Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebekte Ateş Düşmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebekte Ateş Düşmesi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MeltemV Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 27 Ara 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebekte Ateş Düşmesi
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 11:44
Merhaba Kadir Hocam, benim sorum bebekte ateş düşmesi ile ilgili. Oğlum 9 aylık. 4 gün önce bronşit teşhisi konuldu. İlaç olarak macrol 250, ventolin ve pulmicort verildi. Bu arada ateşi çok yüksek (ateş 40'a kadar çıktı ama havele geçirmedi) olduğu için 3 saatte bir dönüşümlü olarak ateş düşürücü verildi (paranox ve pedifen). En son ateş düşürücüğü 2 gün önce saat 22:00'da verdik ve gece ateşi 35'e kadar düştü. Kendisini ısıtarak ateşini yükseltmeye çalıştık ve gün içinde ateşi normaldi. (36,5-37,5 arasındaydı).
Dün gece bütün gün ateşi normal olduğu halde gece ateşi 36'ya kadar düştü ve canı yanar gibi ağlayarak uyandı. Bütün geceyi 36-36,2 civarında geçirdi. sabah uyandığında ateşi normale döndü (36,5). Şimdi de ateşi stabil ve normal.
 
Gece bu ateş düşmesi neden kaynaklanıyor olabilir acaba? Ne yapmamız gerekiyor sizce?
 
Çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 18:11
9 aylik cocuga Ventolin ve pulmicort verilemez. Yuvarlak hesap, agirliginin 10 kilo oldugunu farzedersek, 1 gun icinde ParaNox 3x1, Pedifen2x1 den fazla verdiniz ise, atesinin dusmesine bu ilaclar sebep oldu demektir. Dikkatli olun yeni yetme doktorlar ilac dozlarini bilmiyorlar. Bu arada, atesin bir zarari yoktur, benim ates ile ilgili mail ve makalemi okuyun(yazarlar bolumunda listenin en altinda.) 
Yukarı Dön
MeltemV Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 27 Ara 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2011 Saat 10:14
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. İlaç konusunda ben de sizinle aynı fikirdeyim. Çocuk doktorundan mümkün olduğunca az ilaç vermesini bekliyorum ama bir türlü böyle bir doktor bulamadık. İstanbul 4. Levent'te oturuyoruz. Bu taraflarda tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı acaba?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2011 Saat 18:23
Maalesef, isiniz sansa kalmis.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.