Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
earslan
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
|
Konu: bronşit Gönderim Zamanı: 19 Ara 2013 Saat 16:25 |
Kadir Bey merhaba,
Dün gördüm sizin yazılarınızı. Kafam çok karıştı. Doktorlara olan güvenim bir anda yok oldu. Nasıl hareket etmem gerektiğini şaşırmış durumdayım.Ben kısaca durumumuzu izah etmeye çalışayım.
Küçük kızım 10 buçuk aylık. Tam bir ay önce doktora götürdük. Bu arada o kadar sık gittik ki(aynı zamanda 5 yaşındaki kızım için de-onu da ayrıca soracağım size),başlama şikayetimizin ne olduğunu bile karıştırıyorum artık. Burun akıntısı vardı. Ama ateş veya öksürük var mıydı hatırlamıyorum.Brikaniyl şurup ve rhinfant verdi doktor. Bir hafta kullandım.İyileşti.Bir hafta sonra tekrar başladı. Biraz idare ettim. Fakat iyice kötüleşmeye ve öksürmeye başladığı için (doktorunun olmadığı bir saatti)acile götürdüm.Boğazı hafif kızarık,dedi.bricanıyl şuruba ve rhinfanta tekrar başlatti.Bu arada sürekli serum fiz.le burnunu açık tutmaya çalıştım.5 gün sonra öksürük iyice arttı.Ve hırıltılı hale geldi.Doktoruna götürdük. Göğsünü dinledi ve bronşit olmuş,dedi.Yarım ventolin nebules ,bir pulmicort nebulizer süspansiyon karıştırarak nebulizerle vermemizi istedi. Bugün üçüncü gün. Öksürük bayağı azaldı. Hırıltısı da yok gibi.Ama bugün kulaklarını tutuyor.Bir de hala çok mızmız.Orta kulak iltahabı olabilir mi?Nasıl anlarım?Sizin yazılarınızı okuyunca kafam karıştı.Kesmeli miyim ilaçları?Doktor 7 gün kullan dedi.5.gün yani iki gün sonra kontrolümüz var.Ne yapmalıyım?Uzun olduğu için çok özür dilerim.
|
Arslan
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118621
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2013 Saat 23:15 |
Tabiiki, hemen verilen butun ilaclari kesmelisiniz..
Artik bu sahtekarlik, rutin halini aldi..
Gripli hastaya verilen Bricanyl(Astim ilacidir) ve Rhinfart ile "sahte bir iyilik devresinden" sonra, cocuk daha beter bir sekilde hastalanir. Ondan sonrada, o meshum; "Bronsit" tanisi,HER COCUGA konmaktadir. Artik gunumuzde, Bronsit tanisi almamis cocuk bulamazsiniz. Meydan bu SAHTEKARLARA kaldigindan, kimse bu sahtekarlara laf edemiyor..
Gribin ilerleyen gunlerinde, Orta Kulak Iltihabi baslar. Bu "Orta Kulak Iltihaplari" DAIMA, Griplerin arkasindan gelir... SAHTEKAR doktorlar, bu surecde birde antibiyotik verirlerse, iste o zaman esas senlik baslar.
SAKIN; simdiye kadar kullandiginiz ilaclari, bir daha kullanmayin.
Hele; Pulmicort vermesi, sizin 1 hafta-10 gun sonra, acil ambulans ile hasatanelere, "Hava almaya" gitmenize sebep olacaktir..
Kortizon etkisi ile, gecici sure virus arazlarini gormezsiniz. Ama bu olmayan arazlar sonucundada, Grip akcigerlere iner..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2013 Saat 22:42
|
 |
earslan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2013 Saat 13:20 |
Hocam zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi bütün ilaçları kestik.Onun yerine bugün bal ve limondan hazırladığım macundan daha sıvı olan karışımdan bir çay kaşığı kadarını sulandırıp kızıma içirdim.Akşam da aynı ölçüde içireceğim.Yakasına cold-mix sürüyorum ve serum fizyolojik ile burnunu temizliyorum.Yazılarınızdan okuyabildiğim kadarıyla anladıklarım bunlar.Doğru değil mi?Limonlu karışımı kızım sevdi.daha fazla miktarda verebilir miyim?Bir de sanırım ilaçları kestiğim için öksürüğün bir süre artması normal olur.Değil mi?Ama geçene kadar bu dediklerinizden başka bir şey yapmayacağım.
