Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Evlilik & İlişki
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BOŞANMA YA DA BOŞANMAMA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBOŞANMA YA DA BOŞANMAMA

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1808
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şub 2008 Saat 10:36
 Şiddet, aldatma bunlar çok ama çok kötü durumlar ve bu durumlara katlanmak sözkonusu olamaz bence... Çocuklar küçükken bir şey anlamayabilirler ama büyüyünce herşeyi anlarlar. Annesinin dayak yediğini gören aldatıldığını hisseden bir çocuğun annesine ne kadar saygısı kalır, annesini nasıl örnek alır tartışılır... Yani böyle bir ortamda çocuk yetiştirmek zordur bence...
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2008 Saat 12:19
 Ben bitiririm, kesinlikle devam ettiremem, çocuk falan gözüm görmez.
      bU konuyu en iyi yaşayan bilir.Doğrular kişilere göre değişir, herkesin doğrusu farklı.  Kişi  aldatmayı,   şiddeti  kabul ediiyorsa ve böyle mutluysa veya ayrıldığında daha da mutsuz olacaksa  o kişi için    pek  sorun  yok demektir.Crymalesef ülkemizde bu durumda olan çok insan varCry
Allah hiçkimseye böyle birşey yaşatmasın.Nuke
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
tibelya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 122
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2008 Saat 23:12
  bence herkes boşanmak ister,  ama ekonomik nedenden dolayı lboşanmayabilir. ben hiç düşünmden boşanırdım. zaten  boşanmamak çoçuğa kötülük olur bence,  şiddet varsa.
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 01:30
arkadaşlar bu soruya çocuk gözüyle cevap vereceğim ben. çünkü bunu yaşadım. ben 10 kardeşimde henüz 3 yaşındayken annem ve babam ayrı yaşamaya karar verdiler. bir çocuk için kabullenmesi çok zor bir durum kardeşimin akşamları babam gelsin diye haykırışları, anneme bana yeni baba al diye yalvarışları dün gibi aklımda hala. annemide babamıda çok suçlamıştım onları cezalandırmak için derslerime çalışmamıştım zaten o psikolojiyle çalışsam ne olurdu onuda bilmiyorum. sebepleri aldatma yada şiddet değildi görünürde helede çocuk gözüyle hiçbir sorun yoktu bana göre. bir kez olsun tartışmalarına bile şahit olmamıştım. ama mutlu olamadıklarını söylüyorlardı. şimdi düşünüyorumda onlara hak veriyorum bir evde mutluluk yoksa çocuklara verilebilecek birşeyde kalmamıştır zaten. mutsuz bir anne babayla yaşamaktansa anne ve babaların ayrı ayrıda olsa mutlu olmaları çocuklarına daha fazla mutluluk verebilmeleri demektir ama bunu anlamak bir çocuk için hiçte kolay olmuyor. haaa bu arada anem ve babam 12 yıl ayrılıktan sonra tekrar birleştiler. yani ortada aldatma yada şiddet olmayınca uzun zaman sonra bile olsa yoluna girebiliyormuş demekki herşey. fakat bu ikisinden biri varsa saygı yok olmuştur ve saygının bittiği yerde mutluluğun olabileceğine inanmıyorum. başıma bunlardan biri gelse bende hiç düşünmeden bitiririm. çocuğumun yaşayacaklarını çok iyi bilsemde...
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 09:38
HaYaL konu hakkındaki düşüncelerimi derinden sarstın.Unhappy
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2008 Saat 01:23
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

HaYaL konu hakkındaki düşüncelerimi derinden sarstın.Unhappy

canım ben bu yazıya cevap yazdıktan sonra öyle kötü duruma geldimki anlatamam. bütün gece uyuyamadım. o eski günleri tekrar tekrar yaşadım. bir çocuk için daha kötü bir durum yoktur inan (ölüm hariç) uzun uzun düşündüm ve dedimki kendi kendime hani çocuğun senden daha önemliydi, hani senden bile önce o gelirdi. hepimiz yani bütün anneler için bu böyle değilmi. ben onun mutluluğu için bir an bile düşünmeden canımı verebilecekken, canımdan, kendimden vazgeçebilecekken mutluluğumdanda BELKİ vazgeçebilirim diye düşündüm. benim yaşadığım o zorlukları, o acıları yaşamaması için BELKİDE sineye çekebilirim bana yapılan bu saygısızlık ve haksızlığı dedim. tabiki düşünmekle olmuyor, yaşayan bilir herşeyi. ben çocuk olarak yaşadım ve zorluğunu çok iyi biliyorum Rabbim anne olarak yaşatmasın aynı acıları tekrar. Hepimizin yuvalarını korusun hem bizlerin hemde yavrularımızın mutluluğunu bozmasın Allahım.
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2008 Saat 15:55
Hayal  bende yazını okuduktan verdiğim cevap üzerinde düşünmeye başladım.  Yaşayan birinden   dinlemek çok farklı. Bizlerle paylaştığın için çok teşekürler...sevgiler...

Yusuf Baran ı ve seni Approve
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2008 Saat 12:37
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

Hayal  bende yazını okuduktan verdiğim cevap üzerinde düşünmeye başladım.  Yaşayan birinden   dinlemek çok farklı. Bizlerle paylaştığın için çok teşekürler...sevgiler...

Yusuf Baran ı ve seni Approve

ben geçen geceye kadar sizlerle aynı fikirdeydim ne olursa olsun bunu kabullenmem hemen ayrılırım diyodum. ama o gece bu yazıya cevap yazdıktan sonra canım oğlumu uyurken seyredip uzun uzun düşündüm. sanırım ben o küçük melek için kendime ait herşeyden vazgeçebilirim diye düşünüyorum. ama dediğim gibi yaşanmadan bilinmez öyle bir durumda verilecek kararın ne olacağı.inşallah Allahım hiçbirzaman bildirmesin hiçbirimize. 

bizde seni ve tatlı oğluşunu öptük canım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.