Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
humeyram
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 575
|
Konu: bronşit Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 13:03 |
dr.bey 6 yasında kızım uzun suredır hafıf oksuruyodu.cogaldı.aksamları atesı cıktı gecede cok terlıyodu.dili beyaz. dr.gıtım fılm cekıldı.goztepe arastırma hastanesının polıklınıgı acıldı yakınıma oraya goturdum.sol tarafta bronsıt var dedı.aug...ve mukoral verdi.. ılacları kullanayımmı sızce ve kac gun kullanayım yardımcı olurmusunuz?
bırde fılmı hemen verdıler hıc beklemeden saglıklı sonuc verırmı onceden rontgenlerı beklıyoduk baya bı...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118645
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 18:22 |
Teşhis doğru ise, ilaçlar yanlış, ilaçlar doğru ise, teşhis yanlış... Sıkıntılı solunumu yoksa, teşhis yanlış... Ayrıca astım veya Bronşit'in, Röntgen bulgusu yoktur... Fimde broşit görülmez, sallıyorlar..
|
 |
humeyram
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 18:44 |
napıym pekı sımdı ben dr.bey ..zature olmaya az kalmıs dedı.anlamadım bısey.. nasıl anlatılır fılmde burda ama.cıgerler 2 tane sıyahlık olarak cıkıyorya fılmde bıtarafın alt kısmı renksız beyaz sıyah degıl orayı gostererek bronsıt dedı. .kızım kotu gorunuyo halsız rengı kaçık üşüyo vede elleri ayakları soguk..bırde sordum kızıma rahat nefes alıyomusun dıye agzımdan zor alıyorum dedi..akşamları ateşi cıkıyor sonra gece cok terliyor 2 kere üst değişiyorum.
Düzenleyen humeyram - 30 Nis 2010 Saat 10:00
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2010 Saat 19:42 |
Zatürre lafıda nereden çıktı?? Zatürre başka, bronşit başka, bronşiolit daha başka bir durum... Biri öbürünün ağır şekli gibi algılamayın... Tamamen farklı durumlardır. Ayrıca, "bronşit'in" Röntgen bulgusu yoktur. Belki gerek yok ama, bir tedbir siz Aug...tin i verin..
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 30 Nis 2010 Saat 19:43
|
 |
humeyram
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 May 2010 Saat 00:53 |
rontgende gordugu neydi pekı sızce?bugun 3.gun atesİ hala çıkıyor.antıbıyotiği verıyorum.oksuruyo bırde recetede aug...yazıyodu kla....dıye bır ılac verdı eşdeger dedi.1bucuk kaşık.. aklıma kotu seyler gelıyo cok uzuluyorum dr.bey olumsuz seyler dusunuyorum hep.zaturre kelımesını duyduktan sonra
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 May 2010 Saat 09:45 |
Zatürresi olan çocuk, dakikada 60'ın üstünde nefes alır. Nefes alışı sakin ise, basit bir grip geçiriyor demektir. Augm... ile Kl..id aynı ilaç değildir, Kla..d daha pahalıdır ve tadıda berbattır... Eğer antibiyotik başladıktan sonra 24 saat geçtiği halde ateşi düşmedi ise, bu viral enfeksiyondur, zaten bir tedavisi yoktur ve gerekmez..
|
 |
humeyram
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 May 2010 Saat 10:13 |
klavunat bıd ılaç bırebır dediler bana degılmı dr.bey degılse gıdıp eczacıyla konusmak ıstıyorum.4.gun ateşi hala dusmedı 39.dere ve ustu.gece terlemeleri devam edıyor.baska bı doktora gotureyımmı?hiçbir duzelme yok halen.. bırde karnım agrıyo dıyor hastalıgın basından beri.ıdrar yollarıyla ılgılı olabılırmı acaba..
ateşliyken cok hızlı nefes alıyor.ateşi olmayınca normal..kusması var dide balgam cıkarıyor kustugunda..
Düzenleyen humeyram - 01 May 2010 Saat 11:17
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 May 2010 Saat 11:50 |
Klavunat ile birebirdir ,doğru, ben Klacid anlamışım, zira siz "Kla..." deyince ilk aklıma o geldi.. Ateşi düşmediğine göre, viral enfeksiyon.... Antibiyotik boşuna verilmiş... Şimdiye kadar burunda "su gibi" bir akıntı başlamış olması lazım...
|
 |