Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beta ve Hayal Görme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Beta ve Hayal Görme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beta ve Hayal Görme
    Gönderim Zamanı: 07 Kas 2022 Saat 12:24
Hocam Merhaba,

Yakın arkadaşımın oğlu için yazacağım. 4 yaş 4 aylık bir oğlu var. 110 cm boy 19 kg. Kreşteki 2. Senesi. Zaten aynı benim kızım gibi sürekli hasta ve sizden takip ettiğim için bu sürecin böyle olacağını biliyoruz. Ancak cuma akşam yüksek ateş ( 40 derece), kusma ve ishal. Kusma burnundan gelecek kadar şiddetli. Buna ilave çok şiddetli boğaz ağrısı, burun akıntısı ve tıkanıklığı, nefes alamama yaşamışlar. Tüm haftasonu bu şekilde devam etmiş. Ateşi 6 saatte bir calpol turuncu iledüşürmüşler ama 2 saat sonra tekrar yükselmiş. Cmtesi hastaneye gidip test yaptırmışlar. Beta çıkmış sonuç. Sonuçları 

Beta pozitif çıkmış, doktor Penos-400 yazmış cmtesi akşam başlamışlar. 

Hocam ne tavsiye edersiniz? Ateş düşmemiş halen, bir de tavşan gibi şeyler görmüş. Mono yüksek aynı anda hem beta hem de viral mi geçiriyor hocam? 

İlaç uygun mu? 

İlginiz alakanız için çok teşekkürler 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2022 Saat 20:02
1- Monosit yuksek DEGIL.... Mon%'e bakilir!! 
2- 4 yasinda Streptokok OLMAZ. O sahtekar laboratuvar kalem oynatmis.
Streptokoklara "Beta" denmez, bunu Streptokok demeye dilleri donmeyen salak Turk doktorlari derler!
3- Eger, inanirsak, WBC degeri yuksek, antibiyotik gerekir.
4- Streptokok harici BUTUN bakteriler PenOs'a direnclidir, Augmentin 400 gibi bir antibiyotik kullanin.
5- Anemi YOK, Sahtekar Laboratubar "Eriskin Referans Araliklarini" kullanmis.
Nerden dustunuz bu cetenin icine, doktoru sahtekar, laboratuvari sahtekar! 
6- Enfeksiyoz Mononukleoz harici bazi enfeksiyonlarda da, yuksek ates sonucu NADIREN hayal gormeler
 olabiliyor. Bir sey yapmak gerekmez. 
Sadece, PenOs harici antibiyotik kullansin. VEYA 
Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi varmi ona bakin. Bunlardan biri bile yoksa, antibiyotik
 gerekmez. Boyle sahtekar laboratuvarlardan her turlu hile beklenir. Kasten WBC yuksek gostermis bile 
olabilirler.
Ates DUSURMEYIN. 

Ben olsam; "Kan sayimini" baska bir laboratuvarda tekrarlarim.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Kas 2022 Saat 20:06
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.