hocam meraba.kızım 3.5 yaşında. 4 gündür balgamdan dolayı öksürüyo ve kusuyo. perebron, bal limon ve viks uyguladım.2 gün öncede nefes verirken ıslık sesi ve hırıltı oldu. solunumu dakikada 60 çıktı. astım hastaları gibi sesli, hızlı hızlı,derin soluma oldu. sürekli inlemeye başladı genel durumu kötüleşti. ayakta duramadı.ventolin sp verdim. daha önce bana tavsiye etmiştiniz.daha da kötüleşin ce doktora götürdük şiddetli bronkospazm var, nefes vermesi sıkıntılı dedi. (hocam eşimde alerjik astım hastası, sürekli kullandığı ilaçlar var)doktor kızıma alerjik bronşit teşhisi koydu. kan tahlili, akciğer filmi, vücuttaki oksijen miktarına bakıldı.vücutta karbondioksit birikimi olmuş.gece hastanede yattık aralıklı olarak ventolin ve pulmicort buhar verildi.perebronu ve ventolini kesin dedi. öksürük durumu reaktive eder dedi. balgamı için bişiy vermedi. 1 ay bu tedaviye devam edilecek dedi. nebulazötör aleti aldık. hastaneden çıktığımızda genel durumu iyiydi, hırıltı ve inlemesi kalmadı ama hala solunumu hızlı ve ben nefes verirken ıslık sesini duyabiliyorum.
1-hocam teşhis vve tedavi doğru mu?
2-bronkospazm neden olur?
3-daha öncede bi kaç kez böyle olmuştu,tekrarlamaması için napmalıyım?
4-alerji uzmanı görmeli mi?testler yaptırmalı mıyım?
5-hocam eşim de bu dertten muzdarip, bu hastalık kızımın üzerinde kalsın istemiyorum,her gripten ve bronşiolitten sonra nefesi daralıyo. nasıl bir yol izlememizi tavsie edersiniz?