Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
emirayfer
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 312
|
Konu: bez konusunda Gönderim Zamanı: 27 Haz 2012 Saat 07:52 |
merhaba kadir bey.. oglum 31 aylik.. yurt disinda yasiyoruz, tatil icin 20 gun kadar turkiyeye gidince(1 ay sonra), ananenin yanindayken bez sorunumuzu halletmek istiyorum ama acele mi ediyorum bilemiyorum.. oglum yaptiktan sonra kim kakasini yapmis diyorum parmak kaldiriyor bir de banyo yaptirirken oglum cisin varsa yap diyorum varsa yapiyor yoksa yok diyor.. ama bahsettiginiz 3. asamaya gecmedi, yani kakasiyla saatlerce kalabilir.. acele etmemin sebebi benim burada calisiyor olmam dolayisiyla da 20 gun anane-oglum-ben birlikte olmamiz cazip geliyor, ne yapmaliyim?
cok tesekkur ederim, sevgiler 
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119225
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2012 Saat 03:00 |
Pek yapabileceginiz bir sey yok. Olsa idi; 21. Asirda siz bana bu suali sormazdiniz. Hala halledemediklerine gore, gecerli bir; "Tuvalet egitimi" yok. Yaklasiminiz dogru, sabirla bekleyin.
|
 |
emirayfer
Katılımcı Üye
Puanlar: 312
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2012 Saat 08:18 |
Peki hocam su eskilerin biz daha 9 aylikken bezi cikardik yok 1 yasinda bile cok gibi laflarini aklim mantigim almiyor? nasil oluyor da 1 yasinda bir bebek tuvaletini soyleyebiliyor, bez kullanmiyor? Siz de duymussunuzdur anane-babanelerden boyle laflari? Siz boyle laflar karsisinda ne soylersiniz?
|
 |
febaa2
Kıdemli Üye
Puanlar: 1698
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2012 Saat 10:11 |
hocam bunu bende kayınvalideme sordum 6 ayda çocuğu sürekli tuvalete tutmaya başlamışlar 1 yaşına kadar sürrekli bu uygulama yapılınca bence haliyle ( birazda baskıyla) söyleniyor 4 çocuğun hepsi 1 yaşında söylemiş ama kızım bez yıkamak kolay değildi o yüzden ne kadar erken öğrense o kadar iyi mantığı vardı diyorlar bencede işin özü bu yani bez yıkamak yada bizim gibi kolay bez kullanmak 
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2012 Saat 18:43 |
Tabii... Sizde cocuklariniza kundak yapin, siki siki sarin, degil kaka ve cis, gaz bile cikaramasin, elinizin bos bir zamanindada tuvalete tutun, cocukcagiz, yapti-yapti, yapamadi bir dahaki sefere kadar yine bacaklar siki siki bagli kalsin, tabiiki bez derdiniz olmaz. Siz ayakta, bacaklariniz birbirine yapisik, kaka veya cis hatta gaz cikarmaya calisin bakalim yapabilecekmisiniz??? Birakin bu palavra nesili, eskiye ragbet olsa, "Bitpazarina" nur yagardi. Onlar bu isleri cocuga bir yarar saglasin diye yapmazlardiki... Kendi egoistlikleri yuzunden cocuga iskence yaparlardi. Is ve masraf olmasin, cocuk ne olursa olsun.. Tabii, birde hicbiri bir "hatira defteri" veya kayit tutmadigindan; boyle desteksiz salliyorlar. Resmen; kiskanc kaynanalarin, gelinlere "Gol attik" , "Hava bastik" mantigi. Yerseniz.
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
Puanlar: 116
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2012 Saat 20:06 |
hocam aynı nesli çocuklara davranış konusunda da örnek veriyorsunuz,eski usül davranış biçimini destekliyorsunuz açıkçası anlayamıyorum
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2012 Saat 20:31 |
Olabilir, onlarin yaptigi yemekleride yiyoruz, orf ve adetlerinide benimsiyoruz ama DOKTORLUK taslamalarini begenmiyoruz. Yoksa, tabiiki o konularda hurmetimiz sonsuz. arada fark var. Beni "faka bastiramazsiniz"...
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
Puanlar: 116
|
Gönderim Zamanı: 29 Haz 2012 Saat 01:30 |
hocam vallahi aşkolsun ben tabiri caizse mübalağalı bi anlatımla müritlerinizden biriyim.Parkta,plajda bi anneyle ne zaman sohbet etsem sizden bahsediyor,size yönlendiriyorum.Siz benim için güneş ışığı gibi oldunuz,sizi tanıdığımda kızım 14-15 aylık ortalama bir çocuktu ve ben de ortalama bir anneydim.Sizinle hayatımız değişti,anneliğim değişti.Ben size ne kadar teşekkür etsem az ben sizin çok büyük bir hayranınızım sadece bu çocuğa davranış konularında bazen sizi anlamak da zorlanıyorum anlamak da şart malum önce sindirmek lazım açıkçaı en son bir üye kurallara uyduğunda ilgili ve sevecen ebeveynleriz,uymadığında bi şaplak atıyoruz dediğinde onaylamanıza şaşırdım,üzüldüm,anneniz size nasıl davranıyordu sanki öyle büyüdünüz de yanlış bir şey mi oldu diye de eklemiştiniz ve altına kendi düşüncelerimi yazdım hatta.Büyükler gibi dikte edeceğiz,kurallar koyacağız,uymalarını bekleyeceğiz çocuklardan bu normal,onlar gibi bezlemek,yemek yedirmek ve bi şeyler daha değil bunu kafama oturtamadığım için sordum ASLA sizi faka bastırmaya çalışmam sadece daha iy anlamaya, özümsemeye çalışırım.
|
Eyolya'nın annesi
|
 |