asiri fazla beslendiginin isaretidir.
3- Tabii; gazini cikarmadiginiz zamanda boyle kusmalar olabilir. Gazdan ise; Hickirik ve yellenme cok artar, karnindan gurultulu sesler gelir.
4- Kafasindaki "kabartilar"   Kavernoz Hemangiom lardir. en gec 10 yasina kadar kaybolacaklar. Hicbir sey yapmayin, sakin elletmeyin.
Yukarı Dön
Asud Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2013 Saat 00:31
Yattigi yerde avuc avuc kusunca emziriyorum galiba :( aksi halde cok yirtiniyor, kendi memeye yatiyor. Cok ac gibi. 
Reflu degil dediginize gore ilaclari birakiyorum. Zaten icim rahat degildi. Yalniz icmediginde gece uyumuyor. Cok sık uyaniyor. Motillium uyku mu yapiyor yoksa karninimi rahatlatiyor diye dusunmeden edemedim. 
Hickirik ve yellenme cok nadir ancak karni gurulduyor.

Cevaplariniz ve sabirla olusturdugunuzu gordugum arsiv icin minnettarim. Hepsini okuyup notlar almaya calisiyorum. Muhtemelen cogu basimiza gelecek. Yalniz biraz zaman alacak gibi.sayfa sayfa.
Bugun arka arkaya cok sık kaka yapiyor. Sumuksu. Ishal tabiriniz uyuyor.Tavsiyenize uyup hicbisey yapmiycam ve geciremedigim popodaki pisik icin ultralan pomat alicam. Gercekten sizi anlayamadim :) harikasiniz.

Saygiilar sunarim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2013 Saat 04:05
Asiri besliyorsunuz. Her "gik" dedikce su memeyi vermeyin... Biraz kucaginiza alin, odanin icinde gezin, sirtina vurup gazini cikarin... Yoksa bu doktorlar basiniza cok isler acacaklar...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.