Tekrar tekrar sormuş oluyoruz ama gerçekten biz 6 aydır bu problemi aşamadık. Oğluma ben bakıyorum. İlk 3 aya göre düzelmeler oldu kabul ediyorum ama birgün iyi diyoruz ertesi gün sabaha kadar uyumuyoruz.
Benim gibi sıkıntı çeken aileleri gayet iyi anlıyorum. Atarax’tan Melila’ya , Rezene’den Anason Çayı’na herşeyi denedim. Gece yatırmadan önce banyo da yaptırdım. Hiçbirine, canım oğlum, banamısın demedi. Ben de gereksiz yere ilaç vb. kullanmayı bıraktım. Çevremizdekiler bize abartıyomuşuz gibi bakıyolar ama bu bir gün olan birşey değil. İnsan bir gün bir hafta uykusuzluğa dayanır ama dinlenmeden böyle gece gündüz aylar geçirmek insanı yıpratıyor.
Şu an ise uygulamakta olduğum şu: Her nekadar pek çözüm olmasa da :
3 aydır gündüz yattığı saatleri kaydediyorum. Son 1 ayda ise gündüz yatış kalkış saatlerini tamamen kontrol altına aldım. Bu bana, bebeğimin 2 en fazla 2,5 saatten fazla uyanık kalamadığını gösterdi. Buna göre belirli bi saat düzenimiz oluştu. Gündüz 4 – 4,5 saat uyuyor. Gündüz bundan daha az uyutmayı da denedim bu sefer de gün içinde uykusunu almadığından akşama kadar mızırdanıyor. Akşam saat 9 dan sonra yatırmıyorum. Ayrıca benim bebeğim çok hareketli bir bebek. Gece 12 gibi uykusu geliyor normal olarak. Tok tutucu gece mamaları da yediriyorum. Yatıyor ama gece 1-2 saatte bir kalkıyor. Neredeyse her gece, uyanmalarında geri yatırmakta zorluk çekiyorum. Kendi karyolasında uyumak istemiyor diye yanımda da yatırdım o da olmadı. Sarıp sarmalayıp ana kucağında uyutabiliyorum ancak.
Dr.bey sizin bi öneriniz veya başka bi tavsiyesi olan var mı? Nerede yanlış yapıyorum?
Yoksa bazı bebekler böledir deyip başa gelen çekilir mi diyeceğiz??