Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burun tıkanıklıgı kulaktaki sıvı kulak tüpü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburun tıkanıklıgı kulaktaki sıvı kulak tüpü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaferr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zaferr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: burun tıkanıklıgı kulaktaki sıvı kulak tüpü
    Gönderim Zamanı: 15 Oca 2015 Saat 23:20
degerli hocam ,

4 yas 8 aylık oglumun baska hıcbır sikayeti olmamasına ragmen burnu hep tıkalı oldugu için her 2 kulagı da tamamen sıvı ile dolu oldugu söylenerek 2 kez antıbıyotık kullanmamız onerıldı. 2. antıbıyotıgı 1 gun kullanmıstım ki sizi kesfettim ve ilaçları kullanmayı kestim. toplam 4  haftadır, once otrıvın sonra nasonex kullandıgım ıcın bugun sadece serum fızyolojık damla kullandım yarın da ıllıadın damlaya baslayacagım yazılarınız uzerıne.carsamba gunu yani 21 ocakta dr kontrolumuz var. muhtemelen bu kontrolde kulaklara tup takılacagı kesınlestı dıyecek doktor cunku bırkac seferdır tupten bahsedıyor. sızce 5-6 gun serum fızyolojık+illiadin++coldmix ıle kulaktaki sıvının azaldıgı ya da gectıgı gorulebılır mı ????, cunku doktora ılacları kullanmadıgımı soylemeden yorumunu alacagım ve umarım sıvının azaldıgı ya da gectıgı yonunde bır yorum yapar yapmasa bile kesınlıkle tup taktırma olayına sızın yazdıklarınızı okuduktan sonra karsıyım. Yorumunuz bizim için cok degerli..sımdıden cok tesekkur edıyoruz hocam...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119711
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2015 Saat 01:36
Gayet basit..... Kulakta "sivi varsa" AGRI OLUR... Agri yoksa, icerde biriken sivi yoktur..

Bakin bu yeni yetme doktor bozuntulari, Anatomi bile bilmezler, Orta Kulak boslugunu nemli tutmaya yarayan bir sivi (gozyasi vasfinda bir sividir) DAIMA, salgilanir ve Oztaki borusundan akar, gider. Grip esnasinda olusan odem yuzunden akamayinca, problem olur... Zara tazyik yapar, agri olur..
Tabii alileler bu durumu bilmediklerinden ve bir seyde goremediklerinde, gorselerde bir sey anlamayacaklari icin, KBB doktorlarin en "Desteksiz salladiklari" mevzu bu mevzudur... Salla gitsin...

Gorun bakin, cocukta en ufak bir agri olmadigi halde, gittiginizde: iyilesmemis diyecek ve Tup takmayi teklif edecek..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Oca 2015 Saat 01:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.