|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ipekcik ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 78 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Oca 2016 Saat 20:56 |
Hocam oğlum rahatsızlandığında doktora götürdük, boğaz kültürü alındı, sonuca göre konuşuruz dedi.. Ben ise kesin sonuç için kan tahlili istiyorum.. Eşim, boğaz kültürüde aynı sonucu veriyor, bakteri üremişse bakteriyeldir, kan tahliline gerek yok doktorda istemiyor zaten diyor..
Boğaz kültürü tek başına yeterli mi? Neden doktorların çoğu boğaz kültüri istiyor ama kan tahlili istemiyor? Cevabınız benim iiçin çok önemli hocam.. Teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118579 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bogaz kulturunun israrla, oncelikle istenmesi; sahtekarliklar daha kolay yapildigi icindir. Sahtekar Laboratuvarci aliyor eline, "Besi yerini" kahve fali gibi salliyor. Bacitracin Testi yapmadan, ureyen Streptokok'a "A-Grubu" diyebilen sahtekarlardan ne beklenir!!! Halbuki; Strep-A Testi, hem "A-Grubunu", hemde "Beta Hemolitik " oldugunu gosterir. Israrla, Strep-A Testinden kacinmalari bu yuzdendir.. Sahtekarlik yapilamiyor. Tabii bu namussuzlardan her sey beklenir, goz gore-gore, (-) olana (+) diye rapor bile verebilecek karaktersizler de vardir. Kan tahlilindede, A-Grubu, Beta Hemolitik Streptokok enfeksiyonu oldugunda, WBC'de anormal artis olur. Buda islerine gelmiyor. Tango yapar gibi, siz bir hilenin foyasini ortaya cikariyorsunuz, onlar hemen yeni bir hile buluyorlar.. VE BUNA: Saglik Reformu diyorlar!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Oca 2016 Saat 22:55 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|