Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Beyza
Moderatör
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5575
|
Konu: Bronsit mi ? Gönderim Zamanı: 15 Nis 2010 Saat 11:21 |
Merhabalar Hocam, 34 aylik olan kizim nerdeyse 1 ayi geckindir aralikli olarak öksürüyor.BAslangicta griple beraberdi devam ediyordu öksürügü.Doktorumuzun verdigi surup fayda eder gibi olmustu ama gece öksürükleri devam etmisti.2 haftadir geceleri defalarca öksürerek uyandi kizim ve öksürügü nerdeyse 1 saati buluyordu.Gecen cuma gününden beri de gece öksürüklerine gündüzleride dahil oldu Burnuda bally kivaminda akiyor.Atesimiz hic olmadi bu süre zarfinda, 2 defa öksürürken kusmaya basladi.Hiriltili sekilde öksürüyor hep. Bugün doktora gittim ve bronsit oldugunu söyledi ve su ilaclari verdi; ACC Hexal Kindersaft günde 2 defa 5 ml, Salbu Bronch günde 3 defa 15 damla, ve Burun spreyi verdi. Size danismadan ilaclari kullanmak istemedim.Yardimci olacaginizi umut ediyorum.Degerli vaktinizi aldigim icin kusura bakmayin.Eger Bronsitse ne yapmam gerekiyor bilgilendirebilirmisiniz? Iyi calismalar, cok tesekkürler
|
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118639
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2010 Saat 13:01 |
ACC Hexal, bizdeki Asist benzeri "balgam inceltici" diye satılan ilaç grubundan. Bronş spasmı yaptığından, çocuklarda kullanılmaması gerekir. Salbu-Bronch'da bronş spasmına karşı bir ilaç, her iki ilacı topladığınızda, hiç ilaç kullanmamış gibi olursunuz...Hiç vermeyin daha iyi. Burnuna bol serum fiz. damlatın, Yastığına Carvol veya Babix damlatın..
|
 |
elifakbaba
Üye
Puanlar: 7
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2010 Saat 13:31 |
benim4.5 aylık oğlumada 1 ay önce bronşit denildi ilaçkullandık geçmedi öksürüyo hala simdi de gribal diyo akciğer temiz deniyo ama öksürük geçmedi.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2010 Saat 09:50 |
Geçmez. Grip en az 2 hafta sürer. Hele ateşsiz başlayanlar 1-1.5 ay sürerler. Bu süreler yazın, havaların ısınması ile kısalırlar. Çocuklardaki ateşli hastalıkların nerede ise %80'i Grip olduğu halde, bazı doktorlarda bu teşhis hiç yoktur. "-Bronşit başlangıcı, Bronşit, Astım başlangıcı, Astım, Sinüzit, Bronşiolit-" denilen pek çok hastalık aslında basit bir grip olup, Kortizonlu spreyler, öksürük kesiciler, soğuk algınlığı ilaçları, balgam inceltici ve allerji ilaçları ile daha ağır hastalık tabloları suni olarak yaratılmaktadır. Zaten günün moda hastalıkları; kusarsa "Reflü", öksürürse "Astım"...
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 16 Nis 2010 Saat 09:50
|
 |
elifakbaba
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2010 Saat 12:05 |
suan en son doktor benical öksürük surubu ve muconex suruplarına yeni basladık kullanmayalım mı hırıltı ve öksürük var tesekkürler cevap vermenize cok mutlu oldum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2010 Saat 12:46 |
Her iki şurup ile daha kötü olacak. Benical öksürüğü keseceği için, Muconex'de bronş spazmı yapacağı için, mikroplar göğüsüne inecek, ondan sonrada , bronşit oldu diye pahalı astım ilaçlarını dayayacaklar...
|
 |
elifakbaba
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2010 Saat 17:14 |
peki ne yapmalıyım iyice çaresiz hissediyorum kendiliğinden geçer mi yoksa daha mı kötü olur bir yol gösterin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2010 Saat 09:19 |
Grip ile ilgili makale ve mailleri okuyun, o kadar çok yazıldıki...
|
 |