Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
k.ahmet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşit
    Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 13:35
kadir bey ii günler  ben öğretmenim   yaklaşık 2 saattir forumda yazanları tabir yerindeyse ağzı açık okuyorum  yanlış ilaçlar ve büyük doktorlar  ....ve size soru sorma ihtiyacı hissettim şimdiden teşekkürler.          kızım 4 ay 2haftalık yaklaşık 2 hafta önce öksürük şikayetiyle doktoro götürdüm arka arkaya 3-4 defa öksürüyordu doktor maaalesef peditus verdi öksürük 1 hafta sonra şiddetlendi.tekrar götürdük ventoline başladık evde buhar veriyoruz 2 gün verdikten sonra cuma günü kontrole gittik kan tahlili röntgen filan bebeğim mahvoldu.bir tarafta hafif hırıltı olduğunu ama biraz daha rahatladığını söyledi. HGB   10.6    HCT 32.6   MCV 79   PLT 695  PCT 0.56  MONO 0.78   Sadece koyu renkli olanları yazdım diğerleri normal değerler arasında  dün gece hafif ateşimiz çıktı şimdi biraz iyi   ben ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardım edin Cry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118504
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 15:01
Hep aynı hikaye... Önce "Peditus" ,1 hafta sonra "Ventolin"..Tuzak hep aynı şekilde işliyor... WBC sayısını yazmamışsınız, demekki normal, buda grip geçirdiğini ve antibiyotik gerekmeyeceğini gösterir.. Anemisi yok. Belirtilen değerler o yaş grubu için normal..  Eski maillerde grip tedavisi yazılı..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Tem 2010 Saat 15:02
Yukarı Dön
k.ahmet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 15:43
Doktor bey beni o kadar rahatlattınız ki ateşi çıkarsa ne yapalım ? doktora götürsek antibiyotik verecek .WBC  10.4   göğsüne viksli havlu koyuyorum ventolinli buhara devam mı  mailleri baya bi okudum okumaya devam ediyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2010 Saat 10:19
Ventolini kullanmayın..Ateşi çıkarsa, konuşuruz, gerekirse bir kan sayımı ile WBC sayısına bakarız.
Yukarı Dön
k.ahmet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2010 Saat 21:55

bi eşimin yolunu bekledim böyle bide sizin iiki döndünüz  Hocam ventolin kullanmadık ama çok daha kötü olmaya başladı hırıltısı arttı zor nefes almaya başladı başka bi doktora gittik filme bakarak bronşit olmuş dedi duocıd brıcanly verdi 3.gün gazını çıkarırken biraz sarı renkli kustu ama sonra kötüleşti hırıltı arttı karnı şişip inmeye başladı  solunum sayısı 49 du korka korka başka doktora gittik sadece dinledi ciğerlerini zatürre bulgusu var bronkopnömoni dedi 6 tane decefin iğne prednolL sekrol  6 saate bi ventolin yapın dedi iğneler bitince gittik 4 tane daha decefin sekrol verdi ventolin yapmayın dedi son gittiğimizde durumu ii dedi sadece sekrol dedi öksürüğün başlaması ii 10gündür ii ama dünden beri sesi kısık benimde kısık biraz .fazla ses çıkarmıyo ağlamıyo sabahtan beri 2 kez öksürdü öksürüğü sert ne yapıcam şaşırdım kaldım .bu süreçte hiç ateş olmadı burun akıntısı yok bazen hapşırıyo ne olur bi akıl verin

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2010 Saat 12:05
Zatürre WBC sayısını çok yükselten bir hastalıktır.. Acaba o gün WBC değeri kaçtı?? Bronkopnömoni olabilirde, Astım çok saçma, ayrıca akciğer filmine bakarak "broşit" olmuş denemez, zira bronşitin röntgen bulgusu yoktur... Bu doktorların hiçbir halt bildikleri yok.. Ventolin ve hele sekrolü kullanmayın... Anlattıklarınızın, bronşit ile hiç alakası yok, bilhassa hızlı nefes alması Bronkopnömoni lehine... Bu süreçte hiç ateşinin olmaması ise, daha ziyade nezlenin ğöğüsüne indiğinin işareti gibi ..Buna "Bronşiolit " denir ,broşit ile alakası yoktur,  kendiliğinden iyileşir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.