Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bulantı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bulantı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 794
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bulantı
    Gönderim Zamanı: 14 Haz 2024 Saat 00:13
hocam kızım 11 yaşında ve 25 kilo.. 145 cm..uzun yıllardır bu kiloda. yaklaşık 6 sene önce yemekten sonra babası omuzuna aldı, biraz evirdi çevirdi, oyun oynamak istedi.... kızımın çok midesi bulandı ve babası hemen indirdi omzundan..  o zamandan bu yana bulantısı var. bulantı yüzünden yemek yiyemiyor. o sebeple çok zayıf.  yemek yemek istese de mide bulantısı ve kusma korkusu olduğu için yemek yemeği hemen bırakıyor... bazan gazım var diyor.. ağızdan gaz çıkarınca bulantısının biittiğini söylüyor. ama yemek yemeğe başlaığı an gaz oluşmaya başlıyor. o sebeple yemek yemek çok sıkıntı yaratıyor.. kusacak diye çok korkuyor. 6 senedir o da ben de çok yoruldum bu durumdan. iskelet gibi.. tabiki halsiz kalıyor.. hastaneye gitmek istemiyor.. dr korkusu da var. 5 sene önce anüs testi yyaptırdım.. bant testinde kıl kurdu idi sanırım pozitif çıktı. dr sadece bir kere andozol verdi.. 15 gün sonra tekrar vermeyin dedi.. ama bu süre zarfında ben hiç kakasında parazit görmedim.. kaşıntı da yok anüsünde .. ama zaman zaman gece ağzından su akıyor...acaba ondan mı dedim ama yemek yemeğe başladığında da hemen gazı oluyor ve bulantı başlıyor. o zaman da yemek yemeyi bırakıyor.  aç aç dolanıyor.. çok sıkıntı hocam.. ne yapalım hocam.. lütfen yardım edin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117547
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2024 Saat 09:52
Bu durumun, barsak parazitleri ile bir alaksı YOK! 
Pankreas salgısı az olabilir.
Festal, Nutryzym, Intestinol veya benzeri bir ürünü yemeklerde kullanının. 
1 hafta sonra sonucu yazın. 
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2024 Saat 23:53
hocam 11 yaşında. ilaç yutamıyor....nasıl yapacağız.. 
bir de yemeğe başlayınca mı alacak ? başladığında genel olarak bulantı da başlıyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2024 Saat 08:46
Toz olanını alın ve yemeklerine serpiştirin.
Eğer fayda görmezse; psikolojik olabilir, 1 hafta Sipraktin şurup, günde:2x1 deneriz. 
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2024 Saat 13:06
hocam internette sıkıntı vardı. geç yazıyorum .. cevabınızı okuyamadım o sebeple...hocam şurup formu var mı ilacın?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2024 Saat 17:22
Şurup şekli yok. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.