..BEN ANNEYIM……………………………………………………………
Seni, sevinclerin en buyugu ile ellerime aldim. Hayata alisman kendi kendine yasayabilir bir insanoglu haline gelebilmen icin seni sutumle besledim. Geceler boyu basucunda bekledim, tenimin hararetiyle isittim, sefkatimle sarildim.
Sana ilk davranisi, ilk gulusu, ilk bakisi, ilk heceyi ben ogrettim. Sana ilk sarkiyi ben soyledim. Sana, hayatta lazim olacak ilk dersleri ben verdim. Sacini taradim, seni yikadim, icimin butun hevesiyle elimin butun yeteriyle diktigim elbiseleri sana bir sevinc gibi giydirdim. Senin yuzunden acilari, ilk ben duydum. Ilk aglayislarini, gogsumde dindirdim. Ilk endiselerini bana soyledin. Ilk sirrini bana actin. Ilk dost beni edindin. BEN ANNEYIM! Bana her zaman guvendin. Buyuyup kocaman bir insan olduktan sonra da bana ihtiyacin oldu. Uzuntulerin benim de uzuntulerim oldu. Seni pencerede bekledim. Gelisinde kapilara kostum, seni her zaman ayni duygularla bagrima bastim. Seninle ovundum, seninle taclandim, sereflendim. BEN ANNEYIM! Beyne ilk naksolacak sozler benim sozlerim, kalbe ilk yerlesecek duygular benim duygularimdir. Ben istersem; sevgi, kardeslik, dostlukla buyuturum, kinle dusmanlikla icini doldururum. BEN ANNEYIM! Ben sabir ve tahammulum. Ben en yumusak ve en sertim. Cesur olmayi nasil ben ogrettimse, korkuyu da sana ben ogrettim. Seni ilk open benim. Sevmek, sefkat, dostluk duygularinin hepsi bende... BEN ANNEYIM! Bir aci duyarken beni cagirirsin. Ben teselliyim. Olsem bile gozum arkadadir. Seni merak ederim. Sen benim eserimsin. Sen benim emegimsin. Sen benim guzel gunlerim, gecen omrum, butun anilarimsin. Sen, ak saclarim burusuk tenim, kaybolan guzelligim, nesem, umitlerim karsiligi kazandigim varliksin. Bunun icin sakinirim seni. BEN ANNEYIM! Ben saygi bekliyorum. Gonulde yer etmeyi isterim. Unutulmaktan korkarim. Bas ustunde ve bas kosede yerim. Ben anneyim! Ve son nefesimde... Her zaman "Sutum ve hakkim helâl olsun yavrum!" derim.
|