Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
raselara
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
|
Konu: bogaz agrısı Gönderim Zamanı: 23 Eki 2010 Saat 09:05 |
doktor bey merhaba,
32 aylık oglum 2 gün önce ateşlendi, huzursuzlanınca ateş düşürücü verdim, düştü yaklaşık 1 saat sonra tekrar ateşi çıktı..tekrar calpol verdim..ateş öncesi az bir öksürügü vardı, kreşe başladıgı için çok üzerine düşmedim..sonrasında ateşi düştü, doktora gittik bagazları şişmiş dedi..antibiyotik igne ve iburamin cold verdi..ilaçları vermedim..ateşimiz yok ancak akşam bogazım acıyor diyip agladı.. çok zor uyuttum..bogazlarını rahatlatmak için tantum verde verebilrimiyim..birde tam kan sayımı yaptırıp antibiyotik gereklimi bakalımmı..yoksa gerek yokmu..şimdidden teşekkürler..
|
 |
raselara
Üye
Puanlar: 32
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2010 Saat 09:29 |
Kadir bey bir de oglum akşam babası geldiginde inanılmaz hırçınlaşıyor..dün 3 saat camda babasını bekledi, akşam baba geldi başladı aglamaya, bir tripler bi nazlar...oturupya agız tadıyla yemek yiyemedi adamcagız..ve son zamanlarda dikkat ediyoruz babasıyla iki kelam etmemize izin vermemek için elinden geleni yapıyor..tam bişey konuşuyoruz hemen araya giriyor "anne bak", "anne bu ne" falan diye..eşim dün kızıp çıkıştı yapma falan diye bagırdı..nesıl yaklaşmamız gerekiryor böyle yaptıgı zamanlarda..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118660
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2010 Saat 12:53 |
Görmeden bir şey belirtmem imkansız, bu sebeple, kan sayımı ve WBC sayısı önemli... Sonu "cold" ile biten ilaçları vermeyin. Babasına gelince; işten geldiğinde, önce size değil, oğluna sarılıp öpsün, hatta ufak tefek hediyeler bile getirse durum çok farklı olur.
|
 |
şefo
Kıdemli Üye
Puanlar: 1186
|
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2010 Saat 17:35 |
kızım sabaha karşı bir öksürükle uyandı boğazının acıdığını söyledi çok bitkindi acile getirdik acilde mucolator ve erasef verdi ikiside anibiyiyotikbi akşamdan ber 37,5ateş daha önceden havale geçirmişti bu ilaçları kullanmalımıyım hem ökürük hem boğazağrısı bugünde burun akıntsı var teşşekkeür ederim
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118660
|
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2010 Saat 09:41 |
Mucolator'ü kullanmayın, bronşlarda spazm ve bunun sonucunda hırıltıları başlayacak. Erasef verilmesi doğru ise, çocuğun bu sabah iyileşmiş olarak kalkması gerekir. Yok, hala hasta ise, teşhis yanlış, antibiyotik boşuna verildi, hastalığı "viral" miş demektir. Havaleden korkmayın, sizi havale ile korkutan doktorlardan da uzak durun, benim; "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun (yazarlar bölümünde)
|
 |