Bir de bir sorum daha olacak size.Ben kızımı emziriyorum.Hatta sadece anne sütü alıyor bile diyebiliriz.Çünkü ek gıdayı kabul etmiyor.Benim sorum,ben migren hastasıyım.Ve hamileliğim de dahil olmak üzere,hala günde yarım dideral alıyorum.Çok düşük doz olduğu için bir şey olmaz denildi ama kısa bir süre için değil de devamlı kullandığım için içim hiç rahat değil.Sizce bebeğime bir zararı olur mu?Bir de ataklarımın çok şiddetlendiği zamanlarda parol gibi ağrı kesiciler etki etmediği için emzirirken en güvenilir olarak gördüğüm thomapryn adlı ilacı kullanıyorum.Sıklığı genelde 10 günde bir iki tane gibi oluyor.Zararı olur mu?İlacı aldığım zamanlarda emzirmeyi azaltmak istiyorum ama ek gıdayı doyacak miktarda kesinlikle yemediği için emzirmeye mecbur kalıyorum.Böyle durumlarda kullanmam için önerebileceğiniz herhangi bir ilaç var mı?Ve içtiğim bu ilaçların bebeğime ne gibi etkileri olur?Şimdiden çok teşekkür edrim.
|
 |
boddim
Üye
Puanlar: 141
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2013 Saat 15:03 |
"Ondan sonrada, o meshum; "Bronsit" HER COCUGA konmaktadir. Artik gunumuzde, Bronsit tanisi almamais cocuk bulamazsiniz". demişiniz hocam ama buluruz sizin sayenizde sizi minnettarız hocam iyiki varsınız sizin sayenizde oğlum hiç ant. grip ilacı v.b. kullanmadı hiç bronşit teşhisi konmamış nadir çocuklardan :D allah şükür şubatta 5. yaş günün kutluycaz 
|
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2013 Saat 22:50 |
-earslan: Uyguladiklariniz dogru.. Limonlu balin belli bir olcusu yoktur. OKSURDUKCE VERIN. Emzirin, istedigi miktar ve sure emebilir. Aldiginiz ilaclarin bebege bir zarari yoktur..
-boddim: Tabiiki, benim "cemaatim" de; "olacak o kadar FARK!!"...
|
 |
kıvanç
Kıdemli Üye
Puanlar: 870
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 00:40 |
 hocam muhtesemsiniz.ist''da olsaydiniz sirf soohbet icin bile ayda bir gelirdim.s.aglicakla kalin.
|
 |
earslan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 14:16 |
Çok teşekkür ederim hocam.İçimi rahatlattınız.
Sizi bulmuşken soracak ne kadar çok şey çıkıyor böyle.,Zamanınızı almak istemiyorum aslında.Ama ne yapacağımı bilemez durumdayım.Ben emziriyorum bebeğimi ama bayağıdır yeterli gelmiyor aslında.Çünkü çok zayıf.02.02.2013 doğumlu kızım.Bir ay önce doktora götürdüğümüzde 7400 gr ve 69 cm boy idi.Bu bir aydır da hasta olduğu için iştahı tamamen kesildi.Yediği iki lokma şeyi bile yemez oldu.Sadece emmek istiyor.Dolayısıyla kilosu şuanda daha bile azalmış gibi duruyor.Gerçi çok hareketli.Yürümeye başlayalı bir ayı geçti.Şuanda neredeyse koşabiliyor.Ben zayıflığında hareketliliğinin de etkisi vardır diye düşünüyorum.Bir de annesi olarak ben de çok zayıfım.Genetik olarak minyon olabilir diye de düşünüyorum.Ama tabi içim de rahat etmiyor.Çevreden de bu çocuğa muhallebi yedir,çok zayıf,zayıf olduğu için direnci yok,çabuk hastalanıyor gibi baskılar da olunca kendimi suçlu gibi hissediyorum.Sizce sırf kilo yapsın diye zorla muhallebi yedirmeli miyim?İkisini de zorla yediği için ben daha vitaminli olduğunu düşünerek çorbayı tercih ediyorum.Bir de kilosundan dolayı,istemediği halde(denemediğim şey kalmadı) onu ek besine zorlamalı mıyım?
|
Arslan
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 18:46 |
ALIRSA, muhallebi (gunde 1 ogun) vermenizde bir sakinca yok... Tabii, anne sutu kesilmeden, istediginiz kadar ilave sut'te verebilirsiniz.Corba olarak, kendinize pisen corbalardan verin.. Sebze corbasi gerekmez, eski mailleri okuyun.
|
 |