Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğaz ağrısı mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Boğaz ağrısı mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
edaeser Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı edaeser Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boğaz ağrısı mi?
    Gönderim Zamanı: 22 Ara 2019 Saat 22:59
Meraba hocam
Kızımı sizin tavsiyelerinizle büyüttümSimdi oğlum 5 aylık anne sütünü bıraktı sütle devam ediyoruz ablası okuldan grip getirdi.Burnu tıkalı değil hafif şeffaf bir akıntı var sürekli bir öksürüğü yok belki 2 saatte bir anama oksururken ağlıyor ve çok boğuk öksürüyor.Aytica karnı sis sanki tok gibi ama bişey yemiyor ama hep gaz çıkarıyor .Şimdi burnu tıkalı deil damla koymuyorum geniz akintisj yok ama arada oksururken boğuk bir ses çıkıyor ve ağlıyor.Bal limon veremiyorum bal için küçük.Arada ateşi hafif yükseliyor karnı mi boğazı mi anlamadım neresi ağrıyor ağrı kesici verince geciyo ağlaması. ne yapayım hocam ne vereyim hep ağrı kesicimi vericem 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119210
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2019 Saat 05:51
Oksuruk icin, "Limonlu bali" limonata seklinde veya; mandalina/Portakal suyu (2-3 yudum) oksurdukce
 verin.
Bal palavralarina kanmayin. Bununla ilgili yazilarimi okuyun, bu sahtekarligi cok anlattim. 
Yukarı Dön
funda.mutlu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı funda.mutlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2019 Saat 09:11
Hocam merhaba, öncelikle uygun yer değilse kusura bakmayın.

İki gün önce 23 aylık kızım ateşlendi. Acile götürdük, ateş 38.5 çıkınca hemen bir ateş düşürücü verdiler. Doktor, muayene sonrası bademciklerinin şiştiğini ve viral enfeksiyon olduğunu söyledi. Dolven ve Calpolu dönüşümlü olarak vermemi söyledi. Reçete ile eczaneye gittiğimizde bir de Enfluvir diye daha evvel duymadığım bir ilaç yazdığını öğrendim. Kullanmalı mıyız? Tahlil yok, test yok. . İştahsızlık var. Ben limonlu bal karışımı vermeye ve burun tıkanıklığı olduğu için serum fizyolojik ile burun açmaya çalışıyorum. Bunun dışında yapılması gereken bir şey var mıdır? Çok teşekkür ederim. 

Düzenleyen funda.mutlu - 31 Ara 2019 Saat 09:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119210
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2019 Saat 20:24
Cidden bu; cocuk doktorlari ve Aile Hekimleri ilac dozlari hakkinda en ufak bir bilgileri yok..
1- Dolven ve Calpol: (bu sacma-sapan Turk uydurmasi) "Donusumlu"  kullanimi kadar zararli bir uygulama
 olamaz. Ates vucudun savunmasidir.. Ates olmadiginda, hastalik daha uzun surer ve tekrar doktorlara
 gitmeniz icap eder. 
2- Enfluvir, SADECE hastaneye yatacak kadar hasta olanlara verilir.
Ayaktan tedavi goren, Poliklinik hastalarina DEGIL!!
 Benim anlattiklarimin disinda, sakin baska bir is yapmayin. 

Yukarı Dön
funda.mutlu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı funda.mutlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2020 Saat 12:01
Çok teşekkür ederim hocam. Sağolun. Zaten ateşi de olmadi dün gece. İlaç kullanmıyoruz. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.