|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zulluuuuuuuuu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zulluuuuuuuuu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Tem 2015 Saat 04:54 |
hocam hayırlı günler
bu kez size merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum cevaplarsanız çok mutlu olurum.hocam boy uzaması ne zamana kadar devam eder?genetik mi? süt,spor yada voleybolla uzar mı?hocam çocukluğumda nede bebekliğimde süt içmedim zaten etrafta da pek içen yoktu...siz günde en az 600 ml süt şart diyorsunuz ve kızımda yararını gördüm keşke bende içebilseydim...şimdiden teşekkürler hocam sağlıkla kalın |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120619 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Soya cekim olarak; her insanin bir ust ve bide alt siniri vardir.. Sutlu ve D-vitamininden zengin beslenme ile, ust siniriniza varabilir, ama bu siniri gecemezsiniz.. Kotu beslenirsenizde, en kotu ihtimal ile alt sinira iner, bu sinirdan daha kisa olamazsiniz.
2- Her turlu Spor ile; fazladan alinan kalorileri yakarak,sisman olmaktan kurtulursunuz. Hem boyuna, hem enine olan kimseler, iyi beslenip spor yapmayanlardir. |
|
![]() |
|
zulluuuuuuuuu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zulluuuuuuuuu
HOCAM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
![]() AFFINIZA SIĞINARAK BİR ŞEY DAHA SORMAK İSTİYORUM HOCAM PEKİ KİŞİNİN BOY UZAMASI KAÇ YAŞINA KADAR DEVAM EDER? BAZILARI 17 YAŞINDAN SONRADA DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLÜYOR. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120619 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilk hizli boy uzamasi; Bebeklerde, ilk 1-2 sene icinde olur. Ikinci hizli buyume devresi, ergenlikle baslar, 18 yasinda hiz keser.. 18-21 yaslar arasinda, 1-2cm daha ya uzar, yada uzamazlar. Kalsiyum ve D vitamininden fakir beslenenlerde, daha evvelde boy uzamasi durur ve kizlarda, "adet donemi" erken baslar. Adet gordu diye, boy kisa kalmaz.. Buyume durdugu icin, erken adet olur!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zulluuuuuuuuu
teşekkürler hocam
![]() |
|
![]() |
|
cennettekus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Hocam peki genetik olarak bu alt ve ust sinir arasindaki fark kac cmdir? Yani 3-4 cm mi? Yoksa alt sinirla ust sinir arasinda 10 cm fark varmidir?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|