Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bir kaç soru(gelişim,limonlu bal)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBir kaç soru(gelişim,limonlu bal)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2790
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatmabek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bir kaç soru(gelişim,limonlu bal)
    Gönderim Zamanı: 06 May 2014 Saat 16:07
Hocam merhaba
Size farklı konularda sormak istediğim sorularım var.
1- Kızım 30 Aralık 2013 doğumlu, doğum kilosu 3.680 boyu 50 cm, bugün itibariyle kilosu 7.250, boyu 63, baş çevresi 41.5, sadece anne sütü alıyor Sizce gelişimi nasıl?
2- Kızımın 15 gün öncesinde 1 gün süren ateşle başlayan öksürüğü oldu, burnu tıkanıyor ve öksürüğü hala devam ediyor. Bu süreçte bebek olduğu için limonlu bal veremedim, sadece cold mix, serrum fizyolojik ve sıcak banyo uyguladım. Solunum alışverişinde bir sıkıntı olmadığı için dr.a da götürmedim. Halen ara ara devam eden öksürüğü için dr.a gitmelimiyim Sizce?
3- Bugün 4 aylık aşılarını oldu, hemşire grip olduğu için yapmak istemedi ama ben yaptırdım. Bu arada demir ilacı verdi ama kan sayımı yaptırdıktan sonra gerekirse vermeyi düşünüyorum. Sizce kan sayımını hemen mi yaptırmalı mıyım? Bir de kansızlık genetik bir hadise olabilir mi? Çünkü ben de ve diğer iki çocuğum da mevcut, annem de de var.
4- 5 yaşındaki oğlumun ateşli kulak ağrısı oldu, illiadin uyguladım, kulağı aktı fakat ateşi ve dokununca ağrısı devam ettiği için bactrim verdim 3.günün sonunda iyileşme olduğu için bıraktım 5 güne tamamlamamakla hata mı yaptım Sizce? 
5- Bazen kulak temizliği için eczanelerde satılan kulak mumunu (bal mumundan yapılan bir ürün) kullandım, bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben gördüğüm kadarıyla işe  yaradığını düşünmekle beraber ticari ve işe yaramayan bir ürün olduğuna dair yorumlar okudum.
6- Geçtiğimiz günlerde ağır bir grip geçirdim, emzirdiğim için ilaç almak istemedim bütün doğal yöntemleri ve sizin önerilerinizi uyguladım ama mecbur kalınca parol kullandım fakat bu kızım da bende olduğu gibi aşırı terleme yaptı. Öksürüğü daha da yoğunlaştı. Ben ilaç kullanmayı hiç sevmeyen biriyim fakat çok zorunda kalan emziren bir anne bu durumlarda bebeğine en az verecek hangi ilacı kullanmalıdır

7- kızım için 15. günden itibaren multitabs kullanmaya başladım, gripken kullanmaya devam etmemde bir sakınca var mı? Birde eczanelerde herzaman bu ilaç olmuyor muadili var mı??
.
Biraz uzun oldu, şimdiden teşekkürler :)

Düzenleyen fatmabek - 06 May 2014 Saat 17:59
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2014 Saat 18:38
1- 450gram agirlik , 1cm boy fazlasi var. Lutfen bu suali, bir daha sormayin "Persentil hesaplamadan" bakin.
2- Limonlu bal verilebilir, eski mailleri okuyun.
3- Kan degerleri icin, bir evvelki maile bakin... Eski mailleri ve Anemi ile ilgili makaleyi okuyun.
4- Olabilirdi, olmamis, bir daha en az 5 gun kullanin.
5- Sahtekarliktir.. Internette; "Ear Candling" diye bakarsaniz, bu sahtekarlarin, "agababalarini" tanirsiniz..
6- Parol, o yastaki cocuklara bile veriliyor.. Parol: Parasetamoldur, Aferin, Peditus, Calpol, ParaNox gibi ilaclarla ayni gunde verilmezler.. Zira hepsi Parasetamoldur.
7- Her turlu muadili kullanabilirsiniz.. Isim bilmiyorum, ben U.S.A.dayim.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 May 2014 Saat 18:40
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.