|
Boğaz Acı-Ateş Yok |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Tem 2021 Saat 12:31 |
Kadir Bey merhaba,
İyi olduğunuzu umarım. Size danışmak istediğimiz bir konu vardı, şimdiden değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederiz. Ön bilgi: • Güney sahilindeyiz. • Kızım 2008 doğumlu. • Sitede ve parkta arkadaşları ile temas halinde. • Her gün yüzüyor. Hastalık başından beri hareketli, hastalık tablosu yok. • 43 kg, 1.51 boy. Bulgular: 1. Gün: 30 Haz, Çarşamba: Aşırı halsizlik, göz kararması 2. Gün: 1 Tem, Perşembe: Boğaz ağrısı ile uyandı. Bademcik bölge kızarık. 38 civarı ateş. Yutkunma esnasında acı. Denize girince ateş düştü. Gece sitede arkadaşları ile oynayacak kadar hareketliydi. Lenf şişti. 3. Gün: 2 Tem, Cuma: Boğaz acısı devam, ateş yok, kulakta dolgunluk, burun tıkanıklığı, iştahı açık, hareketli oyun, gece horlama 4. Gün: Cumartesi: Boğaz acısı devam, burunda akıntı, burun tıkanık, ateş yok, iştahı yerinde, hareketli oyunda-yüzmede, gece horlama 5. Gün: Pazar (Bugün): Boğaz acısı devam, hapşırık, yoğun burun akıntı, dilde pas görünümü şüpheli, hafif birkaç kez öksürük Sorular: Hocam, sizi yıllardır takip ediyorum. Kızım ilk günü ateş harici iştahı iyi olup sürekli parkta denizde hareketli olması sebebiyle teşhis koyamadım. Özetle, son tabloda gece horlama-boğaz acısı- burun akıntı-hapşırık var. Ama keyfi,iştahı yerinde. Yani tablo hasta görünümlü değil. 5 gündür boğaz ağrısı-kızarıklık sürüyor. Ancak dildeki pas>şüpheli, ama ateş yok. 36.7. Çok çelişkiye düştüm. Strep A testi bulunduğumuz sahil kasabasında pek mümkün değil. Bodrum yada Marmaris gitmeliyiz. a. Sizce antibiyotik gerektirir mi bu tablo, streptekok ise kaçırırsak diye korkuyorum. b. Dil fotosu yükleyeceğim, bu pas ise -şüpheli- ateş neden yok acaba? c. Streptekok ile burun akıntısı-hapşırık neden olmuştur? d. Farenjit gibi birşey midir? Yada zararsız bir tonsilit? Hiç hasta değil gibi, valla anlayamadım. Teşekkürler, çok sağ olun hocam. |
|
![]() |
|
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117883 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Streptokok değil.
Ağrı için, olduğunda Tantum Verde Sprey kullanın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|