Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boy Uzunluğu hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoy Uzunluğu hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Boy Uzunluğu hk.
    Gönderim Zamanı: 21 May 2012 Saat 20:51
Sayın Hocam bebeğim 6 aylık bu ayki kontrolünde boyu64,5 olmuş kilosu 7820 gr. Geçen ay 5 aylık kontrolde 64 cm boy kilo 6900 dü. Hocam 1 ay içinde bebeğimin boyun da çok az artış olmuş hemen hemen geçen ayki boy değerleri.Ben eve geldiğimde farkettim dosyasında çünkü muayene esnasında çok ağlıyordu bebeğim açıkcası onunla ilgilenmekten soramadım bile değerlerini.Sizin görüşünüz benim için çok önemli bu durumu nasıl değerlendirisiniz.
Birde 7.ay kontrolümüzde bebekten kan alacaklarını söylediler.Kan değerlerine bakacaz demir değerleri ölçümü yapılacak dediler.Elinin üstünden damardan alınacakmış.Gerek varmı hocam doğduğundan beri hiç kan tahlili yaptırmadık.Sizin fikrinizi almak istiyorum saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119803
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2012 Saat 22:55
1- Kesin ya simdikini, ya da  bir evvelkini yanlis olcmuslerdir. Takmayin kafaniza. Cinsiyetini belirtmemissiniz, eger kiz ise, boyu zaten normal sayilir.
2- Boyle sacmaliklar bir tek Turkiye de vardir. Bir tahlil, gerek olursa yapilir. Cocuga bakarsiniz, anemi suphesi gorurseniz, tahlil istersiniz. Oyle 7 aylik diye her cocuktan kan almak; ART NIYETTIR. Belki siden az bir para alacaklar ama esas Devleti soyacaklar. Bu durumu yaratan devlet te  buna mustehaktir. Ayrica da yaptiklari diger bir "Sahtekarlikta"; HGB degeri bu yasta alt sinir; 9.5g/dl oldugu halde, eriskin alt siniri olan 12g/dl yi kullanarak Aileleri  kandirmalari, daha sik tahlil yapmalari ve cocuga gereksiz Demir yuklemeleridir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 May 2012 Saat 19:14
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2012 Saat 07:55
Hocam evet bebeğim kız aslında bende ölçümün yanlış yapıldığı kanısındayım çünkü bebeğim ağlıyordu sağlık ocağından aşı yaptırıp götürmüşdüm özel hastaneye.6 ay aşıları 3 tane bacaktan 1 aağızdan yapıldı özel hastanedede rota tek aşısının 3. son aşısına gittik.Ben bebeğimi susdurmakla meşgul olduğum için boy ölçüsünü takip edemedim akşam dosyasında gördüm.0,5düzenli olarak cm uzamasına takıldım.
7 aylık olunca gelin kan alacaz dediklerinde açıkcası bende şaşırdım hiç içimden yaptırmakta içimden gelmiyor.Çünkü bebeğim sağlıklı ben düzenli olarak multi drops vitamini ve ferro sanol demiri veriyorum.Neden demir ölçümü yapılacak ki zaten 4.ayda demir kullanmaya başladık ölçümün bu kadar erken yapılmasına anlam veremedim.lBirde tüm 7 aylık bebeklerde yapıyoruz demelerine anlam veremedim.Hocam 7 . ay kontrolünde gittiğimde bunu açık açık söyliyeyim o zaman boş yere bebeğin canını acıtmaya gerek yok.Birde zor işlem elinin üstünden yapıyoruz dediler .İnanın o kadar annenin duasını alıyorsunuz ki size sonsuz teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119803
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2012 Saat 19:16
Demir ilacina da gerek yoktur. Maksatlari o yapacaklari tahlil ile kafanizi karistirip, daha sik doktora gitmanizi saglamak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.