Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bronşiolit,astım???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBronşiolit,astım???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifnazar Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: Bronşiolit,astım???
    Gönderim Zamanı: 03 Nis 2012 Saat 22:27
Merhaba Kadir Bey;mayıs 2009 doğumlu 14 kg.olan kız yeğenim birkaç ay önce üşütmüş ve sabaha kadar nefes almakda zorlandığı hatta alamadığı için uyuyamamış.Doktora götürdüklerinde ise bronşiolit demiş ve getirmekte çok geç kalmışsınız makinaya bağlamak gerekebilir demiş.2,5 gün hastanede kaldılar ve bu süre zarfında  her saat oksijen bağlamışlar.ilk gittikleri gün saatte 3 kere vantolini oksijen yoluyla vermişler.yeğenimin ellerinde titreme başlayınca 2 saatte bir ventolin vermişler.ve her saatbaşı hemşire oksijen seviyesini kontrol etmiş.oksijen seviyesi 1 gün boyunca hiç artmamış.1,5 günde normale dönmüş.Doktor bu seferlik ciğer daralması tamamiyle geçti ancak alerji doktoruna götürün demiş.Eve makina almanız gerekebilir demiş.Üşütmeye bağlı 3 yaşına kadar çoğu çocukta olur alerjik bir bünyeden dolayı bu kadar etkilenmiş demiş.2 hafta hasta kişilerin yanına yaklaştırmayın demiş.Kreşe yaklaşık 1 ay kadar gitmedi.Alerji doktoruna götürdüklerinde çocuğu iyi bulmuş.Üşütmeye bağlıysa her üşüttüğünde böyle olur,üşütmeye bağlı değilse astımda olabilir,birşey tespit etmek ve makina almak için erken,gözlemleyelim demiş.Yeğenim bundan birkaç hafta sonra tekrar üşütünce annesi ventolin şurup vermiş.Tekrar aynı durumları yaşamamışlar çok şükür.
Sorularımız;
1)Evdeyken üşütünce ventolin şurup vermek işe yaradıda o yüzden mi tekrarlamadı acaba?Doğru mu yapmışlar?
2)Bu durum geçici midir?Kimi 3 yaşından sonra geçer,kimi ergenlikte geçer,kimi geçmez demiş.Şuan kafalar karışık.Astım olup olmadığı nasıl anlaşılır?
3)Anlayamadıkları birşey de neden öyle olduğu?Alerjik bünyede olması etkilemiş midir?
(Gerçekten yeğenim çok hassas.Bebekliğinden beri elinde egzamamsı birşeyler çıkmış,zaman zaman göz etrafında yanaklarında kızarıklıklar olmuş,poposunda ve ön tarafta hep kızarıklıklar,sorunlar vs...olmuştur.Islak mendil vs.iç kullanamamışlardır.)

Çok teşekkürler...
OĞLUMSA EĞER HERŞEYE DEĞER...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2012 Saat 22:44
Iyi kafaya(!) almislar sizinkileri. 40 seneden fazla doktorlugum var, son 30 senedir Cocuk doktorlugu yaptim, degil ozel muayenehanemde, Hacettepede bile boyle "sacma-sapan" bir gerekce ile hasta yatirip soguslemedim. Basit bir Grip bile ne hallere getiriliyor.
1- Usutmekle hastalik olmaz, bu durum Viruslerle olur. Bu yasta Ventolin bir ise yaramaz, bilakis "carpinti" ve ellerde titremeler yapar.
2- Astim hayat boyu surer, gecti/iyilesti dedikleri zaten astim olmayan soytariliklardir.
3- Cildi hassa olabilir, cok titiz ve temiz bakildi ise, her ateslendiginde antibiyotik verildi ise, boyle durumlarin olmasida kacinilmazdir.
Benim makale ve eski mailleri mutlaka okumalari gerekiyor, yoksa daha coooook kazik yerler.
Yukarı Dön
elifnazar Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2012 Saat 22:54
Çok teşekkürler Kadir Bey.Hemen bilgilendirdim kendilerini.Ankara'da Güven Hastanesine gidiyorlardı şimdiye kadar sürekli.Tavsiye edbileceğiniz özel muayenesi olan doktor yada özel hastane var mıdır acaba?Size sormamı rica ettiler...Çok sağolun...
OĞLUMSA EĞER HERŞEYE DEĞER...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2012 Saat 00:31
Maalesef, Hacettepe de bile tanidigim doktor kalmadi. Benim makale ve yazilarimi okusunlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.