Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bir yerde yanlışmı yapıyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbir yerde yanlışmı yapıyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sulu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Konu: bir yerde yanlışmı yapıyorum
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 12:41
özlem hn merhaba,

benim kızım 20 aylık. 3 aylıktan itibaren çalışan bir anneyim. kızıma anneanne bakıyor. eşim işleri dolayısı ile genellikle çok geç geldiği için hafta içi pek baba ile görüşemiyor kızım. hafta içi akşamları ben anneme gidiyorum geç saat kendi evime geçiyorum. hafta sonu pazar günüde kızım ile beraber eve geçiyoruz. bu arada artık 3-4 aydır sınavlarıma hazırlık yapmamdan dolayı hafta içi bazı akşamlar direk kendi evime geçiyorum ve kızımı görmüyorum. yani haftada nerdeyse 3 gün.
kızım bana inanılmaz düşkün. ne işe giderken ne normal dışarı çıkarken veya nede akşam kendi evime geçerken onu anneannesinde bırakınca çığlığı koparıyor ve çok ağlıyor. gizlice kaçmak zorunda kalıyorum. ama sanki onada bu davranışlarımla zarar veriyorum hissine kapılıyorum. ben yanlışmı yapıyorum. psikolojisini çok etkileyip ilerde güvensiz bir çocuklamı karşılaşıcam die düşünüyorum. çünkü normalde çok aktif ve sevgi dolu bir çocuk olmasına rağmen eğer onu iten tırmıklayan bir çocuk olursa hemen kendi kabuğuna çekiliyor ve resmen sesi soluğu çıkmıyor kendi halinde kalıyor. ne yapmam lazım. bu şekilde bırakmak zorundayımda çünkü sınavlarım daha 4-5 ay daha sürecek gibi. uzun oldu kusura bakmayın. cevabınız için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 14:14
kıznız gerçekten sizi özlüyor.ancak çocukların durumlara uyum yetenekleri düşündüğümüzden çok daha fazla. dolayısıyla siz yapmanız gerekenleri yapın bu durum kızınızın psikolojisini olumsuz etkilemeyecektir ancak davranışlarına hırçınlık, sizi bırakmak istememe, tutturma gibi şeyler olacaktır. sonuna kadar deneyecektir. kaçarak gitmeyin. ne kadar ağlasa da gidip döneceğinizi anlatın kii size güvensin. her seferinde gittiğinizi ve döndüğünüzü görerek rahtlar. kaçtığınızda ise sizeyapışır her boş bıraktığı anda kaçacağınızı düşünür .kendini savunamadığı  konusuna gelince bazı çocuklar saldırgan davranışlardan hoşlanmaz.büyüdükçe konuşarak veya arklı yollarla kendini savunmayı öğrenir. kendine güvenebilmesi için sevildiğini, değer veridiğini ve ona güvenildiğini bilmesi gerekir. ona böyle davrandığınıza göre endişelenmenizi gerektiren bir şey yok demektir. 
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.