Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boy kilo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboy kilo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Konu: boy kilo
    Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2012 Saat 23:05
14.03.2012(doğum)-- 3.060 gr    52 cm  baş ç. 35
1.ay                            4530 gr     55.2cm  baş ç. 37.4
2.ay                             5510 gr    59 cm   baş ç. 39.2
3.ay                             5.980 gr   63 cm   baş ç. 40.2
4.ay                             6480gr     65.3cm    baş ç. 41
5.ay                             6840         66.5cm   baş ç. 42.3
6 ay                             7090         68 cm     baş. ç.42.8

oğlum, 6 aydır sadece anne sütü alıyor, 2 aydır  çok az kilo alıyor. ama doktorumuz mamaya başlamaya gerek görmedi zaten bu ay ek gıdaya (çorba, meyve , yoğurt) başlıyacağız dedi. sütüm yetmiyormu acaba mama yada süt vermem gerekiyor mu acaba?

--birde bugüne kadar gaz problemimiz olmamıştı ama çorbalara başladığımızdan beri (1 hafta olacak) ağlıyor , sıkıntısı var ,uyutmak için sallarken alttan çok gaz çıkarıyor, bu besinlere alışma sürecimi yoksa alerjik bir sonuç mu? azar azar ver dedi doktor ama 5-10 bebek kaşığı 2. günden sonra daha fazla veriyorum yemek istediği kadar 15-20 kaşık . birdenbire çok yediği için olabilirmi, alışma sürecinde..

---birde alakasız olacak ama hep aklımda. 5 yaşında bir kızım var kardeşi olunca oturma odasını ona oda yaptık, oyuncakları normalde orada duruyordu şimdi mecburen yattığı odada duruyor. çoğu güvenilir firmalardan ama bilindik firmalardan olmayanlarda var, (çin malı) ayrıca boyaları, kalemleri, kitapları hepsi odasında ve hemen hepsi plastik  (kızımın alerjik astımı var),   her gün onları soluyarak uyumak şimdi için yada ilersi için problem yaratır mı?

Düzenleyen durucan - 21 Eyl 2012 Saat 23:46
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119753
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2012 Saat 06:10
1-Gelismesi iyide, 700 gram kadar bir eksigi var.
2- Once kutu sutlerinden baslayin, bir uyumsuzluk olmazsa, ondan sonra kahvalti, yogurt ve muhallebi ilave edilir. Hele corbalar en sonra. Eski mailleri okuyun. 4 aydan sonra mamalara gerk yoktur. Hayret, bu mama isini ogrendiler galiba, eskiden en az 2 sene mama verirlerdi. Hadi bakalim...
3- Kitap, oyuncak ne yapar bilemem, ama bildigim sey, solunumla degil, agizina sokarsa ( cignerse) problem olabilir. Astim teshisi yanlis olabilir, zira;gecen senelerde her oksuren cocuga Astim tanisi koyuyorlardi. Astim tedavisi olan bir hastalik degildir. Hayat boyu surer. Bakalim bu kis nasil gececek. Eger iyilesti derlerse, bilinki Astim teshisi yanlisti. Iyilesse, eriskin Astimlilar olmazdi.
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2012 Saat 22:41
çok canım sıkıldı dr. bey  çok eksiği varmış , ben yanlışmı yaptım acaba? sadece anne sütü vereceğim diye hırs yaptım 6 ay çocuğa hiç birşey vermedim. bu 700 gr eksik sorun yaratırmı? boyu iyimi?
---evde hiç açılmamış mama var onu atıp sütmü vereyim, mamalar zararlımı yoksa pahalı diyemi önermiyorsunuz...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119753
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2012 Saat 22:44
Zararli degil, luzumsuz masraf, ayrica 4. aydan sonra gerek yok.. Madem alinmisi var, onu deneyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.