Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bır kac soru ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBır kac soru ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: Bır kac soru ?
    Gönderim Zamanı: 05 Haz 2009 Saat 17:18
Kadir bey merhaba,

Oğlum 8,5 aylık, evde olctugum kadarıyla (en son ıkı ay once doktora gıttık) 75 cm boy, 10 kg kilosu.. 
Normalde gunde 1 kez kaka yapar... yada bır buyuk ıkıncıde cok az olur... ama bazı gunler oluyorkı butun gunu kaka yapmakla gecıyor dıyebılırım :) bezını degıstırıyorum yarım saat  1 saat sonra yıne kaka.. ve az da degıl baya bezını dolduruyor her seferınde.. bugunde yıne oyle.. ve kaka rengı yesıl-sarı arası.. gecelerı  anne sutu alıyor ilave olarak ta nadıren gunduzlerı bı kere.. bu cok kaka yapmanın ve rengının boyle olmasının sebebı nedır ? arada bır oluyor bu ve ıshal gıbı  yalnız onu da soyleyım ? 
keyfı yerınde bır sıkıntısı yok.. ancak acaba yedırdıgım bırsey mı dokunuyor dıyorum.. mıktar ve ogun duzenlemesı olarak hergun aynı tıp beslenmemız var.. dişlerımız hala cıkmadı.. suyu cok sevıyor.. gunde toplam 200 ml e yakın ıcıyor..

ayrıca boy ve kılo gelısımını degerlendırırmısınız ? 

ve besınlerı hala puturlu yemeye alısamadı.. ama mesela karnıbaharı kucuk parcaya ayırıp verınce yıyebılıyor ama patatesı ezınce yıyemıyor ılle rondo gerekıyor bu normal mı gec mı kalmısız anlamadım ?

beslenme seklımız boyle;

9 da kahvaltı karısımı
12 de meyvesi -125 ml
15 te corba kasesı kadar corbası
18 de yogurdu - 135 ml
21 de muhallebı yada anne sutu.. 

Çok tesekkur ederım... 

Düzenleyen betulygt - 05 Haz 2009 Saat 17:22
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118654
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2009 Saat 18:23
Boyu ve kilosu fazla.. Zaten tarif ettiğiniz kaka, çok yiyen çocukların kakası.. Çocuk rahatsız olmuyorsa, devam edebilirsiniz, şişmanlık yönünden dikkat edin, asla zorlamayın.
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2009 Saat 20:19
Dr bey yalnız hıc kılolu gıbı durmuyor.. yanı kılosu cok normal duruyor... ?  
Bırde bu bahsettıgım kaka hergun olan bırsey degıl yukarı da yazdıgım gıbı.. arada bır olan bırsey... yanı 1 haftada bır gıbı.. normalde gunde bır kere yapıyor yada en fazla 2 kere.. 
rengı degısık ve kıvamı cıvık olunca bırsey dokundugundan suphe ettım sadece.. 
Resmını koydum lutfen bakabılırmısınız normal degıl mı ? fazla deyınce sasırdım cunku... 
cok tesekkurler tekrar vaktınız ıcın... 

----

Düzenleyen betulygt - 09 Haz 2009 Saat 21:03
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2009 Saat 09:07
Söylediğinizde haklılık payı varda, boy 5.5cm. fazla olunca fazla kiloları göremiyorsunuz. En son elbise alırken, kaç aylık çocuk elbisesi aldınız??? Nerede ise15 aylık gibi, maaşallahThumbs Up  Boyunun kilosuna baktığımızda, sadece 200g. fazlası var, buda onun normal gibi görünmesine sebep oluyor.. Aslında bu şekilde gitmesi, fena bir şey değil. Benim korkum, etrafın "gazına" gelip, çocuğu daha fazla kilolu yapmanız..Maalesef, bizim insanlarımız arasında , çocuk büyüten anneleri "gıcık "etmek için, illaki bir kulp uydurmaya çalışanlar vardır. "-çocuğun ayağı çarpık, gözü şaşıdır, bakmasını bilemiyorsunuz, sütünüz az, bu çocuk aç, çocuk zayıf, çorapsız gezdirme, başını ört, hala dişi çıkmadımı? hala çişini söylemiyormu?, konuşmuyormu?-" gibi bir sürü laflar duyacaksınız kulak asmayın.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 06 Haz 2009 Saat 09:09
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2009 Saat 09:44
Evet hocam o konuda haklısınız uzerındekı tısort 12 aylık tişort... :)
Etrafın soyledıklerıne kulak asmam hıcbır zaman.. arastırmak en mantıklısı, yoksa duyacak laf cok...
Boy yuzunden farketmııyoruz demek, cok tesekurler degerlı vaktınız ıcın.. 

