Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bu da acil..kusma ishal ateş su bile kabul etmiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbu da acil..kusma ishal ateş su bile kabul etmiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
codnil Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı codnil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bu da acil..kusma ishal ateş su bile kabul etmiyor
    Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2015 Saat 01:53
öncelikle merhaba hocam,
cuma günü şiddetli kusmayla başlayan rahatsızlığımız. ertesi günün akşamı 39 lu ateşlerle ve ishalle devam etmekte. 5 yaşında oğlumun su gibi ishali ve şiddetli gazı ve uyutmayan karın ağrısı var(ki onda 5 yıl boyunca böyle gaz ve su gibi ishal görmemiştim.rengi sarı buarada). 2 gündür hiç bir şey yemiyoru geçtim, su bile içemiyor. istiyor ancak içemiyor, aşırı su kaybı var. yarın sabah ankaraya yola çıkıyoruz ve oraya varınca doktoruna. kim bilir neler neler yapacaklar.
sorum şu hocam? 
oğlumun nesi var?
antibiyotik verilirse kullanayım mı?
bu bir salgın falan mı?
gaz karın ağrısı kusma ishal ateş neleri işaret eder. hangi tahliller yapılmalı. doktora ulaşıncaya kadar ne yapabilirim?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2015 Saat 06:52
Ishal ve kusma ile ilgili yazilari okuyun.
Yukarı Dön
codnil Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı codnil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2015 Saat 06:15
Cry
Yukarı Dön
codnil Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı codnil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2015 Saat 07:13
merhaba hocam iyi bayramlar dilerim öncelikle. 

hocam hastalık sekiz gün sonra antibiyotik kullanmadan kendiliğinden geçti. ancak 3 gün önce yeniden başladı. tamamen aynı seyirde ve 4 gündür sürüyor. son derece sancılı karın ağrısı, gazı, bulantısı ve su gibi ishali gece boyu devam etti. dizanteri olabilir mi? eğer bir önceki atlattığı dizanteri ise kendiliğinden geçmiş olabilir mi? yardımınızı bekliyorum. gaita tahlili gerekir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2015 Saat 19:03
Dizanteri kakasi cok ozeldir.. Cok anlattim, bir daha anlatayim.....
Agrili-sancili bir devrenin arkasindan, cok az miktarda(guvercin pisligi kadar), civik (asla su gibi olmaz), sumuksu ve bazen icinde kanli kisimlar olan kaka cikar...
Dizanterilerin hic birinde; bol sulu kaka OLMAZ....

Bol, sulu ve agrisiz kakalarin, HICBIRINDE, ilac/antibiyotik kullanilmaz...
Okumaya devam edin.. Tahlil filan gerekmez... 35 sene ozel muayenehanemde hic gerekmedi... Ben teshisimi, hep kakaya bakarak koydum..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.