Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - birkaç sorum daha var..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbirkaç sorum daha var..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baharşekeri Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 161
Mesajın Direkt Linki Konu: birkaç sorum daha var..
    Gönderim Zamanı: 02 Kas 2008 Saat 13:37
Embarrassed  size ne kadar teşekkür etsem azdır hocam.
sayenizde küçük oğlumun burun tıkanıklığından çıkardığı sesler tarihe karıştı.devamlı serum f. kullanıyorum.günde 4 defa her bir burun deliğine 8 damla kadar.ve bunu kullanmadığımda tekrar sesler başlıyor.sayenizde anladım ki düzenli kullanmak gerçekten önemli.

1.uyurken birden nefesi kesiliyor olmalı ki 3  saniye nefes almaya çalışyor ;ölülerin son nefesi gibi oluyor çok korkuyorum.gece doğru dürüst uyuamıyorum bile.devamlı nefesini dinliyorum neredeyse paranoyak oldum diyebilirim.kalbinde bir sorun mu vardır acaba.çocuk dr unamı yoksa kardiyolojiye mi götürmeliyim?

2.ve gün içinde yatağında yatarken yedikleri ağzına geliyor ama geleni uytuyor ;zararı olur mu.gece ağzına geldiğinde ise tıkanıyor.öksürüyor.ani bebek ölümlerinin bu şeklde gerçekleştiğini okudum.bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?

3.uykusundan çığlıkla uyanıyor her seferinde.idrar yolu enf. şüpheleniyorum.fiziksel belirtileri başka nelerdir acaba?

4.yatarken gezi dolu olduğu ve kusmasını yuttuğundan dolay yastık kullanıyordum.ama kullanılmaması boyun kaslarının gelişmediği yazıyor.bu konuda bilgilerinizle aydınlanmak istiyorum.

5.ve son olarak ana kucağına kaçıncı aydan sonra yatırmalıyım.hani beli kavis şeklinde duruyor;bir sakıncası olmaz dimi.aslında avrupa da doğar doğmaz kullanılıyormuş ama ben çekiniyorum.

size binlerce kez teşekkür ediyorum.Clap
Allah sizi başımızdan eksik etmesin.KizBebek

binlerce kez sükürler olsun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2008 Saat 13:38
Erkek çocuklarda "İdrar Yolu Enfeksiyonu" olmaz...................
Gece huzursuzluğu, odasının çok sıcak olmasından veya gündüz çok ellenmesinden olur.
Yastık yerine yatağın başucunu 10 cm. kadar yükseltin.
Kocakarıların uydurduğu gibi "geğrek batması, eesinin batması" gibi saçmalıklara prim vermeyin, Çocuklar doğdukları günden itibaren oturabilirler veya bastırtılabilirler. O eskilerin görüpte korktukları husus, "Raşitizm" dediğimiz ve D-vitamin eksikliğinden olan bir kemik hastalığıdır.Oturtmakla bir ilgisi yoktur.
Geceleri başucunda boşuna nöbet tutuyorsunuz.Sizin bebek o iş için biraz yaşlı!!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.