Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bilcem
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
|
Konu: biberona alıştırmak Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 12:25 |
merhaba Dr Bey. Benim 3 aylık oğlum var. Yaklaşık 1 ay sonra işe başlıcam. okulum yarım gün. süt sağıp vermeyi düşünüyorum. ama biberon almıyor. Birkaçkere denedim eşimle istemiyor.aç değil herhalde dedik 3 saat geçti aradan istemedi. nasıl alıştırabilirim. birde kaşıkla verilebilirmi acaba. diğer sorum biberonun üzellikleri nasıl olmalı emzik deliği 1 tane azmı acaba. 2 yada 3 deliklimi olmalı.
Ayrıca 4 aylık bebek bir öğünde yaklaşık kaç cc içer.2 saatte bir emziriyorum çok sıkmı bebeğin acıkıp ağlamasınımı beklemek lazım emzirmek için. çok teşekkürler cevabınızı bekliyorum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118645
|
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 12:59 |
Keyfi bilir.. Acıkınca yer, hiç siz tasa etmeyin, bu onun problemi, her problemi siz üstleneceksiniz diye bir şey yok, değil biberon, kulplu bardaktan bile alır.Dünya Sağlık Teşkilatı ,mülteci kamplarına mama ve biberon almaz. Anne sütü veya normal süt(süt tozundan hazırlanmış), aluminyum maşrapa ile verilir.
Alacağı miktar, deneme yanılma ile belli olur, siz 60ml. ile başlayın.
|
 |
bilcem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 13:24 |
dr bey 2 saatte bir emzirmekle ilgili yorumunuzu merak ediyorum. sizce sıkmı bu. birde bebeğimin ağlamasınımı beklemeliyim ben 2 saat olunca emziriyorum. diğer sorum ben doğduğundan beri bebeğimin altını temizlerken hazır ıslatılmış pamuk mendil kullandım bundan sonra acaba normal piyasada olan ıslak mendil kullansam pişik olurmu diye korkuyorum. sizin öneriniz nedir. çok sağolun sizin cevaplarınız çok değerli benim için.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 14:02 |
Küçük, bilhassa prematüre bebekler, tabiiki 2 saatte bir, hatta daha sık beslenirler. Bu çocuktan çocuğa değişen, sabit olmayan bir ölçüdür, deneme yanılma ile bulabilirsiniz. Poposunu ne ile silerseniz silin, mühim olan temizledikten sonra pişik kremi kullanmanızdır. Krem kullanmazsanız, pişik olur. Islak mendil dediğimiz, kebapçılarda verilen "kolonyalı" mendiller değil. Bu iş için yapılmış özel mendiller.
|
 |
bilcem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 16:49 |
mrb dr bey. sizce biberon emzikleri slikonmu yoksa kauçukmu olmalı.Biz hep slikonla denedik acaba kauçukmu alsak. farkedermi
birde bebeğimin gelişimini sorcaktım.
doğum 27 eylül kilo 3140 boy 50 cm baş 31cm
1.ay kilo 4 boy 55 cm
2.ay kilo 5 boy 60 cm baş 39.5
3.ay kilo 5700 boy 62.5 cm baş 41.5
son ay 700 gr almış doktorumuz sütünmü azaldi diye sordu. sütümde azalma yok bence. sadece oğlumum bazen emmesi 5 dk sürüyor bırakıp etrafa bakınıyor ama genelde 20 dk emiyor acaba bundan olabilirmi.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 17:45 |
Herşeyiniz "süper" gidiyor, sakın bir şeyleri değiştirmeyin.Kilo alışı çok iyi, hiç eksiğiniz yok, biraz fazlanız bile var. Yaş ilerledikçe bebeklerin memede kalma süreleri azalır.Eskiden bir memede 8-10 dak. oyalanan bebek,(kuvvetlendiği için) 2-3 dak. da işini bitirir, dili ile memeyi iter ve size sırıtır. Merak etmeyin, o işini bitirmiştir. Devam..
Biberonun kauçuk veya silikon veya lateks olması önemli değildir.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 09 Oca 2009 Saat 09:22
|
 |
bilcem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 19:08 |
Çok teşekkür ederim Doktor Bey.gerçekten içim rahatladı niye bu ay kilosu azaldı diye düşünüyordum. herşey normalmiş.
|
 |