Düzenleyen betulygt - 06 Haz 2009 Saat 09:47
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2009 Saat 09:49
Merhabalar kadır bey,

Oğlum 11 aylık,  2 ay oncekı kontrolde boy 78, kılo 9800 du.

Oğlumun yaklasık 1 aydan fazladır yemek duzenı ıyıce bozuldu.. hal boyle olunca bıraz suzuldu.
Ben ıstahsızlastı dıye sanıyordum bugune kadar ama bugun aklıma bırsey geldı dogru olabılırmı dıye sormak ıstedım;

Oglum gecelerı 2-3 kere sut ıcıyor ( toplamda yarım lıtre), buna ek olarak az mıktarda olsada gece yatmadan once ve sabah kalkınca anne sutu alıyor.. 
kalkma saatımız 7-8 gıbı.. 9 da da kahvaltımız var... ama bu bahsettıgım sure zarfında kahvaltıları ara ogunlerı reddetmeye basladı.. ne yaparsak yapalım yemıyor... yada bır kac kasık zorla yıyor... 
fakat bunun oncesınde yemek ogunlerı cok duzenlıydı sıze daha oncede yukarıda yazdıgım gıbı bır beslenme seklımız vardı.. ve bu sekıldeyken bıle ıkıncı kasıgı bekleyemez cok cabuk yerdı.. 
bu durumun sebebı gece cok beslenmesı olabılırmı ? artık yası geregı gece beslenmesının bıtmesı gerekmez mı ? 
bu sekılde gunduze daha acıkmıs sekılde uyanır daha guzel yer degıl mı ?  gece beslenmelerını azaltmalımıyım bu konuda yardımcı olabılırmısınız.. 

Bırde bu sıralar cok ınek sutu verıyorum.. gecelerı artı olarak da gunduzlerı boyle yemeklerını yemeyınce yıne sut verıyorum barı ac kalmasın dıye... ama sutu reddetmıyor cogu zaman... 
bu kadar sutun bır zararı olabılırmı ?     

Not : Son 1 aydır diş çıkarıyor.. alttan ıkı tane cıktı, ustten de bırının ucu gelmıs..
1 ay oncesınde ıse bı bagırsak mıkrobu kaptı kandakı ve bagırsaktakı mıkrop degerı cok yuksek demıstı dr dısle ıkısı aynı zamana denk gelmıstı ates ve ıshal bır kac gun surdu sonra gectı sonrasında kontrole gıdemedık. ondan sonra bu huyları gelıstı bı baglantısı varmıdır bılemıyorum... 

cok uzun oldu hocam kusura bakmayın :( cevaplarınızı beklıyorum cok tesekkurler.. 

Düzenleyen betulygt - 18 Ağu 2009 Saat 10:07
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 12:35
Gece beslenmesine ve anne sütüne çocuk istediği sürece devam et... "-bagırsaktaki mikrop degeri cok yüksek-" lafı çok saçma.. steril kaka mı bekliyorlar?? Kakanın %80'den fazlası bakterilerden oluşur.. Süt ağırlıklı beslenmesinin bir sakıncası yok...Böyle daha iyi gelişir. Yemekler şart değil.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.