Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bogaz agrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbogaz agrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
raselara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: bogaz agrısı
    Gönderim Zamanı: 23 Eki 2010 Saat 09:05
doktor bey merhaba,

32 aylık oglum 2 gün önce ateşlendi, huzursuzlanınca ateş düşürücü verdim, düştü yaklaşık 1 saat sonra tekrar ateşi çıktı..tekrar calpol verdim..ateş öncesi az bir öksürügü vardı, kreşe başladıgı için çok üzerine düşmedim..sonrasında ateşi düştü, doktora gittik bagazları şişmiş dedi..antibiyotik igne ve iburamin cold verdi..ilaçları vermedim..ateşimiz yok ancak akşam bogazım acıyor diyip agladı.. çok zor uyuttum..bogazlarını rahatlatmak için tantum verde verebilrimiyim..birde tam kan sayımı yaptırıp antibiyotik gereklimi bakalımmı..yoksa gerek yokmu..şimdidden teşekkürler..
Yukarı Dön
raselara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2010 Saat 09:29
Kadir bey bir de oglum akşam babası geldiginde inanılmaz hırçınlaşıyor..dün 3 saat camda babasını bekledi, akşam baba geldi başladı aglamaya, bir tripler bi nazlar...oturupya agız tadıyla yemek yiyemedi adamcagız..ve son zamanlarda dikkat ediyoruz babasıyla iki kelam etmemize izin vermemek için elinden geleni yapıyor..tam bişey konuşuyoruz hemen araya giriyor "anne bak", "anne bu ne" falan diye..eşim dün kızıp çıkıştı yapma falan diye bagırdı..nesıl yaklaşmamız gerekiryor böyle yaptıgı zamanlarda..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2010 Saat 12:53
Görmeden bir şey belirtmem imkansız, bu sebeple, kan sayımı ve WBC sayısı önemli... Sonu "cold" ile biten ilaçları vermeyin. Babasına gelince; işten geldiğinde, önce size değil, oğluna sarılıp öpsün, hatta ufak tefek hediyeler bile getirse durum çok farklı olur.
Yukarı Dön
şefo Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1186
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2010 Saat 17:35
kızım sabaha karşı bir öksürükle uyandı boğazının acıdığını söyledi çok bitkindi acile getirdik acilde mucolator ve erasef verdi ikiside anibiyiyotikbi akşamdan ber 37,5ateş daha önceden havale geçirmişti bu ilaçları kullanmalımıyım hem ökürük hem boğazağrısı bugünde burun akıntsı var teşşekkeür ederim

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2010 Saat 09:41
Mucolator'ü kullanmayın, bronşlarda spazm ve bunun sonucunda hırıltıları başlayacak. Erasef verilmesi doğru ise, çocuğun bu sabah iyileşmiş olarak kalkması gerekir. Yok, hala hasta ise, teşhis yanlış, antibiyotik boşuna verildi, hastalığı "viral" miş demektir. Havaleden korkmayın, sizi havale ile korkutan doktorlardan da uzak durun, benim; "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun (yazarlar bölümünde)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.