Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BEBEKLER NEDE ERKEN DOĞAR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBEBEKLER NEDE ERKEN DOĞAR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7438
Mesajın Direkt Linki Konu: BEBEKLER NEDE ERKEN DOĞAR
    Gönderim Zamanı: 19 Nis 2009 Saat 12:20
Bebeklerin neden erken doğdukları konusunda tek bir sebep yoktur. Bu olay çoğunlukla birçok nedene bağlı olabilir. En önemli nedenlerden biri çoğul gebelik, ,Rahim içi ve dışı enfeksiyonlar, çoğul gebelikler, amniyon sıvısının fazla olması, rahmin yapısal anormallikleri, rahim iç tabakası içine kanamalar, genetik faktörler, doğumu başlatan fizyolojik mekanizmaların erkenden tetiklenmesi erken doğumun en sık rastlanan sebepleri arasındadır.”

KİMLER RİSK ALTINDA?
Erken doğum konusunda bilinmeyen birçok etken olduğu için bütün anne adayları bu riskler açısından değerlendirilmelidir. Ancak bazı hamilelerin bu durumla karşılaşma riski çok daha yüksek olur.
Yaşı 17’in altında, 35’in üzerindekiler
Birden fazla bebek bekleyenler
Daha önce düşük, ya da erken doğum yaşayanlar
Bazı sistemik ve enfeksiyon hastalığı olan gebeler
Düşük kilolu anne adayları
Sigara kullananlar
Hamileliğinde vajinal kanama sorunu olanlar
Stres altında ve yoğun çalışma şartları altında yaşayanlar
Düşük sosyo ekonomik durumda olan hastalar.
Bu risk faktörlerini önceden tespit etmek ve gerekli önlemleri almak çok zor değil. “Anne kilosunun ve yaşının ideal aralıkta tutulması, çalışma şartlarının uygun olması, iki gebelik arası geçen sürenin 1 yıl üzerinde olması, sigara ve diğer kötü alışkanlıklardan uzaklaşılması ve olası erken doğum eyleminin; bel-kasık ağrısı, vajinal akıntı miktarında artış, su gelmesi, vajinal kanama gibi öncü belirtilerinin hasta tarafından erken fark edilmesi ve doktora başvurulması erken doğumu engellemede önemli ölçüde rol oynar.”
Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 11:28
Güzel ve önemli bilgiler için teşekkürler. Bir de bunlara çok sık tüketilen kahve de erken doğumu tetikliyor.
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 7438
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 23:45
ben hamileliğimde hep erken doğumdan korkmuştum. burhaiye devlet hastanesi erken doğum yapılabilecek bir hastane değildi. allahtan böyle birşey yaşamadım
Yukarı Dön
minno Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2009 Saat 15:08
bende ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim çok sancılı ve zor bi durum allah kimseye yaşatmasın..gebelikte ağrıları dikkate alın ben geç kaldığım için doğum yapmak zorunda kaldım ve şimdi diğer gebelere göre riskim fazla..alllah kimseye yaşatmasın..
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2009 Saat 15:14
Özlem hanıma sorduğun soruyu okudum canım. Allah sabır versin ama bak yine sevgili kuluymuşsun yeni bebeğin olacak Nuke bence ilkini kaybettiğin ve acı çektiğin için buna alışmamak adına önemsemiyorsun tamamen psikolojik bir şey Wink güzel düşün herşey güzel olacak inşallahhhh Clown
Yukarı Dön
minno Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2009 Saat 15:20

teşekkür ederim bende öle düşünüyorum..belki biraz daha karnım büyyünce bebeği hissetmeye başlıcam inş.

Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2009 Saat 15:24
Şimdi ufak, onun hareketlerini hissedince içindeki canlının varlığını, bebeğini hissedecek, benimseyeceksin. Kolay değil tabi yaşadıkların Wink korkuy var aslında bu belirsizliğin altında onu da sevip bağlanırsan tekrar kaybetme ihtimalini düşünüyorsundur mutlaka Wink

inanmak başarmanın yarısıdır. güzel düşün güzel olsun sonucu..... Clown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.