Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşiolit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifyonluer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşiolit
    Gönderim Zamanı: 28 Şub 2011 Saat 10:42
merhaba hocam,
kızım 20 aylık bugüne kadar sizinde önerilerinizi uygulayarak hastalıklarını ilaçsız atlattık,
ancak 10 gün önce 40 dereceye varan ateşi oldu, çok halsizdi ve düşürmekte çok zorlandık. acil doktora gittik boğaz enfeksiyonu ve heriki kulağında ortakulak iltihabı var dedi. unacefin iğne 3 günlük ve devamında klamoks şurup, tylol cold verdi. ikisini birden vermesi bende güvensizlik oluşturdu ve ilaçları kullanmadım. ertesi gün tahlil sonucunu hastaneden alarak herzaman gittiğimiz başka bir doktora gittik. zaten wbc 11.00 idi. doktormuzda kulakları temiz, boğazında enfeksiyon var viraldir ilaca gerek yok 2 gün sonra kontrol dedi. İçim çok rahatlamıştı ilaç vermedik, ancak gittikçe kötüleşti nezlesi arttı. kontrole gittiğimizde bronşiolit olmuş dedi, buhar tedavisi verdi ventolin ve pulmicort önerdi. ayrıca antibiyotiğede başladık. sorun şurada ki ilk gittiğimiz doktorun verdiği ilaçları kullanmayarak çocuğumun şuanki rahatsızlığına sebep olduğum ihtimali ile son derece rahatsızım. bu gibi durumlarda ne yapmalıyız. 
birde kızım daha öncede bronşiolit geçirmişti. doktor bir yakınımız Bronkovaksom kullanmamızı önerdi. ne düşünüyorsunuz bu konuda?? teşekkürler.  
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2011 Saat 14:43
hocam bu arada söylemeyi unuttum, ilaç kullanmadan gözlemleyelim dendiği süreçte, her ihtimale karşı tylol cold kullanın demişti doktorumuz, şimdi okuduğum bazı cevaplarınızda yanlış kullanılam ilaçların farklı hastalıklara sebep olduğunu okudum. acaba tylol cold kullanmamız nezlenin bronşiolite dönüşmesine sebep olmuş olabilir mi???
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2011 Saat 09:58
Benim kullanmayın dediğim ilaçları kullanırsanız, hadise göğüse iner... O astım ilaçlarına hiç gerek yok, bol serum fiz, limonlu bal ve Coldmix işinizi görür.. Antibiyotikleri kullansa idiniz, şimdi birde ishal ile uğraşıyordunuz. İkinci doktorunuzun dediklerini yapın ( Tylol cold hariç) .. WBC nin 11 olması zaten virütik olduğunun işareti..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2011 Saat 12:07
ilginiz için teşekkür ederim.

evde bir şişe izotonik sodyum klorür var, burun açmak için kullanılabilir mi?
kullanılabilirse kaç ml damlatmalıyım? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2011 Saat 10:34
Her bir burun deliğine 10'ar damla damlatın..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.