Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bi kaç soru :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbi kaç soru :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
angela Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: bi kaç soru :(
    Gönderim Zamanı: 22 Haz 2012 Saat 22:11

merhaba hocam 2 aylık 4.5 kiloda bir oğlum var  sorulara cevaplarınızı yeni okumaya basladım ve cok bilgileniyorum teşekkür ederim ilk bebeğim oldugundan hem çok  evhamlanıyorum ve
bebeğime bakamadıgımı düşünüyorum buda demoralize olmamı saglıyor ve bebek bakımının kitaptan okumakla yada cevredev uzaktan görmekle olmayacagını anladım :( hocam benim
  bebeğim ya emerken bi yandan kusuyor  sonrada emmeye devam ediyor yada emdikten sonra oldugu gibi süt kusuyor.Günlük 4-5 defa cişini yapıyor ve kakasını bazen günde 1-2 kez yapıyor bazende 2 günde bir
bebeğimin doyup doynadıgını anlayamıyorum emzirdikten sonra cok aglarsa mama veriyorum
hocam benim birkaç sorum olacaktı size
1-bazen  kesik kesik bazen balgam gibi  ama genelde oldugu gibi süt olarak kusmakta sütüm fazlamı gelir yoksa bebeğimde mide sorunu olabilir mi?
2-çok gazo var gaz problemi için zinco diye bir damla ama genelde rezene cayını biberon ölçeği ile 1 ölçek veriyorum oda haftada 2-3 kez yanlışmı yapıyorum
3-sık sık uzun süreli hıçkırık tutuyor sonrasında çok kusuyor neden olabilir
4-etraftan bebeğin sancısı oldugunda kakası yeşil olur ve  süt fazla  gelirse sıvı olarak kusar onun için bir öğün bi göğsü diğer öğün dede öbür göğsü emirmeli gibi
sözler söylenmekte doğrumudur
5-havalar cok sıcak oldugu için ince giydirmeye yada evdeyken çıplak durdurmaya çalışıyorum genelde üşümüş ve bundan dolayı kusuyor olabilirmi?

şimdiden teşekkürler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2012 Saat 02:20
1- Taze sut gibi kusmasi; Cok yedigi icin, Kesik sut gibi kusmasi; cok yakin aralarla beslediginiz icin. Sorun olsa boyle guzel kilo alamazdi.
2- Zinco ve rezene hic bir ise yaramaz. Eski mailleri okuyun, gaz cikarmasini yaziyor.
3- Asiri beslendiginden ve/veya gazi iyi cikmadigindan.
4- Fazla yediginde kaka yesil olur. Gaz kaka rengini degistirmez. Bazi anneler 1 ogunde bir memeyi, bazisi iki memeyi verir, denemeniz lazim....
5- Usumekle bir rahatsizlik olmaz. Soymaniz yeterli olmazsa; Klima veya Vantilator kullanin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.