Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşolit venolin?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

bronşolit venolin?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tulayferiha Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 188
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tulayferiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bronşolit venolin?
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2023 Saat 16:40
hocam merhaba, 
3 yaşına yeni girdi. 13,5 kilo kız çocuğu.
biz de salgından nasibimizi aldık. 3 haftalık hastalık sürecinden sonra genel durumu iyi. ateşi yok. tabiki devam eden 
öksürüğümüz var. çok az burun akıntımız var. 
bugün kontrole götürdüm. tam kan yapıldı ve ciğerlerinde hırıltı duyduğunu söyledi. maalesef röntgen çekildi. 
sizi ne kadar okusak da ciğer denince korkuyoruz ve o an robot gibi denileni yapıyoruz. ciğerleri temiz dedi.
kan değerlerimiz de iyi. ama bize ventolin, flixotide yazıldı. haftaya mutlaka ciğerleri dinlemem için getir dedi.
teşhisi akut bronşiolit

aynı gün 2. bir çocuk doktoruna götürdüm denemek için. ciğer filmi temiz dedi. teşhise nezle yazdı. zatiden ve serum 
fizyolojik reçete etti.

size sorum?

biz hangi öksürükten korkacağız?
siz doktorlara söyleniyorsunuz çok haklısınız da, ben yıllardır sizi tanımadan önceden beri çevremle sağlık sistemi konusunda kavga halindeyim.
ama annelik işte korkuyoruz. size muayene olamıyoruz. yazarak doğru mu ifade ediyoruz bilmiyoruz. korkuyoruz.

kolaylıklar dilerim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2023 Saat 19:42
Korkunuz cok anlamsiz!! 
Oksuruk; korkulacak bir "hastalik" DEGIL!  Ayrica da; oksuruk bir hastalik degil vucudun kendini savunma
 mekanizmasidir.
 Korkulan bir durum olmasi; sarlatan Turk doktorlarinin ailelere sirin gozukmek icin, oksurugu kesici ilaclar
 verip, hastaligi Akcigerlere indirmesidir. Sanki HALA, 19. Asirda imisiz gibi, oksurugu kesmeye calisan bu
 doktorlara inanlarin sonu husrandir. 
Turk doktorlari, senelerden beri boyle ilaclarla "Sahtekarligin 3 Safhasini" gariban hastalara uygularak uc
kurus ugruna hastalarin hayatlarini tehlikeye atarlar! 
Oksuruk oldugunda, SAKIN Turk doktorlar gitmeyin! Sadece benim anlattiklarimi OKUYUN ve uygulayin. 
PUST, size Astim ilaci ve Kortizon vermis! Kullanirsaniz,kesin hastanelik olacaksiniz. 
Dikkat edin bu pustlar ASLA Grip teshis etmezler!
2. doktor dogru soylemis ama verdigi Zaditen'i KULLANMAYIN! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Oca 2023 Saat 19:52
Yukarı Dön
tulayferiha Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 188
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tulayferiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2023 Saat 20:35
Cok cok tesekkur ederim. Maalesef esim annem inanilmaz baski yapiyor. Madem guvenmiyon niye doktorlara gidiyon, sen daha iyi mi biliyon? Bir de toplum baskisi ile ugrasiyoruz.
Bu doktor az once aradi beni cikmayan bazi tahlil sonuvlari icin. Wbc 8 fakat crp 12 cikmis atesi olursa antibiyotik baslarsin dedi. Gülüp gectim. Fakat szin de cevabinizdqn cesaret alip sordum. Cocugumun cigerinde ne varki kortizon ve astim ilaclari verdiniz durum cok mu kotu dedim. Bana hayir kotu degil fakat kullanmazsan kotu olur hatta astim olur dedi. Hatta reaktif hava yolu biseysi diye teshis koydu. Cigerleri cok hassasmis duydugu ses sikintiliymis vs vs.
Ne diyeyim... esimin baskisiyla ventolin yaptim bu aksam ama kandirdim esimi cihaza serum fizyolojik koydum bolca...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 02:50
SAKIN, Turk doktorlarinin oksuruk icin verdikleri hicbir ilaci kullanmayin. Soyledikleri hicbir seye inanmayin.
Siz bu pustlarin, hic Grip teshis ettiklerini gordunuz veya duydunuz mu? 
Cihazlara "serum fiz" koymak da baska bir Turk doktor salakligidir! Normal sofra tuzu koysaniz olmuyormu 
imis? %0.9 tuz ihtiva eden bir Serum Fiz, daha da sulaninca nasil bir etki gosterecekmis?Bunlarin tamami
 halki kandirmak icin yapilan mumbo-jumbo show'lardir! Bizim gariban millet de, cocuklari icin hakkaten
faydali bir is yaptiklarini zannederler. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.