|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cancincon ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cancincon
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2014 Saat 09:19 |
Hocam Merhaba,
Oğlum 4 yaşında, 1 haftadır öksürüyor serum fizyolojik, ballı limonlu ıhlamur ve cold mix haricinde bir şey kullanmadım. Başlarda kuru ve az olan öksürük gün geçtikçe artmaya ve balgamlı olmaya başladı. Geceleri geniz akıntısı oluyor ve balgamı çıkaramayınca kusuyor. Göğsünden de ses gelmeye başlayınca dün doktora götürdüm ve göğüs ve sırtını dinlediğinde bronşit olduğunu, viral bir nfeksiyon olsaydı bir haftada bu şiddette olmaması gerektiğini söyledi. Klamoks 400 ve balgam için de Bricanly verdi, bir hafta sonra da kontrole çağırdı. Özellikle bricanly hakkındaki görüşünüzü biliyorum, acaba bronşit tanısı doğru mudur? Gece ilaçları verdim sabaha karşı bayağı bir balgam çıkardı, ilaçları kullanmalı mıyım? Teşekkürler ,iyi çalışmalar.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119008 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN; Verilen hicbir ilaci kullanmayin. Bronsit tanisi tabiiki, YANLIS...
Grip geciriyor, sakin oksurugunu veya balgamini kesecek bir islemde bulunmayin. Aynen benim tariff ettigim gibi tedaviye devam edin, 2-3 hafta surecek.Bunlar, her oksuren hastaya; Bronsit derler. |
|
![]() |
|
cancincon ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cancincon
Anladım hocam, peki bronşit teşhisi nasıl konur? Gribi bronşitten nasıl ayırabiliriz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119008 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gayet basit.....
Gripte: Burun akintisi, ates ve oksuruk vardir, nefes alis-veris rahattir. Solunum sayisi; atessiz devrede normaldir Bronsitte: Burun akintisi yoktur, oksuruk nadirdir, esas hastalik tablosu, rahat nefes alip; zor-sikintili nefes vermektir. Solunum sayisi atessiz devrede de artar. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cancincon
Teşekkürler hocam, peki bu ilaçların öksürüğü baskılarını özelliği var mı? Antibiyotiği yarıda bırakmanın da zararlı olduğu söylenir bu da mı doğru bildiğimiz yanlışlardan?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Klamoks zaten gereksiz, zira Grip geciriyor. Yararli (Probiyotik) bakterileride yokedecegi icin, cocugun bagisikligi zayiflar, arkadan olabilecek en hafif enfeksiyon bile agir seyreder.
2- Bricanyl, bronslari genisletir, vucudun mikroplar kolaylikla asagilara inmesin diye daralttigi bronslarin genislemesi ile, hastalik kolaylikla akcigerlere iner ve zaten o tip doktorlarinda arzuladigi durum olusur, ondan sonrada iyilesmeniz son derecede zordur, devamli git-gellerden sonra, solugu hastanelerde alirsiniz, "hava verirler".... 3- Antibiyotigi yarida birakma, vucutta;hakikaten hastalik yapici bir bakteri oldugunda zararlidir, bakteri direnc kazanabilir. Sizin cocukta hastalik yapan bir bakteri yokki, direnc kazanip, zararli olsun!!!! O doktorlar, "Kedi pisligini orter gibi" kendi pilikleri bu sekilde ortmeye calisirlar. Tabii, bosuna uzun sure Antibiyotik verdiginizdede, bir suru baska rahatsizliklar( Agizda Pamukcuk, Antibiyotik ishali, Antibiyotik atesi, gibi) olur ve doktorun isi hic bitmez, devamli gider-gelirsiniz. Goruyorsunuz degilmi, nasilda "emme-basma" tulumba gibi halki sogusluyorlar... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Ağu 2014 Saat 19:32 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cancincon
Çok teşekkürler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|