Hocam merhaba, öncelikle babalar gününüz kutlu olsun
Hocam benim 32 aylık bir kızım var, sizi o doğduğundan beri takip ederim, sağolsun sizin kadar olmasa da antibiyotik dostu olmayan da bi doktorumuz var, bu sayede bu yaşına kadar sadece bir kez antibiyotik kullandık, onun dışında hiç anbiyotiksiz geldik bu 32 ayımıza.anbiyotik yazıldığında da size sorup kullanmadım şimdiye kadar.
dün tüm gün 38lerde seyreden ateşi vardı, ateş düşürücü vermedim,gece iyice halsizleşti ve ateşi 38,6 olunca pedifen verdim, 4 saat sonra uykudan uyandı, sayıklamaya başladı, paranox fitil verdim uykusunda, ateşi düştü ve uyudu rahatça, sabah da ilk uyandığında keyfi yerindeydi, sonra gittikçe halsizleşmeye başladı, bi kaç kere karnının ağrıdığını söyledi, tüm gece boyunca da sık sık su içtiği ve çok bi kahvaltı yapmadığı için olsa gerek diye düşündüm, sonra tekrar halsizleşti, ilk fitilden 10 saat sonra 2. fitili verdim, ama 1 saat geçmiş olmasına rağmen kulaktan 37,6, makattan da 39,6 ateşi çıktı ve düşmedi
1. sorum makat ve kulak ölçümünün bu kadar farklı çıkması normal mi, biz hangisine inanalım?
2.si ateşi düşmeyince doktora götürdük, doktor her zamanki gibi "boğazda kızarıklık var"dedi ve antibiyotik verdi, ama ben sadece ateş olduğu için, (ağzında koku var ama hastane kokusu gibi, hani bizler de hep eskiden hastalanınca ağzımızda oluşan o ilaç kokusu gibi bi koku var) ve dilinde leke olmadığı için anbiyotiği vermeye başlamadım sizce doğru mu yaptım?
3. gerçekten boğaz enfeksiyonu başlangıcıysa ve ben antibiyotiği kullanmazsam ne olur?
Allah sizden razı olsun, iyi çalışmalar...