Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeklerde fazla protein
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bebeklerde fazla protein

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gülceeslan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 174
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülceeslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeklerde fazla protein
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2021 Saat 19:46
Hocam 6 bucuk aylik oglum. Hazir satilan toz kasik mamasi alip anne sutuyle koyulastiirp muhallebi gibi veriyorum. Uzerinde  su ile yapin yaziyor.icinde protein kalsiyum varmis. Birde anne sutu eklenince fazla oluyormus.
Fazla protein bobregine zarr verir obez yapar deniliyor. 
1) su yerine denildigi halde anne sutuyle yapmam  dogru mu?
2) protein fazlaligi zarar verir mi?

Düzenleyen Gülceeslan - 15 Oca 2021 Saat 01:03
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119974
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2021 Saat 23:01
1- Obez yapmaz, asiri protein, bobrekleri zorlar. Altini actiginizda;  idrari  gozunuzu yakar.
Yaptiginiz is dogru degil. Hatta gereksiz demek daha dogru olur. 
2- Verir.  AMA, beraberinde, YETERLI su verirseniz (verebilirseniz) zararli olmaz. 
Yukarı Dön
yagmurb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 487
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagmurb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2021 Saat 20:05
Kadir bey benimde 4 ay bitirdi oğlum aptamil mama yapıp üzerine proteinli çocuk sütü ekleyip sute alistirip obur ay direk sut verecektim milupa sut bir suru acd vitamin kalsium protein yazıyor zararlı mı uzerinde bir yaş yazıyor sutun siz 4 aydan sonra azar azar sute başlayın demiştiniz süt süttür fazla vitamin zararı olmaz diye düşünmüştüm suyla mama yapıp 40 ml de o sütten ekliyorum milupa çocuk sütü fazla protein olurmu biraz kilo problemi var biraz tombis sanırım oğlum doğum kilosu 3370 Gr birinci ay 4370 Gr 2 aylı 6350 3.5 aylık 7400 grm mamasini suyunu artırdım 150 ml içine 30 ml fazla su koyup süt karistiyorum

Düzenleyen yagmurb - 21 Oca 2021 Saat 23:57
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119974
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2021 Saat 01:12
Su yerine, sut ile sulandirsa idiniz, zararli olurdu. 
Yoksa; su ile sulandirilmis mama+sut, zararli olmaz. Gereksizdir. 
Esasinda,geyretlerinizin tamami nafile isler, sadece kutu sutlerinden verin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.